(Schůze opět zahájena v 13.34 hodin.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Vážené paní poslankyně a páni poslanci, vzhledem k tomu, že je 13 hodin 34 minut, a tudíž čas určený pro polední přestávku skončil, budeme pokračovat v odpoledním jednání. Dopolední jednání bylo ukončeno po ukončení obecné rozpravy k prvému čtení návrhu Zuzky Rujbrové a dalších na vydání zákona, kterým se mění a doplňuje zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění a o znění a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů.

Před polední přestávkou byla ukončena obecná rozprava, a pokud si dobře vzpomínám, byla přednesena závěrečná slova předkladatelky a zpravodaje. V tuto chvíli poprosím zpravodaje pro prvé čtení pana poslance Milana Cabrnocha, aby nám zrekapituloval návrhy, které padly v průběhu rozpravy, o kterých nyní budeme hlasovat. Současně vás velice prosím o ztišení atmosféry v jednacím sále, protože máme dnes ještě před sebou mnoho práce.

 

Poslanec Milan Cabrnoch:Vážená paní předsedající, pane předsedo, dámy a pánové, během rozpravy padly k tomuto návrhu celkem tři návrhy. První z nich je na zamítnutí, druhý je návrh vrácení k přepracování předkladatelům a třetí je návrh - souhlas s postoupením návrhu zákona do druhého čtení.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: O kterém návrhu budeme, pane zpravodaji, hlasovat jako o prvním?

 

Poslanec Milan Cabrnoch:Jako první budeme hlasovat o návrhu na zamítnutí zákona.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Paní poslankyně Fischerová má zřejmě připomínku k proceduře.

 

Poslankyně Eva Fischerová: Mám procedurální připomínku. Já bych si dovolila se odvolat na ' 72 jednacího řádu, kde se hovoří o tom, že návrhy se předkládají k hlasování sice v pořadí, v jakém byly předloženy, avšak postupně podle skupin. To jest paragraf řeší tuto otázku obecně, a to v pořadí prvním mají být předloženy návrhy na odročení, což je totéž jako návrh na přepracování, poté na zamítnutí, poté návrh na odkázání jinému orgánu sněmovny. Já se necítím být kvalifikovaným znalcem jednacího řádu, ale mám pocit, že tomu tak je. Pokud se mýlím, velmi ráda tuto připomínku přijmu. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Paní poslankyně, pokud by padl návrh na odročení, byl by samozřejmě hlasován jako první, nicméně návrh na vrácení předkladateli k dopracování v žádném případě nemůže být posuzován jako návrh na odročení. Návrh na odročení, pokud vím, v tuto chvíli nepadl. Podle ' 90 jednacího řádu se nejprve hlasuje o... Pan předseda poslaneckého klubu Unie svobody má slovo.

 

Poslanec Karel Kühnl: Paní předsedající, dámy a pánové, já se skutečně omlouvám. Nechci zdržovat, ale protože naše prostory jsou poměrně velmi vzdálené a v našich řadách je pan poslanec Krása, tak bych prosil a pětiminutovou přestávku na klub, aby pan poslanec Krása mohl dorazit. Děkuji

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pane předsedo, já vám samozřejmě vyhovím, protože je tak dobrým zvykem v této Poslanecké sněmovně. Ale dovolte mi poznámku v tom smyslu, že pokud se začíná hlasováním po delší přestávce a všechny kluby o tom vědí, že bych je velice ráda poprosila, aby si zajistily účast poslanců včas. Budeme pokračovat ve 14.43 hodin.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP