Poslanec Martin Kocourek: Dále jsme u § 6 odstavec 6, kde máme návrh rozpočtového výboru pod bodem A6, který se týká změny poslední věty v § 6 odstavec 6.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Prosím o stanovisko navrhovatele a zpravodaje. Stanovisko navrhovatele je kladné, stanovisko zpravodaje je také kladné. Děkuji.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 160. Kdo je tento návrh, zvedněte prosím ruku a stiskněte tlačítko. Kdo je proti tomuto návrhu?

Tento návrh byl přijat, když se pro vyslovilo 170 poslanců a poslankyň, proti bylo 13. Prosím o další návrh.

 

Poslanec Martin Kocourek: Dále jsme u § 6 odstavec 9, kde je návrh rozpočtového výboru pod bodem A 7, který zavádí nové písmeno V.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Děkuji. Stanovisko navrhovatele je souhlasné, stanovisko zpravodaje je rovněž souhlasné.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 161. Kdo je pro tento návrh, stiskněte prosím tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti návrhu?

Tento návrh byl schválen, když se pro vyslovilo 184 poslankyň a poslanců, proti nebyl nikdo.

 

Prosím o další návrh.

 

Poslanec Martin Kocourek: Dále jsme u § 8 odstavec 6, kde máme souhrnný návrh rozpočtového výboru pod body A8 a A9. Nicméně k bodu A9, který se týká návazného § 36 odstavec 2 písm. C), máme protinávrh pana kolegy Václavka, který jej zpřesňuje. Proto doporučuji hlasovat nejdříve o protinávrhu kolegy Václavka H2, a to k bodu H9, poté hlasovat o bodech A8, případně H2 nebo A8 a A9 současně.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Děkuji. Nyní budeme hlasovat o návrhu pod písmenem H2 ve vztahu k usnesení rozpočtového výboru pod bodem 9. Stanovisko navrhovatele je souhlasné, stanovisko zpravodaje souhlasné.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 162. Kdo je pro tento návrh, zvedněte prosím ruku a stiskněte tlačítko. Kdo je proti tomuto návrhu?

Tento návrh byl přijat, když se pro vyslovilo 188 poslankyň a poslanců, proti nebyl nikdo.

 

V této chvíli prosím o předložení návrhu rozpočtového výboru.

 

Poslanec Martin Kocourek: Jsme u téhož, pouze bychom hlasovali o souhrnném návrhu A8 a H2.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Stanovisko navrhovatele je souhlasné, stanovisko zpravodaje rovněž souhlasné.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 163. Kdo je pro tento návrh, stiskněte prosím tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Tento návrh byl přijat, když se pro vyslovilo 188 poslankyň a poslanců, proti nebyl nikdo.

 

Prosím o další návrh.

 

Poslanec Martin Kocourek: Dalším návrhem je návrh rozpočtového výboru, který máme pod bodem A10. Týká se § 8 odstavec 5 - doplnění nové věty na konci a návazně i doplnění článku 2 vládní předlohy.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Děkuji. Stanovisko navrhovatele je souhlasné, stanovisko zpravodaje také.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 164. Kdo je pro tento návrh, zvedněte prosím ruku a stiskněte tlačítko. Kdo je proti tomuto návrhu?

Tento návrh byl přijat, když se pro vyslovilo 187 poslankyň a poslanců, proti nebyl nikdo.

 

Prosím o další návrh.

 

Poslanec Martin Kocourek: Dalším návrhem je návrh rozpočtového výboru, který máme pod bodem A11. Týká se § 10 odstavec 8 věty třetí a návazně i doplnění článku 2 vládní předlohy.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Děkuji. Stanovisko navrhovatele je souhlasné, stanovisko zpravodaje také souhlasné.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 165. Kdo je pro tento návrh, zvedněte ruku a stiskněte tlačítko. Kdo je proti tomuto návrhu?

Tento návrh byl přijat, když se pro vyslovilo 190 poslankyň a poslanců, proti nebyl nikdo.

 

Prosím o další návrh.

 

Poslanec Martin Kocourek: Dalším návrhem u § 10 je návrh poslance Mandíka z rozpravy, který máme uveden pod bodem J2, který se týká § 10 odstavec 3 písmeno a), kde se částka 10 tisíc korun nahrazuje částkou 13 tisíc korun.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Děkuji. Stanovisko navrhovatele je nesouhlasné, stanovisko zpravodaje také.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 166. Kdo je pro tento návrh, zvedněte prosím ruku a stiskněte tlačítko. Kdo je proti tomuto návrhu?

Tento návrh nebyl přijat, když se pro vyslovilo 41 poslankyň a poslanců, proti bylo 104.

 

Prosím o další návrh.

 

Poslanec Martin Kocourek: Nyní jsme u § 15 odstavec 1, který se týká částek snižujících základ daně, kde ke každé částce uvedené v písmenech A - G máme několik pozměňujících návrhů. Máme zde návrhy pana poslance Šafaříka, pana poslance Recmana, pana poslance Janečka, pana poslance Gongola. Doporučuji, abychom postupovali po jednotlivých písmenech, které upravují jednotlivé tituly částek, zároveň - ač jsem si vědom, že se tyto návrhy týkají výše částek a mělo by dojít k orientačnímu hlasování - pro přehlednost doporučuji, abychom postupovali ve stejném pořadí po jménech.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: S tím ale, že bude orientační hlasování?

 

Poslanec Martin Kocourek: Nedoporučuji orientační hlasování, protože si myslím, že přehlednější u jednotlivých písmen bude, když půjdeme po jménech, jak byly podány, protože potom to bude mnohem přehlednější.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: S tím, že bych doporučoval, aby u každého písmene jste zopakoval všechny návrhy, které k tomuto jsou. Táži se, zda někdo vyžaduje orientační hlasování k této proceduře. Je zde návrh pana poslance Škromacha, který vyžaduje orientační hlasování. Kolega Exner taktéž.

Doporučuji, abychom u každého písmene nejprve zrekapitulovali všechny pozměňovací návrhy, pak v pořadí, jak byly předkládány, k nim provedeme orientační hlasování. Podle výsledků orientačního hlasování provedeme hlasování definitivní. Prosím nejprve o písmeno A.

 

Poslanec Martin Kocourek: Písmeno A § 15 odstavec 1. Zde je číslo v současném zákoně 32 040 korun, pan poslanec Šafařík navrhuje zvýšení na 34 920 korun. Návrh F1. Pan poslanec Recman na 36 000 korun, návrh K1.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Je k písmenu A ještě jiný návrh? Není, takže pan zpravodaj zopakoval pouze tyto dva návrhy. Nejprve tedy budeme hlasovat orientačně o návrhu F1, poté o návrhu K1.

 

V orientačním hlasování, které má pořadové číslo 167 se vás zeptám: Kdo podporuje návrh F 1, nechť se kladně vysloví tím, že zvedne ruku a stiskne tlačítko.

Tento návrh získal podporu 119 hlasů.

 

Nyní v orientačním hlasování rozhodneme o pozměňovacím návrhu pod bodem K1. Zahajuji hlasování pořadové číslo 168. Kdo podporuje tento pozměňovací návrh, nechť se vyjádří tím, že zvedne ruku a stiskne tlačítko.

Tento návrh získal podporu 47 hlasů.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP