Poslanec Dalibor Matulka: Nyní se dostáváme k několika pozměňovacím návrhům uvedeným pod písmenem G. Doporučuji takový postup, že bychom hlasovali v pořadí G1, který je ale totožný s G2, čili podobně, jak se nám před chvílí stalo, je to jeden pozměňovací návrh. Bude-li tento pozměňovací návrh přijat, nelze hlasovat o G3, čili o návrhu paní poslankyně Parkanové. Nebude-li přijat, pak musíme hlasovat o G3, tedy o pozměňovacím návrhu paní poslankyně Parkanové. Doporučuji, abychom hlasovali jako o prvním pozměňovacím návrhu o G1 či 2, je to jedno. Je to tentýž pozměňovací návrh navržený dvěma výbory.

Stanovisko navrhovatele je souhlasné, stanovisko zpravodaje rovněž.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 153 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 153 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 189 pro vyslovilo 31 a 126 bylo proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Tím je vyloučeno hlasování o pozměňovacím návrhu paní poslankyně Parkanové a zbývá… (Námitky ze sálu.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Není, pane zpravodaji, právě naopak.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Promiňte, asi jsem to otočil. Pokud nebude přijat, ano. Čili je možné hlasovat o návrhu paní poslankyně Parkanové a pak nám zbývá ještě pozměňovací návrh pod bodem 4, který zpravodaj i navrhovatel doporučují jako nejlepší v této věci. Nicméně na řadě je pozměňovací návrh paní poslankyně Parkanové, který navrhovatel ani zpravodaj nedoporučují.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 154 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 154 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 189 vyslovilo 64 a 108 bylo proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Je tedy možné přikročit k hlasování o pozměňovacím návrhu pana poslance Mlynáře uvedeném pod písmenem G4, který, jak už jsem řekl, jak navrhovatel, tak zpravodaj doporučují.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 155 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 155 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 189 pro vyslovilo 164 a 8 bylo proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Následuje návrh uvedený pod písmenem H. Je to návrh, na kterém se shodly všechny tři výbory, které tento tisk projednávaly. Pan navrhovatel kývá hlavou, že souhlasí, zpravodaj také doporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 156 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 156 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 189 pro vyslovilo 178 a nikdo nebyl proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Nyní přichází situace, na kterou jsem již upozornil, a to je první část pozměňovacího návrhu pana poslance Ambrozka. V tomto případě pod písmenem I je uveden jeho návrh týkající se § 5 odst. 1. Prosím vás, abyste se podívali do písemného materiálu. Navrhuji, abychom hlasovali - on to pan poslanec Ambrozek tak totiž navrhl - současně o pozměňovacím návrhu poslance Ambrozka uvedeném pod písmenem S, dále pod písmenem U, dále pod písmenem V, dále pod písmenem Cc bod 3 a dále pod II/4. To všechno pan poslanec Ambrozek navrhl, vztahuje se to k jedné věci a podal to jako pozměňovací návrh. Zde jsme se poprvé s jeho pozměňovacím návrhem setkali, a je tedy správné na tomto místě o jeho celkovém návrhu hlasovat.

Stanovisko navrhovatele - kroutí hlavou - je nesouhlasné, stanovisko zpravodaje je také velice nesouhlasné, poněvadž nejde o rozhodování ve věci. Promiňte mi tu poznámku.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 157. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 157 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 189 pro vyslovilo 71 a 92 bylo proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Následuje pozměňovací návrh ústavně právního výboru uvedený pod písmenem J, kde stanovisko navrhovatele je souhlasné a stanovisko zpravodaje rovněž.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 158 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 158 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 189 vyslovilo 174 a 1 byl proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Nyní můžeme přikročit k pozměňovacímu návrhu pod písmenem K, což je pozměňovací návrh poslance Jalůvky. Pan navrhovatel na tento pozměňovací návrh nesouhlasně reagoval již v rozpravě v rámci druhého čtení, čili jeho stanovisko je negativní. Zpravodaj má rovněž stanovisko negativní.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 159 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 159 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 189 pro vyslovilo 57 a 118 bylo proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Následující návrh pod písmenem L je návrh ústavně právního výboru, kde stanovisko navrhovatele je souhlasné, zatímco stanovisko zpravodaje spíše nesouhlasné.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 160 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 160 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 189 pro vyslovilo 92 a 34 bylo proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Pozměňovací návrh pod písmenem E je pozměňovací návrh výboru pro veřejnou správu. Stanovisko navrhovatele k tomuto návrhu je nesouhlasné, stanovisko zpravodaje neutrální.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 161 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 161 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 189 pro vyslovilo 43 a 66 bylo proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Následují dva pozměňovací návrhy pod písmenem N, kde doporučuji hlasovat v pořadí, v jakém byly uvedeny. Pokud by byl pozměňovací návrh první, to je pozměňovací návrh ústavně právního výboru, přijat, nelze hlasovat o pozměňovacím návrhu druhém, protože se vzájemně vylučují. Stanovisko zpravodaje i navrhovatele je ve prospěch pozměňovacího návrhu ústavně právního výboru, o kterém budeme hlasovat jako o prvním, čili N1 oba doporučují.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 162 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 162 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 189 pro vyslovilo 181 a nikdo nebyl proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: O pozměňovacím návrhu N2 již hlasovat nelze. Můžeme naopak hlasovat o pozměňovacím návrhu ústavně právního výboru uvedeném pod 01. Stanovisko navrhovatele i zpravodaje je souhlasné, doporučující.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP