(Schůze opět zahájena v 18.35 hodin.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Vážené kolegyně, vážení kolegové, je 18.35 hodin, tedy čas, kdy vypršela přestávka poslaneckého klubu České strany sociálně demokratické a my bychom měli podle procedury, kterou jsem vám navrhl, hlasovat o návrzích, které zazněly v rámci obecné rozpravy k tomuto návrhu zákona.

Kolegové a kolegyně, prosím, abyste se uklidnili, zaujali svá místa a abyste se zaregistrovali svými magnetickými kartami, neboť jsem vás před malou chvíli odhlásil. (Velký hluk v sále.) Ještě jednou prosím, abyste se uklidnili. Hned jakmile se tak stane, dovolím si zrekapitulovat návrhy, o kterých budeme rozhodovat hlasováním.

Prosím zpravodajku, aby mě sledovala. Pokusím se zrekapitulovat návrhy, o kterých bychom měli rozhodnout. Máme zde blok tří druhů návrhů na odročení. Podle mého vnímání zákona o jednacím řádu Poslanecké sněmovny bychom nejprve měli orientačním hlasováním zjistit, který z návrhů na odročení má největší podporu, a posléze podle pořadí stanoveného vaší podporou o nich rozhodneme hlasováním.

Následně, pokud neprojde ani jeden z návrhů, bychom se věnovali dalšímu návrhu, který zazněl v obecné rozpravě. To byl návrh pana poslance Pícla, to je návrh na zamítnutí, a teprve pak, kdyby ani tento návrh neuspěl, bychom hlasováním rozhodovali o přikázání návrhu zákona výboru a následně případně o prodloužení lhůty o 20 dnů, jak to navrhl pan kolega Mareš. Ptám se paní zpravodajky, zda se mnou souhlasí. Ano.

Nejprve následuje blok orientačního hlasování. K hlasování jsou tři druhy návrhů. První podala paní kolegyně Šojdrová. Je to návrh na odročení na příští schůzi Poslanecké sněmovny. Druhý byl společný návrh pana kolegy Kučery staršího a kolegy Svobody. Je to návrh na odročení do doby předložení vládního návrhu školského zákona. Třetí byla varianta předložená kolegou Matulkou. Jde o návrh na odložení do doby předložení vládního návrhu školského zákona, nejpozději však do konce roku 1999.

Věřím, že jsem zrekapituloval návrhy tak, jak zazněly.

 

Nejprve bych nechal hlasovat o návrhu paní kolegyně Šojdrové.

Zahájil jsem v tuto chvíli hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je pro, ať zdvihne ruku a stiskne tlačítko. Návrh získal 10 hlasů (v hlasování číslo 93).

 

V tuto chvíli dám hlasovat o návrhu na odročení do doby předložení vládního návrhu školského zákona.

Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo vyslovuje tomuto návrhu na odročení. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Pro se vyslovilo 91 poslanců a poslankyň (v hlasování číslo 94).

 

Nakonec se táži, kdo je pro odročit tento návrh do doby předložení vládního návrhu školského zákona, nejpozději však do konce roku 1999.

Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. V hlasování pořadové číslo 95 návrh získal podporu 93 kolegyň a kolegů.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP