(17.30 hodin)

(pokračuje Buzková)

Zahajuji hlasování pořadové číslo 441 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 441 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 181 pro vyslovilo 175 a 1 byl proti.

 

Poslankyně Alena Páralová: Přecházíme k pozměňovacímu návrhu I2. Konstatuji, že v případě, že bude přijat, stane se nehlasovatelným návrh paní poslankyně Němcové K1. Doporučuji.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 442 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 442 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 181 pro vyslovilo 175 a 2 byli proti.

 

Poslankyně Alena Páralová: Pozměňovací návrh pana poslance Jalůvky…

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pozměňovací návrh I4?

 

Poslankyně Alena Páralová: I4 se stal nehlasovatelným přijetím návrhu A23. Takže přecházíme k pozměňovacímu návrhu J1. Doporučuji. (Ministr nedoporučuje.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 443 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 443 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 181 pro vyslovilo 91, 87 bylo proti.

 

Poslankyně Alena Páralová: Pozměňovací návrh J2 - doporučuji. (Ministr doporučuje.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 444 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 444 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 181 pro vyslovilo 158 a 2 byli proti.

 

Poslankyně Alena Páralová: Pozměňovací návrh K2.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pozměňovací návrh J3 je nehlasovatelný?

 

Poslankyně Alena Páralová: Pozměňovací návrh J3 má přímou vazbu na A16, je nehlasovatelný.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Paní zpravodajko, prosím, v případě, že některé body se stanou nehlasovatelnými, abyste na to upozorňovala. A současně prosím o klid v jednacím sále. (Neustálý hluk.)

 

Poslankyně Alena Páralová: Takže pozměňovací návrh K2.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Takže K1 se stal nehlasovatelným. (Značný hluk.) Paní poslankyně, omlouvám se, ale prostě v tuto chvíli v jednacím sále je takový hluk, že se mi občas stane, že neslyším ani to, co mi sdělujete. Pokud si Poslanecká sněmovna přeje, aby naše práce měla nějaké výsledky, bylo by lepší zaujmout trochu větší klid.

Budeme hlasovat o bodu K2. Paní zpravodajka řekne stanovisko, poté pan ministr má samozřejmě právo sdělit své stanovisko na mikrofon.

 

Poslankyně Alena Páralová: Mé stanovisko je neutrální.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pan ministr má slovo. (Ministr hovoří mimo mikrofon.) Pane ministře, prosím, na mikrofon, takto to není možné.

 

Místopředseda vlády a ministr práce a sociálních věcí ČR Vladimír Špidla: Možné to je, ale je to nesrozumitelné. (Pobavení v sále.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Chtěla bych poprosit pana místopředsedu vlády, aby nenutil naše stenografy spáchat sebevraždu, protože je nezbytně nutné, aby jeho řeč byla zachycena na stenozáznamu. Proto prosím na mikrofon.

 

Místopředseda vlády a ministr práce a sociálních věcí ČR Vladimír Špidla: Podle mého názoru byl bod K2 nehlasovatelný - s tím jsem chtěl vystoupit - vzhledem k bodu A13, ale paní zpravodajka mi teď dovodila, že bod K2 hlasovatelný je. Moje stanovisko je záporné. (Zpravodajka: Neutrální.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Stanovisko pana ministra je záporné.

 

Budeme tedy hlasovat o bodu K2 v hlasování pořadové číslo 445, které zahajuji. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 445 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 181 pro vyslovilo 53 a 123 bylo proti.

 

Poslankyně Alena Páralová: Paní místopředsedkyně, dokončili jsme hlasování o pozměňovacích návrzích a můžeme přikročit k hlasování o zákonu jako celku.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Paní zpravodajko, já se omlouvám, čistě pro pořádek - mám zde ještě neodškrtnutý návrh pana poslance Bendla pod bodem M.

 

Poslankyně Alena Páralová: Ten se stal nehlasovatelným díky A14.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji. Tedy všechny body byly vyčerpány. S procedurální připomínkou se hlásí pan poslanec Škromach, kterému udílím slovo.

 

Poslanec Zdeněk Škromach: Vážená paní předsedající, mám takový pocit - možná se mýlím - že body A19 a A20 nebyly projednané.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Musím vás ujistit, pane předsedo, že u obou těchto bodů mám označeno, že se o nich hlasovalo a že byly přijaty. S procedurální připomínkou pan poslanec Zaorálek.

 

Poslanec Lubomír Zaorálek: Vážená paní předsedající, dovolte mi požádat vás před hlasováním o celku návrhu zákona o dvacetiminutovou přestávku pro klub.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Vyhlašuji přestávku do 17.56 hodin na jednání klubu sociální demokracie.

 

(Schůze přerušena v 17.37 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP