(10.10 hodin)

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Stanovisko ministra kladné, zpravodajky kladné.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 507 a ptám se, kdo je pro tento návrh, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti tomuto návrhu?

Z přítomných 184 pro 182, proti nikdo. Návrh byl přijat.

Prosím o další návrh.

 

Poslankyně Ludmila Müllerová: Nyní budeme hlasovat o bodu A7 ze strany 3. Nevylučuje a nečiní žádné body nehlasovatelné.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Je s tímto výkladem souhlas? Je. Stanovisko ministra je záporné, zpravodajky také záporné.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 508 a ptám se, kdo s tímto návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti tomuto návrhu?

Z přítomných 184 pro 5, proti 169. Tento návrh nebyl přijat.

Prosím o další návrh.

 

Poslankyně Ludmila Müllerová: Ještě chci konstatovat, že pakliže jsme neschválili bod A6, a přesto jsme říkali, že budeme hlasovat o bodech v tomto bloku jako A6, A7 a A18, tak v případě neschválení bodu A6 bude nehlasovatelný A18.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Tudíž je nehlasovatelný bod A18, protože bod A6 jsme neodsouhlasili. Je s touto interpretací souhlas? Je.

Děkuji vám a prosím o předložení dalšího návrhu.

 

Poslankyně Ludmila Müllerová: Další návrhy se budou týkat bodu A11 a A13, které se zabývají umístěním prostředků penzijního připojištění do cenných papírů v zahraničí a opčních listů. Nejprve hlasování bodu A11, které je na straně 4.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Stanovisko pana ministra záporné. Nicméně vidím procedurální připomínku pana kolegy Doležala. Prosím, pane kolego.

 

Poslanec Vladimír Doležal: Chtěl bych upozornit, že v návrhu sociálního výboru B18 je tento bod rozšířen ještě o jeden odstavec. Domnívám se, že by se mělo hlasovat obráceně. Nejdříve návrh sociálního výboru.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Paní zpravodajko, jak se k tomu vyjádříte?

 

Poslankyně Ludmila Müllerová: Asi je to možné, ale v případě, že bude tento návrh, který jsme vzali jako za základ, je to možné. Pakliže by byl schválen A11, tak bychom v A18 hlasovali pouze o zbývajícím písmenku, to znamená o písmenku "i". Jsou možné obě varianty.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Děkuji panu kolegovi Doležalovi, že na toto upozornil, ale chci se zeptat, jestli návrh, který dala teď paní kolegyně, je akceptovatelný. Je. Budeme přesto nejprve hlasovat o bodu A11. Stanovisko ministra záporné, zpravodajky také záporné.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 509 a ptám se, kdo s tímto návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti tomuto návrhu?

Z přítomných 184 pro 61, proti 118. Návrh nebyl přijat.

Prosím o předložení dalšího návrhu.

 

Poslankyně Ludmila Müllerová: Další návrh k hlasování se bude týkat bodu B18, ale ještě je potřeba podotknout, že tím, že tento pozměňovací návrh nebyl schválen, tak jsou nehlasovatelné body A13 na straně 4 a B20 na straně 9.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Budeme hlasovat o návrhu B18. Stanovisko ministra záporné, zpravodajky také záporné.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 510 a ptám se, kdo je pro tento návrh, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti tomuto návrhu?

Z přítomných 184 pro 2, proti 175. Návrh nebyl přijat.

Prosím o další návrh.

 

Poslankyně Ludmila Müllerová: Jenom pro pořádek, že jsme tady z tohoto bodu B18 neschválili ani písmenko "h", ani písmenko "i".

V tomto případě mám za to, že bychom mohli ukončit hlasování, které se týkalo určitých okruhů, a ráda bych se vrátila na počátek pozměňovacích návrhů rozpočtového výboru, na počátek písm. A, a chtěla bych nechat hlasovat o bodu A1.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Ano. Stanovisko ministra je záporné, zpravodajky kladné.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 511 a ptám se, kdo je pro tento návrh, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti tomuto návrhu?

Z přítomných 184 pro 117, proti 66. Návrh byl přijat.

Prosím o další návrh.

 

Poslankyně Ludmila Müllerová: Dalším bodem bude bod A2, který se týká přerušení penzijního připojištění.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Stanovisko ministra záporné, zpravodajky také záporné.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 512, ve kterém o tomto rozhodneme. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti tomuto návrhu?

Z přítomných 184 pro 79, proti 103. Návrh nebyl přijat.

Prosím o další návrh.

 

Poslankyně Ludmila Müllerová: Další návrh se týká bodu A9 na straně 3, který se zabývá vracením částek státního příspěvku na Ministerstvo financí.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Bod A9. Stanovisko ministra záporné, zpravodajky kladné.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 513 a ptám se, kdo je pro tento návrh, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti tomuto návrhu?

Z přítomných 184 pro 177, proti 67. Návrh byl přijat.

Paní kolegyně, jenom nevím, jestli jsme se vypořádali s bodem A5.

 

Poslankyně Ludmila Müllerová: Ano, vím o tom. Tento bod jsem přehlédla, takže bych se ráda vrátila. Bod A5, který prodlužuje lhůtu pro jednorázové vyrovnání v neprospěch účastníka.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Děkuji. Budeme hlasovat o návrhu A5. Stanovisko ministra záporné, zpravodajky také záporné.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 514 a ptám se, kdo je pro tento návrh, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti tomuto návrhu?

Z přítomných 184 pro 107, proti 75. Návrh byl přijat.

Prosím o další návrh k hlasování.

 

Poslankyně Ludmila Müllerová: Další návrh po bodu A9 následuje A10. Týká se obchodování na burze.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Stanovisko ministra záporné, zpravodajky neutrální.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 515 a ptám se, kdo je pro tento návrh, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti tomuto návrhu?

Z přítomných 184 pro 83, proti 92. Návrh nebyl přijat.

Prosím o další návrh.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP