(20.40 hodin)

Místopředseda PSP Ivan Langer: Nechtěl bych se dopouštět bonmotů a hovořit o tom, jak moc pan Dostál prospěl nám všem tím, že nevystoupil. (Smích v jednacím sále.) Ale nebylo by to fér, takže prosím berte to spíš jako přátelský štulec ke kolegu Pavlu Dostálovi.

Slovo má samozřejmě zpravodaj k danému bodu pan kolega Kalousek.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Dámy a pánové, já budu velice stručný. V rozpravě, ve které vystoupilo šest poslanců, padly celkem raz, dva, tři, čtyři návrhy - čtyři návrhy na usnesení. Já se domnívám, že je možné o nich hlasovat v pořadí, ve kterém byly předloženy, ale současně si dovoluji sdělit jménem klubu KDU-ČSL, že se odvoláváme na dohodu z politického grémia a žádáme o hlasování o tomto bodu, o těchto usneseních zítra v 9 hodin ráno.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Pan poslanec Kalousek jako zpravodaj jednak konstatoval, že byly čtyři body k hlasování, ale na základě dohody, která byla učiněna o jednání o bodech po 19.00 hodině v rámci tohoto pléna, informoval o vetu na případ hlasování s tím, že hlasovat o návrzích na usnesení by se mělo zítra v 9 hodin, tak jak bylo dohodnuto na vedení sněmovny a jak také Poslanecká sněmovna schválila.

V tuto chvíli tedy končím projednávání tohoto bodu. Ovšem je 20.42 hodin a spíše přemýšlím, zda mám pokračovat v projednávání dalšího bodu schůze, kterým je kontrola plnění usnesení Poslanecké sněmovny vládou ČR. Ale vzhledem k tomu, že jednáme s úsměvem, bylo by dobré, kdybychom i skončili s úsměvem na rtu. Takže končím dnešní jednání Poslanecké sněmovny a těším se zítra v 9.00 hodin na shledanou.

 

(Schůze přerušena ve 20.42 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP