(16.30 hodin)

(pokračuje Nečas)

Velmi správně mi připomíná pan poslanec Payne písemnou formou, že je tady věcná chyba. Makedonie úředně neexistuje. Existuje bývalá jugoslávská republika Makedonie. Pokud by pan předkladatel souhlasil, doplníme to. Je to legislativně technická úprava jeho usnesení. Dobře. Hlasovali bychom tedy o tomto textu, to znamená o doplnění slov "a se zrušením jejího mandátu na území Albánie, resp. bývalé jugoslávské republiky Makedonie."

Zpravodaj nedoporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Ministr také nedoporučuje.

 

O prvním pozměňovacím návrhu pana poslance Franka, kterým se doplňuje usnesení zahraničního a branného a bezpečnostního výboru, rozhodneme v hlasování pořadové číslo 18, které zahajuji a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 18 tento návrh nebyl přijat, když se z přítomných 189 pro vyslovilo 26, proti 142.

 

Poslanec Petr Nečas: Nyní bychom měli hlasovat o první části usnesení, které je tvořeno původním zněním usnesení výboru pro obranu a bezpečnost a výboru zahraničního. Všichni ho mají před sebou na stole. Domnívám se, že není třeba ho číst. Zpravodaj doporučuje, ministr také doporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: O tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 19, které zahajuji a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 19 tento návrh byl přijat, když se z přítomných 188 pro vyslovilo 186 a nikdo nebyl proti.

 

Poslanec Petr Nečas: Dále je tu návrh, aby toto usnesení mělo i druhou část, označenou jako 2. Je to text pana poslance Franka, který znovu přečtu:

"Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky žádá vládu, aby prostřednictvím našeho zástupce v OSN iniciovala vytvoření mezinárodních záchranářských sil pod hlavičkou OSN, které by tvořily skupiny specialistů, vyčleněná technika a řídící štáb s příslušnými pravomocemi zasáhnout dle potřeby a požadavků postižených zemí, a to i za účasti České republiky jako členské země."

Zpravodaj nedoporučuje, je to nadbytečné usnesení, které se netýká merita věci, to znamená vyslání nemocnice do Turecka.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pan ministr také nedoporučuje.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 20 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 20 tento návrh nebyl přijat, když se z přítomných 189 vyslovilo pro 34 a proti bylo 127.

 

Poslanec Petr Nečas: Tím jsme vyčerpali všechny návrhy, které zazněly v rozpravě.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Konstatuji, že není třeba hlasovat o usnesení jako celku, neboť byla přijata pouze jeho jedna část, a to část ve znění navrženém zahraničním výborem a branným a bezpečnostním výborem pod číslem I.

Tím jsme projednali tento bod.

 

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vzhledem k tomu, že jsme projednali poslední bod pořadu naší 16. schůze, tuto schůzi končím.

 

(Schůze byla ukončena v 16.35 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP