(Schůze opět zahájena v 18.18 hodin.)

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Kolegyně a kolegové, čas určený na jednání klubů za krátkou chvíli vyprší a budeme rozhodovat o návrzích, které padly v rámci obecné rozpravy při projednávání vládního návrhu zákona o veřejném ochránci práv dle sněmovního tisku 159. Čas vypršel, já tedy jednání zahajuji a konstatuji, že tentokrát už moc čekat nemohu. Takže konstatuji, že v souladu s jednacím řádem - § 93 - nyní budeme rozhodovat o návrhu na vrácení tohoto návrhu zákona výboru k novému projednání. Podle jednacího řádu je to v tomto pořadí. Paragraf zní: "Po obecné rozpravě může sněmovna vrátit návrh zákona výboru k novému projednání, nebo rozhodnout, že návrh zamítá." Myslím, že je to vcelku jednoznačné.

Já vás na žádost z pléna odhlašuji. Žádám všechny, abyste uchopili do svých rukou žlutou magnetickou kartu, zaregistrovali se, protože skutečně za malou chvíli budeme rozhodovat o tomto návrhu, který jsem před malou chvílí přednesl. Takže budeme v tuto chvíli rozhodovat o návrhu na vrácení předkladateli, resp. výboru k novému projednání.

 

Zahajuji toto hlasování pořadové číslo 47 a ptám se, kdo je pro tento návrh, nechť zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování končí. Z přítomných 179 pro hlasovalo 75, proti 93. Návrh nebyl přijat.

 

V tuto chvíli budeme hlasovat o návrhu na zamítnutí tohoto vládního návrhu zákona. Rozhodneme o něm v hlasování.

 

Hlasování pořadové číslo 48. Ptám se, kdo je pro zamítnutí tohoto vládního návrhu, nechť zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Z přítomných 178 pro 76, proti 81. Ani tento návrh nebyl přijat.

 

Takže můžeme v tuto chvíli přistoupit k podrobné rozpravě, nicméně registruji procedurální přihlášku, resp. přihlášku normální, ale s procedurálním vystoupením paní kolegyně Buzkové, místopředsedkyně sněmovny. Prosím.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Vážený pane předsedající, dámy a pánové. Při svém zahájení v úterý Poslanecká sněmovna rozhodla, že ve středu a čtvrtek budeme jednat do 21 hodin, nicméně pravděpodobně nedošlo k rozhodnutí, zda mezi 19. a 21. hodinou můžeme i hlasovat. Já z tohoto důvodu podle § 53 jednacího řádu navrhuji Poslanecké sněmovně, aby se usnesla, že dnes bude hlasovat i po 19. hodině.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Děkuji. Návrh je zřejmý. Rozhoduje se o něm bez rozpravy.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 49 a ptám se, kdo je pro tento návrh, nechť zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Z přítomných 179 pro 89, proti 55. Návrh nebyl přijat.

 

Já se domnívám, že tolik důvodu ke smíchu mnoho není. Až zde budeme čtvrtý týden, on většinu kolegů v tomto sále smích přejde. Ale je to rozhodnutí sněmovny.

Budeme pokračovat dále v podrobné rozpravě k vládnímu návrhu zákona o veřejném ochránci práv. Podrobnou rozpravu otevírám. Do ní mám přihlášku pouze paní kolegyně Jitky Kupčové. Paní kolegyně Kupčová se ujme slova. Prosím, paní kolegyně.

A prosím, aby kolegyně a kolegové, byť dovedu pochopit bujarou náladu, vás nechali řádně pracovat, takže prosím, aby zde nastala atmosféra, ve které se dá skutečně normálně pracovat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP