(9.12 hodin)

(pokračuje Klaus)

Dávám hlasovat o původním návrhu poslance Vidíma - body 169, 170 zařadit dnes v poledne jako poslední dva body před polední přestávkou.

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 377 z přítomných 164 poslanců 100 hlasovalo pro, 57 proti. Návrh byl přijat. Děkuji.

 

A konečně třetí návrh je návrh pana ministra Grégra, aby body 156 a 157 byly zařazeny jako body 1 a 2 po polední přestávce ve středu 10. listopadu. Rozumím tomu složitě - to znamená my máme tři návrhy ústavních zákonů, které se mají diskutovat ráno, to znamená, že pan ministr za každou cenu chce přerušit projednávání těch návrhů ústavních zákonů a vsunout tyto dva body. Rozumím tomu tak, nebo by to posunul na změnu eventuálně po projednání, po dokončení projednávání ústavních návrhů. Pan ministr Grégr.

 

Ministr průmyslu a obchodu ČR Miroslav Grégr: Vážený pane předsedo, vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci. Jenom bych chtěl upozornit, že jsem tímto krokem vyšel vlastně vstříc požadavku sněmovny, protože již předchozím usnesením byl tento bod, nebo tyto dva body 156 a 157 zařazeny jako první body na středu 10. 11., čili já jsem to posunul jako první dva body po polední přestávce. Myslím si, že další odklad tak důležitého zákona, jako je živnostenský zákon, by neměl být dále odsouván. Děkuji.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Dobře, rozumím. Dávám hlasovat o tomto návrhu.

Kdo je pro, aby body 156 a 157 byly prvními dvěma body po polední přestávce ve středu 10. 11.

Zahájil jsem hlasování, kdo je pro nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 378 z přítomných 164 poslanců 109 hlasovalo pro, 23 proti. Návrh byl přijat. Děkuji.

 

Nyní přistoupíme k přerušenému bodu 82, kterým je vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 500/1990 Sb., o působnosti orgánů České republiky ve věcech převodů vlastnictví státu k některým věcem na jiné právnické nebo fyzické osoby, sněmovní tisk 320, první čtení. Rozumím tomu, že včera v tomto přerušeném bodu došlo k ukončení obecné rozpravy a maximálně je možnost pro závěrečná slova? Navrhovatel - mám škrtnuto. Zpravodaj - nemá. Dobře. Já se teď přiznávám, že si nejsem jist, jestli došlo k návrhům na vrácení nebo zamítnutí. Prosím pana zpravodaje.

 

Poslanec Martin Kocourek: Padly včera tři návrhy. Pan poslanec Krása doporučil přikázání také výboru sociálnímu a zdravotnímu, kolega Šustr navrhl zkrácení lhůty pro projednávání o 20 dní ve výborech a pan kolega Filip navrhl odročení tohoto bodu do doby schválení návrhu státního rozpočtu na rok 2000 v prvním čtení. Já si myslím, že bychom jako první měli rozhodnout o procedurálním návrhu kolegy Filipa o přerušení projednávání tohoto bodu do doby schválení rozpočtu v prvním čtení.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Ano - do doby rozhodnutí o státním rozpočtu formuloval pan poslanec Filip, nikoliv schválení - řekl "rozhodnutí". Dobře.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tento návrh, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Promiňte. Já ukončuji, vynulovávám hlasování. Omlouvám se. Já jsem se nezeptal na stanoviska pana navrhovatele a pana zpravodaje. Omlouvám se. Pan ministr.

 

Místopředseda vlády a ministr práce a sociálních věcí ČR Vladimír Špidla: Velmi záporné.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Velmi záporné stanovisko. Pan zpravodaj?

 

Poslanec Martin Kocourek: Nedoporučuji.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Také nedoporučuje. Děkuji, já se omlouvám.

 

Znovu jsem zahájil hlasování. Kdo je pro návrh pana poslance Filipa, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 380 z přítomných 170 poslanců 22 hlasovalo pro, 141 proti. Návrh nebyl přijat.

 

Nyní se budeme zabývat návrhem na přikázání. Čili já jsem navrhl svým rozhodnutím přikázat předložený návrh rozpočtovému výboru a máme zde ještě návrh pana poslance Krásy a,… pana poslance Krásy, ano ?

 

Takže dávám nejdříve hlasovat, kdo je pro, aby byl předložený návrh přikázán k projednání rozpočtovému výboru, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování číslo 381 z přítomných 173 poslanců 159 hlasovalo pro, 2 proti. Návrh byl přijat.

 

Nyní návrh pana poslance Krásy, aby to projednal také výbor sociální.

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 382 z přítomných 173 poslanců 96 hlasovalo pro, 52 proti. Návrh byl přijat. Čili přikázali jsme návrh k projednání oběma těmto výborům.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP