(12.31 hodin)

(pokračuje Langer)

Byl bych velmi rád, kdybychom je skutečně mohli projednávat. Hned, jak se atmosféra ve sněmovně uklidní, dám slovo předsedovi volební komise, aby uvedl návrh na volbu členů dozorčí rady Fondu národního majetku České republiky a poté návrh na volbu předsedy vyšetřovací komise Poslanecké sněmovny pro vyšetření činnosti Regionálního transplantačního centra Fakultní nemocnice v Ostravě.

Dalším bodem je

169.
Návrh na volbu členů dozorčí rady Fondu národního majetku České republiky

 

Prosím, aby se slova ujal předseda volební komise pan poslanec Jan Vidím.

 

Poslanec Jan Vidím: Děkuji. Vážený pane předsedající, vážená vládo, dámy a pánové. V tomto okamžiku projednáváme tedy bod 169 - Návrh na volbu členů dozorčí rady Fondu národního majetku České republiky. Na desáté schůzi Poslanecké sněmovny v dubnu tohoto roku byli v prvé volbě zvoleni tři členové dozorčí rady Fondu národního majetku. Zbývající dva členové ve druhé volbě na 13. schůzi zvoleni nebyli. Proto na dnešní schůzi proběhne třetí volba, a to prvé kolo v tomto okamžiku - prvé kolo dvou členů dozorčí rady Fondu národního majetku.

Ve stanovené lhůtě byli poslaneckými kluby navrženi tito kandidáti.: Libor Ambrozek - KDU-ČSL, Budinský Vladimír - ODS, Kraus Michal - ČSSD, Říman Martin - ODS a Vymětal Karel - KSČM.

Pokud jde o způsob volby, tak zvláštní zákon stanoví volbu tajným hlasováním. Hlasovací lístky jsou připraveny. Vážený pane předsedající, žádám vás, abyste zahájil k tomuto bodu rozpravu.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji. Otvírám rozpravu k tomuto bodu. Ptám se, kdo se do ní hlásí. Žádnou přihlášku nevidím. Rozpravu končím. Je na předsedovi volební komise, aby se vyjádřil.

 

Poslanec Jan Vidím: Děkuji. Vzhledem k tomu, že i v bodu následujícím, tedy bodu 170, se jedná o tajnou volbu, navrhuji, aby bod 169 byl v tomto okamžiku přerušen, abychom mohli realizovat obě tajné volby současně.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji. Dalším bodem je

 

170.
Návrh na volbu předsedy vyšetřovací komise Poslanecké sněmovny pro vyšetření
činnosti Regionálního transplantačního centra Fakultní nemocnice v Ostravě

 

Prosím předsedu volební komise, aby tento bod uvedl.

 

Poslanec Jan Vidím: Děkuji. Pane předsedající, vážená vládo, dámy a pánové. Na 15. schůzi Poslanecké sněmovny v červenci tohoto roku nebyl v prvé volbě zvolen předseda vyšetřovací komise Poslanecké sněmovny pro vyšetření činnosti Regionálního transplantačního centra Fakultní nemocnice v Ostravě. Dnes je na pořadu druhé kolo - prvé kolo druhé volby, promiňte. Ve stanovené lhůtě byli poslaneckými kluby navrženi tito kandidáti: Cabrnoch Milan - ODS, Hofman Jiří - ČSSD, Janeček Josef - KDU-ČSL a konečně Rujbrová Zuzka - KSČM.

Pokud jde o způsob volby, tak zvláštní zákon stanoví volbu tajným hlasováním. Hlasovací lístky jsou připraveny. Je možno zahájit k tomuto bodu rozpravu.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji. Otvírám rozpravu. Prosím, pokud kolegové z KDU-ČSL mají touhu se vyjádřit, aby se vyjádřili na mikrofon u řečnického pultu. Prosím skutečně kolegy ze strany lidové, zda by mohli věnovat pozornost projednávanému bodu a nerušit jednání sněmovny. Kdo se hlásí do obecné rozpravy? Žádnou přihlášku nevidím. Rozpravu končím. Předseda volební komise se může vyjádřit.

 

Poslanec Jan Vidím: Pane předsedající. Čili v tomto okamžiku bych požádal o přerušení schůze, aby se mohly realizovat obě tajné volby s tím, že vydávání hlasovacích lístků by bylo ukončeno ve 12.50 hodin.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Ano, děkuji. Vyhlašuji konání voleb, které proběhnou tajným hlasováním. Hlasovací lístky budou vydávány od této chvíle do 12.50 hodin. V jednání budeme pokračovat ve 14.00 hodin.

 

(Schůze přerušena ve 12.36 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP