(Jednání pokračuje v 19.05 hodin.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Vážené kolegyně a kolegové, je 19.05 hodin. Slíbil jsem vám, že v tuto chvíli bychom měli začít naše večerní jednání, které by se mělo nést v zahraničněpolitickém duchu, neboť předmětem našeho jednání budou mezinárodní smlouvy. Nejprve druhá čtení, poté čtení první.

V každém případě jako první bychom měli projednávat vládní návrh, kterým se předkládá Parlamentu České republiky k vyslovení souhlasu Smlouva mezi Českou republikou a Slovenskou republikou o ulehčení pohraničního odbavování v silniční, železniční a vodní dopravě, sněmovní tisk 301, druhé čtení, ale pan ministr vnitra a současně také poslanec Václav Grulich navrhne jeden procedurální návrh, o kterém musíme rozhodnout hlasováním.

 

Ministr vnitra ČR Václav Grulich: Děkuji, pane předsedající. Dámy a pánové, za prvé bych chtěl navrhnout, jestli budete souhlasit, abych úvodní slovo k prvním třem smlouvám přednesl jako slovo společné. Urychlí nám to čas a usnadní rozhodování. Dále bych chtěl navrhnout, jestli jako pátý bod tohoto pořadu bychom mohli předřadit bod č. 92, tj. "Vládní návrh, kterým se předkládá Parlamentu ČR k vyslovení souhlasu s ratifikací Evropská úmluva o kontrole nabývání a držení střelných zbraní jednotlivými osobami ze dne 28. června 1978, která byla za Českou republiku podepsána v Budapešti dne 7. května 1999". Je to předřazení tohoto bodu za bod 79.

Děkuji.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Návrh byl společné slovo k prvním třem smlouvám. 76, 77 a 78. Potom předsunout bod 92. Teď se snažím gongovat, abychom přivolali kolegy, abychom byli usnášeníschopní, resp. kvorum 69 samo o sobě je minimální, které potřebujeme, abychom vůbec mohli jednat.

 

Poslanec Vojtěch Filip: (Z místa.) Ti, co si to odhlasovali, tady nejsou.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Já rozumím rozčileným hlasům některých kolegů, nicméně prosím o klid. Na žádost z pléna vás odhlašuji. Prosím, abyste se zaregistrovali svými identifikačními kartami. Přiznám se, že bych byl velmi smutný, kdyby jednání sněmovny muselo být přerušeno pro neusnášeníschopnost. Přerušuji jednání do 19.15 hodin. Žádám předsedy poslaneckých klubů jednotlivých poslaneckých frakcí, aby zajistili účast tak, aby sněmovna mohla jednat tak, jak svým usnesením rozhodla. Přestávka do 19.15 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 19.08 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP