(14.33 hodin)

(pokračuje Horníková)

Takže navrhuji, abychom postupovali podle předloženého tisku 278 a přijímali návrhy postupně k jednotlivým vzneseným novelizačním bodům.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Rozumím tomu, paní zpravodajko, tak, že budeme postupovat postupně po pozměňovacích návrzích tak, jak byly předloženy? Možná byste mohla upozornit, zda existují některé větší bloky, kde je možné hlasovat společně.

 

Poslankyně Zdeňka Horníková: Ano, paní předsedající, pozměňovací návrhy jsou uspořádány zhruba do pěti kategorií. Nejprve budeme hlasovat o pozměňovacích návrzích, které se týkají přímo změn zákona o vlastnictví bytů, upozorním na klíčovější okamžiky, například na projednávání vzniku právnické osoby. Dále budeme projednávat část přechodných ustanovení, potom budeme projednávat zmocnění k vyhlášení úplného znění a nakonec zákony daňové.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji. Vzhledem k tomu, že procedura je brána postupně podle sněmovního tisku, není myslím třeba o této proceduře hlasovat. Nyní prosím paní zpravodajku, aby přednášela jednotlivé pozměňovací návrhy a vždy před hlasováním se k nim spolu s panem ministrem vyjádřila.

 

Poslankyně Zdeňka Horníková: Děkuji. První pozměňovací návrh se týká bodu A1, který je obsažen v tisku 268/5 na straně 2. Je to pozměňovací návrh výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Prosím stanoviska.

 

Poslankyně Zdeňka Horníková: Pan ministr doporučuje, zpravodaj doporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 428 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 428 tento návrh byl přijat, když se z přítomných 151 pro něj vyslovilo 147 a nikdo nebyl proti.

 

Poslankyně Zdeňka Horníková: Dále budeme hlasovat o bodu C1, který je uveden na straně číslo 7. Je to pozměňovací návrh ústavně právního výboru a týká se problematiky vlastníka budov. Stanovisko pana ministra - nedoporučuje, zpravodaj doporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 429 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 429 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 158 vyslovilo 129 a 24 bylo proti.

 

Poslankyně Zdeňka Horníková: Dále budeme hlasovat o návrhu pod písmenem C2. Je to návrh ústavně právního výboru, je na straně 7 a jedná se o změnu nadpisu § 5. Zpravodaj doporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pan ministr také doporučuje.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 430 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 430 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 159 vyslovilo 156 a nikdo nebyl proti.

 

Poslankyně Zdeňka Horníková: Dalším návrhem je bod C3, též na straně 7. Je to návrh ústavně právního výboru a upravuje vznik vlastnictví jednotky. Pan ministr doporučuje, zpravodaj doporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 431 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 431 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 160 vyslovilo 157 a jeden byl proti.

 

Poslankyně Zdeňka Horníková: Dalším návrhem, o kterém budeme hlasovat je návrh pod písmenem C4. Je to návrh ústavně právního výboru na straně 7 a navrhuje složení nového odstavce § 5. Pan ministr doporučuje, zpravodaj nedoporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 432 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 432 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 152 vyslovilo 96 a 62 bylo proti.

 

Poslankyně Zdeňka Horníková: Dalším návrhem bude bod C5. Upozorňuji, že tento bod je totožný svým obsahem s bodem D1. Bod C5 je návrh ústavně právního výboru, je na straně 7. Tímto bodem se navrhuje vypustit novelizační bod číslo 8 (Ministr: Nedoporučuji.) Doporučuji.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 433 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 433 tento návrh nebyl přijat, když se z přítomných 161 pro něj vyslovilo 67, 90 bylo proti.

 

Poslankyně Zdeňka Horníková: Tak jak jsem zmínila, bod D1 pana poslance Beneše je totožný, tudíž v tuto chvíli o něm hlasovat nemusíme. Dalším bodem, o kterém budeme hlasovat, je bod D2, taktéž pana poslance Beneše. Je na straně číslo 8 a je to doplnění novelizačního bodu 8, § 9. Pan ministr - jedná se o bod D2, strana 8, návrh pana poslance Beneše D2, pane ministře.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP