(14.10 hodin)

(pokračuje Buzková)

Můj návrh by dále pokračoval, a to v tom smyslu, že pokud by bod 18 byl projednán dnes před 19.00, vznikl by pracovní prostor k projednávání dalších bodů. Projednávali bychom body v tomto pořadí: bod 70, což je Státní fond rozvoje bydlení, třetí čtení, dále bod 76 - výnosy z trestné činnosti, třetí čtení, dále bod 81 - civilní letectví, třetí čtení a bod 93 - dluhopisový program, třetí čtení. Toto jsou třetí čtením u kterých byly splněny lhůty a je možné je projednat dnešního dne.

V případě, že by se stalo, že by i po projednání těchto bodů - ne že bych to předpokládala - vznikla možnost projednávat další body, navrhuji aby se projednávaly body z bloku "Zprávy, návrhy a další body", a to od bodu 98.

Takový je tedy můj návrh. Pokud s tímto návrhem souhlasíte, myslím, že je to návrh nekonfliktní, jsem přesvědčená o tom, že musíme nejprve hlasovat o revokaci našeho rozhodnutí, že body 25 až 18 jsou prvními osmi body. Pokud by tento návrh byl revokován, je možné hlasovat o celém návrhu, jak jsem jej přednesla.

Budu mít ještě další návrh týkající se zítřka, nicméně bych poprosila pana předsedu, aby dal nejprve hlasovat o tomto mém návrhu, protože návrhů by bylo tolik a neměli bychom přehled, o čem hlasujeme.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Paní místopředsedkyně, mohu vám vyhovět, ale nejdříve dám hlasovat o návrhu o zařazení nového bodu a potom bychom měli možnost něco revokovat a jinak body řadit.

Dal bych tedy nyní hlasovat o návrhu o zařazení nového bodu, kterým je návrh na potvrzení předsedy hospodářského výboru Poslanecké sněmovny, s tím, že bych vás chtěl informovat, že jsem obdržel usnesení hospodářského výboru k volbě nového předsedy výboru - oznamuji vám tímto, že předsedou byl zvolen pan poslanec Josef Hojdar.

Dám tedy hlasovat o tom, zda zařadit nebo nezařadit tento bod do našeho programu.

 

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro tento bod, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 126 z přítomných 174 poslanců hlasovalo 165 pro a nikdo nebyl proti.

 

Nyní dám hlasovat o novém návrhu zařazení nebo o revokaci - musíme si pohrát s touto procedurou.

 

Nejdříve tedy návrh na revokaci dosavadního pořadu dnešní schůze. Kdo je pro tento návrh nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 127 z přítomných 176 poslanců bylo 160 pro a jeden proti.

 

Ještě se hlásí pan poslanec Gongol.

 

Poslanec Jaroslav Gongol: Pane předsedo, my jsme ještě nedokončili písemné interpelace, což z tohoto programu vypadlo. Měli bychom také rozhodnout, kdy budou dokončeny písemné interpelace.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Já vám rozumím, ale nemám zprávu o tom, zdali je k dispozici pan místopředseda vlády Mertlík, či nikoliv. Já zde slyším, že je omluven, ale v prezidiálce to nebylo napsáno. My si to, pane poslanče, vyjasníme. Vím o tom, že tento bod je ještě k dořešení. Vyjasníme si ale přítomnost pana místopředsedy vlády.

Nyní dám hlasovat o prvních bodech dnešního dne - nejdříve to bude k novému předsedovi hospodářského výboru a pak osm bodů, které byly navrženy na dnešní den s tím, že po jejich případném vyčerpání bychom dnes pokračovali bodem 70, 76, 81 a 93, vesměs třetí čtení.

 

Zahájil jsem hlasování a ptám se kdo je pro tento návrh nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 128 bylo z přítomných 179 pro 169, nikdo proti. Návrh byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP