(9.40 hodin)

Místopředseda PSP Ivan Langer: Promiňte, pane poslanče, chci jen znovu zdůraznit, že projednáváme návrh procedury, takže prosím všechny klubové zpravodaje, aby tomuto vystoupení pana zpravodaje byla věnována maximální pozornost.

Omlouvám se, že jsem vás přerušil. Prosím, pokračujte.

 

Poslanec Jan Žižka: To, co jsem do této chvíle řekl, je označeno jako celek, a to písmenem A. Nyní vás prosím o pozornost, protože omylem je také písm. A označen pozměňovací návrh pana poslance Tomíčka, který je vzadu tohoto tisku, a moc bych vás poprosil, protože to je chyba tisku, abychom si toto písmeno označili pro přesnost jako A1.

Nyní k proceduře. Navrhl bych, abychom se nejprve vypořádali s pozměňovacími návrhy pod písmeny A, následně B, C a D na straně 49 až 50, potom bychom hlasovali po sobě o dvou komplexních pozměňovacích návrzích výboru pro obranu a bezpečnost ve znění případně přijatých pozměňovacích návrhů a na závěr bychom hlasovali o návrhu doprovodného usnesení. Jestli mohu, pane předsedající, abych nezdržoval, navrhl bych proceduru k dalším dvěma tiskům.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Nevidím žádný protest z jednotlivých poslaneckých klubů, takže je vhodné zřejmě přednést proceduru, která by se týkala hlasování ke všem třem tiskům a odhlasovat ji současně.

 

Poslanec Jan Žižka: Děkuji za pochopení. Nyní procedura k tisku 544/2 (bod 100 schváleného pořadu). Navrhuji, že bychom hlasovali nejdříve o pozměňovacích návrzích pod písmeny B, C a D, přičemž bod B bychom hlasovali jako celek. On spolu úzce souvisí. Pozměňovací návrhy C a D bychom hlasovali po bodech. Na závěr bychom zase hlasovali o komplexním pozměňovacím návrhu pod písm. A jako o celku, případně ve znění přijatých pozměňovacích návrhů.

Na závěr tedy procedura k tisku 543/2 (bod 101 schváleného pořadu). Opět obdobně jako u předešlého tisku. Nejdříve bychom hlasovali o pozměňovacích návrzích pod písm. B, C a D, a to po jednotlivých bodech. Tady mám žádost pana kolegy Havlíčka. Pan kolega Havlíček by chtěl u pozměňovacího návrhu C3 hlasovat po jednotlivých větách. Pokud bychom to takto odhlasovali, na závěr bychom hlasovali o komplexním pozměňovacím návrhu výboru pro obranu a bezpečnost jako o celku ve znění přijatých pozměňovacích návrhů.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji, pane zpravodaji. Mou povinností je položit otázku, zda existuje námitka proti takto navrženému postupu. Námitka možná není, jen upřesnění. Pan kolega Výborný.

 

Poslanec Miloslav Výborný: Já to panu zpravodaji, pane předsedo, nerad říkám, ale pozměňovací návrh pana poslance Ladislava Šustra 447/3 pod písm. C je zřetelně nehlasovatelný.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Je to stanovisko klubového kolegy. Chci se zeptat pana poslance Šustra. Souhlasí s touto interpretací. Znamená to tedy, že bychom vypustili bod C jako nehlasovatelný. Ptám se, zda existují jiné námitky? C1 i 2.

 

Poslanec Jan Žižka: C1 se váže na C2.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Ještě se hlásí pan poslanec Exner.

 

Poslanec Václav Exner: Protože v rámci projednání tisku 447 - 447/3 se pravděpodobně chystáme přijmout dva zákony, bude potřeba vyjasnit, že o každém zákonu nakonec bude potřeba hlasovat samostatně. Nebylo to explicitně řečeno, myslím ale, že to je samozřejmé.

 

Poslanec Jan Žižka: Já se domnívám, že jsem to řekl jasně, že budeme hlasovat o dvou postupně za sebou návrzích výboru pro obranu a bezpečnost a je to totéž.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Stačí takové vysvětlení panu poslanci Exnerovi? Stačí. Jiná námitka není.

 

Přesto pro jistotu nechám tento postup navržený zpravodajem stvrdit hlasováním, a to hlasováním s pořadovým číslem 111, které jsem zahájil. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Z přítomných 187 pro 163, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Přistoupíme k hlasování o jednotlivých pozměňovacích návrzích. Prosím pana zpravodaje, aby přednášel jednotlivé návrhy a před hlasováním se k nim vyjádřil ústy svými i ústy ministra vnitra.

 

Poslanec Jan Žižka: Přistoupíme k návrhu pana poslance Tomíčka. Ten jsme si označili jako A1, byť je v tisku označen jako A. Pan ministr nesouhlasí, zpravodaj nesouhlasí.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 112. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 187 pro 39, proti 129. Návrh nebyl přijat.

 

 

Poslanec Jan Žižka: Dále máme návrh pod písm. B také pana poslance Rudolfa Tomíčka. Pan ministr nesouhlasí, zpravodaj nesouhlasí.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 113. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 187 pro 8, proti 164. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Žižka: Pane předsedající, dále jsme vyřešili problém C1, C 2. Pan kolega Výborný navrhl a sněmovna nezpochybnila, že je to nehlasovatelné, a přistoupili bychom k návrhu pana poslance Františka Ondruše pod písm. D1.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Chci se zeptat pana kolegy Ondruše, zda trvá na odděleném hlasování, nebo je to komplexní návrh a můžeme hlasovat o jeho pozměňovacím návrhu současně. Odděleně. Dobře. Nejprve D1, poté D2. Stanoviska?

 

Poslanec Jan Žižka: Pan ministr nesouhlasí, zpravodaj nesouhlasí.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 114. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 187 pro 53, proti 115. Návrh nebyl přijat.

 

D2.

 

Poslanec Jan Žižka: D2. Pan ministr nesouhlasí, zpravodaj nesouhlasí.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 115. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 187 pro 52, proti 116. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Žižka: Můžeme přistoupit k hlasování o komplexním pozměňovacím návrhu výboru pro obranu a bezpečnost k návrhu zákona o krizovém řízení na straně 22 - 25 tisku 447/3. Pan ministr souhlasí, zpravodaj souhlasí.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahajuji hlasování pořadové číslo 116. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 187 pro 157, proti jeden. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Jan Žižka: Můžeme pokračovat a hlasovali bychom o komplexním pozměňovacím návrhu výboru pro obranu a bezpečnosti k návrhu zákona o integrovaném záchranném systému na straně 26 - 49, zase k tisku 447/3. Pan ministr souhlasí, zpravodaj souhlasí.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP