(9.30 hodin)

(pokračuje Ouzký)

K dalším návrhům se nebudu podrobně vyjadřovat, vyjádřím pouze své stanovisko během hlasování. Děkuji vám.

Nyní mi dovolte přistoupit - souhlasí-li paní předsedající - k návrhu hlasovací procedury.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Souhlasím.

 

Poslanec Miroslav Ouzký: Dovoluji si této sněmovně navrhnout, aby postupovala tímto způsobem: Nejprve bychom hlasovali en bloc o všech návrzích, které jsem si osvojil ve druhém čtení, a to jsou návrhy, které se týkají posunutí termínu účinnosti zákona. Tudíž není možné hlasovat po jednotlivých bodech, je nutno hlasovat en bloc.

Za druhé bych chtěl navrhnout hlasování o návrzích kolegy Čevely, je to díl D pozměňovacích návrhů ve vašich materiálech. Hlasování je také nutné en bloc, protože zřejmě jen s výjimkou zmíněných preparátů in vitro se jedná o komplexní záležitost, která v podstatě legislativně technicky dolaďuje zákon.

Za třetí navrhuji hlasovat o pozměňovacím návrhu kolegy Karla Vymětala, který se týká pouze termínu účinnosti části tohoto zákona a je v podstatě také legislativně technickou úpravou.

Dále navrhuji hlasovat o návrzích pana kolegy Škromacha, což je díl E ve vašich pozměňovacích návrzích, dále o návrhu kolegyně Fischerové - díl B, dále o návrzích kolegyně Volfové - díl F, dále o návrzích kolegy Cabrnocha - díl H pozměňovacích návrhů. U kolegyně Volfové i Cabrnocha navrhuji hlasovat po jednotlivých bodech, protože tam se jedná o návrhy, které spolu nijak nesouvisejí, a není důvod o nich hlasovat en bloc.

Totéž platí o návrhu kolegy Maštálky, kde navrhuji hlasování po jednotlivých bodech.

Dále hlasování o návrhu kolegy Zajíčka, který považuji za komplexní pozměňovací návrh, a proto o něm navrhuji hlasovat en bloc.

A nakonec navrhuji hlasovat o usnesení výboru pro sociální politiku a zdravotnictví, kromě těch bodů, které byly předchozími hlasováními pozměněny. Před hlasováním bych za pomoci legislativy na toto upozornil.

Jedinou výjimku z tohoto pozměňovacího návrhu, o které bych chtěl nechat hlasovat zvlášť, tvoří bod A17, o kterém se ve svém úvodním slově zmiňoval pan ministr, a to z toho důvodu, že je to jediný ze všech přijatých pozměňovacích návrhů, s kterým předkladatel vyjádřil nesouhlas. Proto si myslím, že je logické nechat o něm hlasovat zvlášť.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji, pane zpravodaji. Myslím si, že procedura, kterou jste navrhl, je jasná.

 

Nechám o ní hlasovat v hlasování pořadové číslo 242, které zahajuji. Ptám se, kdo souhlasí s návrhem procedury, jak ji přednesl pan zpravodaj. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 242 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 155 vyslovilo 138 a jeden byl proti.

 

Pane zpravodaji, předkládejte prosím jednotlivé pozměňovací návrhy podle schválené procedury a spolu s panem ministrem se k nim vždy před hlasováním vyslovte.

 

Poslanec Miroslav Ouzký: Požádám vás, abyste nejprve nechala hlasovat o pozměňovacích návrzích Miroslav Ouzkého, a to en bloc. Je to díl I pozměňovacích návrhů, body 1-10.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 243 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 243 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 154 vyslovilo 144 a nikdo nebyl proti.

 

Poslanec Miroslav Ouzký: Děkuji. Další hlasování by mělo být o komplexním pozměňovacím návrhu pana Rostislava Čevely, což je díl D pozměňovacích návrhů, body 1 až 22. Hlasování en bloc.

Stanovisko ministra je kladné, stanovisko zpravodaje také kladné.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 244 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 244 se pro tento návrh z přítomných 155 vyslovilo 125 a jeden byl proti. Tento návrh byl přijat.

 

Poslanec Miroslav Ouzký: Dále budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu kolegy Vymětala. Je to díl J pozměňovacích návrhů.

Stanovisko ministra kladné, stanovisko zpravodaje kladné.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 245 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 245 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 156 vyslovilo 146 a nikdo nebyl proti.

 

Poslanec Miroslav Ouzký: Dále hlasování o návrhu pana poslanec Škromacha. Je to díl E pozměňovacích návrhů, oba body se týkají téhož, hlasování en bloc.

Stanovisko ministra kladné, stanovisko zpravodaje lehce záporné.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 246 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 246 byl tento návrh přijat, když se pro něj z přítomných 157 vyslovilo 108 a 37 bylo proti.

 

Poslanec Miroslav Ouzký: Dále hlasování o návrhu poslankyně Evy Fischerové, díl B pozměňovacích návrhů. Jedná o jeden pozměňovací návrh, týká se téhož jako předchozí.

Stanovisko ministra kladné, stanovisko zpravodaje lehce záporné.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 247 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 247 byl tento návrh přijat, když se pro něj z přítomných 158 vyslovilo 107 a 39 bylo proti.

 

Poslanec Miroslav Ouzký: Dále hlasování o návrzích poslankyně Volfové, díl F pozměňovacích návrhů. Jsou to body 1-2. Hlasovat budeme o jednotlivých návrzích, tedy nejprve o bodu F1.

Stanovisko ministra záporné, stanovisko zpravodaje záporné.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 248 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 248 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 158 vyslovilo 5 a145 bylo proti.

 

Poslanec Miroslav Ouzký: Dále hlasování o návrhu téže poslankyně, je to návrh pod označením F2.

Stanovisko ministra lehce záporné, stanovisko zpravodaje také lehce záporné.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 249 a ptám, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 249 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 158 vyslovilo 15, proti bylo 121.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP