(10.30 hodin)

(pokračuje Koudelka)

Pak bychom hlasovali o všech zbývajících pozměňovacích návrzích pod písm. B, dále bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu pod písm. C, D1, D2 a D3 zvláště, E1 a E3 společně, F zvláště, G1, G2 zvláště. O pozměňovacím návrhu pod písm. A bychom hlasovali zvlášť ve znění legislativně technické úpravy, nyní přednesené. Pak bychom po písm. H hlasovali o pozměňovacím návrhu J1, dále o písm. I, pokud by nebyl návrh pod písm. J1 přijat, protože se to vzájemně vylučuje, dále o pozměňovacím návrhu J2, K, L1, L2, L3 a L4 postupně, M a nakonec o pozměňovacím návrhu pod písm. N.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Já si dovolím zrekapitulovat to, co jsem si stačil poznamenat, a prosím, kontrolujme se navzájem. Prosím oba zpravodaje, aby mi věnovali pozornost, neboť se zabýváme procedurou hlasování.

Pan poslanec Mlynář má náhradní kartu č. 15.

Nejprve budeme hlasovat o návrhu na stažení, pak budou následovat pozměňovací návrhy A, nebudou-li schváleny, tak D1, D2, B18 až 20, zbytek B, C, D1, D2 a D3, E1 a E3 dohromady, F, G1, G2, H, J1, nebude-li schválen, tak písm. I, J2, K, L1, L2, L3 a L4, M a N.

 

Poslanec Zdeněk Koudelka: Souhlasím. Domnívám se, že po hlasování o stažení pozměňovacího návrhu pana Kocourka, bychom mohli schválit přednesené legislativně-technické úpravy.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Ano, na postupu je shoda. Vzhledem k tomu, že je to trochu komplikované, nechám proceduru schválit hlasováním, které jsem v tuto chvíli zahájil. Jde o hlasování pořadové číslo 381. Kdo je pro postupovat podle navržené procedury? Kdo je proti?

Z přítomných 187 pro 148, proti 27. Návrh byl přijat.

 

Prosím pana poslance Koudelku, aby předkládal nejprve návrhy k hlasování, uváděl písmena a pokud možno i stranu, kde se v tisku pozměňovací návrh nachází.

 

Poslanec Zdeněk Koudelka: Nyní bychom hlasovali o stažení pozměňovacího návrhu pana poslance Kocourka pod písm. H na straně 11.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 382. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 187 pro 148, proti 13. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Zdeněk Koudelka: Nyní bychom hlasovali o přednesených legislativně technických úpravách.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 383. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 186 pro 150, proti 6. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Zdeněk Koudelka: Nyní bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu A, který je totožný s B1. Stanovisko zpravodaje je souhlasné, stanovisko ministra souhlasné.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 384. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 186 pro 148, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Zdeněk Koudelka: Tím se stal návrh B1 nehlasovatelným. Nyní bychom hlasovali o B2. Stanovisko zpravodaje je neutrální, ministra nesouhlasné.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 385. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 186 pro 7, proti 130. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Zdeněk Koudelka: Nyní bychom hlasovali o pozměňovacích návrzích B18, B19 a B20. Stanovisko zpravodaje je neutrální, ministra nesouhlasné.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 386. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 186 pro 81, proti 61. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Zdeněk Koudelka: Nyní bychom hlasovali o zbývajících pozměňovacích návrzích pod písm. B. Stanovisko zpravodaje je souhlasné, ministra rovněž souhlasné.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 387. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 186 pro 145, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Zdeněk Koudelka: Nyní hlasujeme o pozměňovacím návrhu pod písm. C. Stanovisko zpravodaje je nesouhlasné, ministra rovněž nesouhlasné.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 388. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 185 pro 6, proti 139. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Zdeněk Koudelka: Nyní je na řadě pozměňovací návrh D1. Stanovisko zpravodaje je nesouhlasné, ministra nesouhlasné.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 389. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 186 pro 96, proti 88. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Zdeněk Koudelka: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu D2. Já bych chtěl upozornit, že ve třetím čtení byl tento návrh rozdělen na D2 a D3. D2 je prvním odstavcem, jak to máte vytištěno, D3 je druhý odstavec.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Na žádost pana poslance Karla Vymětala vás odhlašuji.

Pane poslanče, možná by bylo dobré, abyste přesněji specifikoval, o čem budeme hlasovat jako o pozměňovacím návrhu D2 a poté D3.

 

Poslanec Zdeněk Koudelka: Pod bodem D2 je pozměňovací návrh k čl. 1 bod 82 § 49 odst. 1 na straně 5 první věta. Pod bodem D3 je § 49, vypustit odst. 3 a 4.

Stanovisko zpravodaje je kladné, ministra rovněž kladné.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Hlasujeme o D2. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 390. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 180 přítomných pro 120, proti 35. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Zdeněk Koudelka: Nyní je na řadě D3. Stanovisko zpravodaje i ministra je záporné.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP