(14.30 hodin)

(pokračuje Kostrhun)

Z tohoto důvodu vás prosím, abyste můj návrh na stažení tohoto pozměňovacího návrhu podpořili. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji. Nyní má slovo pan poslanec Vojtěch Filip.

 

Poslanec Vojtěch Filip: Děkuji. Vážená paní předsedající, pane předsedo, vážení členové vlády, paní a pánové. Dovolím si ve třetím čtení upřesnit svůj pozměňovací návrh, který se týká památných dnů a který je jinak hlasovatelný.

Pokud bychom přijali variantu, která byla ve výboru pro vědu, vzdělání, školství, mládež a tělovýchovu, tak by můj návrh byl nehlasovatelný, protože jsem svůj pozměňovací návrh koncipoval, jako by byla přijata varianta petičního výboru, tzn. den svátku, tady tedy památného dne, který není státním svátkem, jenom připomínám, uvedl jsem ho včetně názvu, tzn. Den Slovenského národního povstání a za obnovu Československa.

V případě, že by to bylo ve variantě výboru pro vědu, vzdělání, školství, mládež a tělovýchovu, tak by tam bylo jenom 29. srpna, bez pojmenování tohoto dne.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji panu poslanci Vojtěchu Filipovi. Hlásí se dále někdo do rozpravy? (Nikdo.) Není tomu tak, rozpravu končím.

Ptám se pana navrhovatele, zda si přeje přednést závěrečné slovo. Není tomu tak.

Prosím tedy pana zpravodaje, aby nás seznámil s procedurou, jakou budeme hlasovat, a poté přednášel jednotlivé návrhy k hlasování.

 

Poslanec Jan Kostrhun: Děkuji za slovo. Vážená paní předsedající, dámy a pánové, v rozpravě byl přednesen můj návrh na stažení pozměňovacího návrhu, který je uveden v parlamentním tisku 449/5 pod bodem.C. Prosím, paní předsedající, abyste o tomto návrhu dala hlasovat.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Dobře, rozhodneme o něm ihned.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 454 a ptám se, kdo souhlasí s návrhem na stažení bodu C pana poslance Kostrhuna. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 454 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 155 vyslovilo 139 a jeden byl proti.

 

Poslanec Jan Kostrhun: Návrhu pana poslance Filipa jsem rozuměl v tom slova smyslu, že přijde na řadu, teprve pokud bude schválen pozměňovací návrh, který je uveden v tisku 449/5 pod bodem H. V této chvíli se tedy tímto návrhem pana poslance Filipa nemusíme zabývat.

Nyní je načase, abych vás seznámil s navrženou procedurou hlasování o tomto parlamentním tisku. Navrhuji, abychom v prvním hlasování hlasovali o bodu A, což je komplexní pozměňovací návrh ve znění usnesení výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu č. 142. Pokud bude tento pozměňovací návrh schválen, stane se nehlasovatelný pozměňovací návrh, který je uveden pod bodem B, a budeme postupně hlasovat o dalších pozměňovacích návrzích, které jsou uvedeny od písm. D po písm. N. Pokud by nebyl pozměňovací návrh uvedený pod písm. A schválen, budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu uvedeném pod písm. B a stanou se nehlasovatelnými body D, E, F, G, H, I, J, K, L, M a N.

Tolik tedy mnou navržená procedura.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji, pane zpravodaji.

 

Neznamenala jsem žádné výhrady, zahajuji tedy hlasování pořadové číslo 455 a ptám se, kdo souhlasí s navrženou procedurou. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 455 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 158 vyslovilo 131 a dva byli proti.

 

Pane zpravodaji, předkládejte prosím podle schválené procedury jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim spolu s panem navrhovatelem vyjádřete.

Ještě předtím, než předložíte první návrh, zaznamenala jsem přihlášku předsedy poslaneckého klubu KSČM, kterému udílím slovo. Prosím.

 

Poslanec Vojtěch Filip: Děkuji, paní předsedající. Nevím, jestli jsem správně rozuměl panu zpravodaji, ale on říkal, že by byl návrh pod písm. H nehlasovatelný. A ten je hlasovatelný jako pozměňovací návrh k oběma variantám, když jsem ve třetím čtení upravil znění varianty. Čili nemyslím si, že byl nehlasovatelný.

 

Poslanec Jan Kostrhun: Pokud jsem se vyjádřil nepřesně, tak se panu poslanci Filipovi omlouvám. Pozměňovací návrh uvedený pod písm. H by byl nehlasovatelný v případě, že by nebyl schválen pozměňovací návrh A a byl by schválen pozměňovací návrh B. Protože všechny pozměňovací návrhy, které jsou uvedeny od písm. D výše, byly, tak jak je uvedeno v parlamentním tisku 449/5, ke komplexnímu pozměňovacímu návrhu, tak jak je obsažen v usnesení výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pane zpravodaji, začneme hlasovat.

 

Poslanec Jan Kostrhun: Nyní tedy můžeme hlasovat o jednotlivých pozměňovacích návrzích, tak jak jsou uvedeny od str. 5 parlamentního tisku 449/5.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pane zpravodaji, nebylo součástí vaší procedury nejprve hlasovat o návrhu A?

 

Poslanec Jan Kostrhun: Teď jsem to odhlasovali.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Ne, pane zpravodaji. My jsme odhlasovali návrh procedury.

 

Poslanec Jan Kostrhun: Omlouvám se. Na řadě je tedy první bod hlasování, a to bod A, který je uveden na str. 2 výše zmiňovaného parlamentního tisku.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Prosím stanoviska.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Doporučuji.

 

Poslanec Jan Kostrhun: Zpravodaj doporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 456 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 456 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 159 vyslovilo 105 a 41 bylo proti.

 

Poslanec Jan Kostrhun: Protože byl schválen pozměňovací návrh uvedený pod bodem A, stal se nehlasovatelný pozměňovací návrh na str. 3 uvedený pod bodem B.

Nyní můžeme postupně hlasovat o jednotlivých pozměňovacích návrzích, tak jak jsou uvedeny na str. 5. Protože pozměňovací návrh pod bodem C byl rozhodnutím sněmovny stažen, je na řadě pozměňovací návrh uvedený pod bodem D pana poslance Jiřího Karase.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Prosím stanoviska.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Neutrální.

 

Poslanec Jan Kostrhun: Zpravodaj doporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 457 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 457 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 159 vyslovilo 52 a 67 bylo proti.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP