(14.50 hodin)

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Nevidím námitek, pokračujte tedy H2.

 

Poslanec Jan Kostrhun: Dovoluji si upozornit, sněmovnu, že pokud schválíme bod H2, stane se nehlasovatelným pozměňovací návrh pana kolegy Tlustého, který je uvedený pod písm. L.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pan poslanec Filip si zřejmě rozmyslel své stanovisko, takže mu udílím slovo.

 

Poslanec Vojtěch Filip: Podle mého názoru je nehlasovatelný bod 2, protože není co vypouštět, ale to ostatní hlasovatelné je, protože já jsem ve třetím čtení upravil, že pokud bude přijata varianta výboru pro vědu a vzdělání, tak se doplňuje 29. březen bez pojmenování, a když bude přijata petičního výboru, tak to nemění.

Pokud jde o výměnu 8. za 9., tak to hlasovatelné samozřejmě je, protože jsme to vzali za základ toho projednání.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pane poslanče, jsem přesvědčena o tom, že máte pravdu, protože vy dáváte pozměňovací návrh k základnímu textu, takže bod H1 skutečně hlasovatelný je. Pane zpravodaji, budeme tedy hlasovat o bodu H1. Prosím o stanoviska.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Stanovisko navrhovatele je záporné.

 

Poslanec Jan Kostrhun: Stanovisko zpravodaje je záporné.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 464. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 464 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 162 vyslovilo 30 a 107 bylo proti.

 

Bod H2 označil sám pan navrhovatel za nehlasovatelný. Pan poslanec Filip sám řekl na mikrofon, že se domnívá, že jeho návrh není hlasovatelný. - Dobře, takže je hlasovatelný. Prosím o stanoviska k bodu H2.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Stanovisko navrhovatele k bodu H2 je záporné.

 

Poslanec Jan Kostrhun: Stanovisko zpravodaje taktéž záporné.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 465. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 465 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 161 vyslovilo 71 a 69 bylo proti.

 

Bod H3. Stanoviska.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: K bohu H3 stanovisko záporné.

 

Poslanec Jan Kostrhun: Zpravodaj neutrální.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 466. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 466 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 161 vyslovilo 36 a 100 bylo proti.

 

Bod H4, prosím stanoviska.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Záporné.

 

Poslanec Jan Kostrhun: Zpravodaj kladné.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 467. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 467 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 162 vyslovilo 58 a 80 bylo proti.

 

Bod H5.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Záporné.

 

Poslanec Jan Kostrhun: Neutrální.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 468. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 468 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 161 vyslovilo 53 a 83 bylo proti.

 

Pokračujte, pane zpravodaji.

 

Poslanec Jan Kostrhun: Nyní je na řadě pozměňovací návrh uvedený pod písm. I.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Stanovisko neutrální.

 

Poslanec Jan Kostrhun: Zpravodaj kladné.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 469. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 469 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 162 vyslovilo 68 a 63 bylo proti.

 

Poslanec Jan Kostrhun: Nyní je na řadě pozměňovací návrh pod písm. J na straně 7.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Stanoviska?

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Spíše záporné.

 

Poslanec Jan Kostrhun: Neutrální.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 470. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 470 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 162 vyslovilo 61 a 73 bylo proti.

 

Poslanec Jan Kostrhun: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu pana poslance Brouska K1.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Já bych se ráda zeptala pana poslance Brouska, domnívám se, že tyto dva body by možná měly být hlasovány společně. Pan poslanec Brousek tu není. A to možná i z toho důvodu, že obdobný bod, jako je bod K1 pana poslance Brouska, byl již hlasován a nebyl přijat, a tudíž kdyby tento bod byl hlasován samostatně, stává se nehlasovatelným. Tím, že má druhou část, je hlasovatelný, a myslím, že je opravdu třeba o něm hlasovat dohromady.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Stanovisko ke druhé části bez komentáře.

 

Poslanec Jan Kostrhun: Zpravodaj neutrální.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Předseda poslaneckého klubu sociální demokracie si přeje něco říci.

 

Poslanec Zdeněk Škromach: Já se, paní předsedající, bohužel domnívám, že je hlasovatelný pouze bod 2, čili tento svátek by měl dva názvy, tak jako je i u jiných svátků.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pane poslanče, pokud tento bod je chápán jako jeden pozměňovací návrh, je hlasovatelný vzhledem k tomu, že se v části 2 liší. O tomto návrhu můžeme hlasovat jako o celku. Pan poslanec Karel Vymětal.

 

Poslanec Karel Vymětal: Děkuji, paní předsedající. Já si nemůžu pomoct, ale nesdílím váš výklad, neboť pozměňovací návrh pod bodem K1 má přesně stejné znění, ne že je obdobný, je přesně stejné znění jako pozměňovací návrh G4, o němž jsme již hlasovali, tudíž je bod první nehlasovatelný, a nemůžu souhlasit s tím, že jde o jeden pozměňovací návrh, poněvadž kdyby šlo o jeden, tak tyto pozměňovací návrhy nejsou označeny číslem 1 a 2, to jsou dva pozměňovací návrhy, takže já bych doporučoval, aby bylo usneseno sněmovnou, že se bude hlasovat pouze o pozměňovacím návrhu K2. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pan poslanec Filip se hlásí.

 

Poslanec Vojtěch Filip: Děkuji. Paní předsedající, já jsem proto vystupoval ve třetím čtení v rozpravě, protože tady jde o variantu, kdy existuje nebo neexistuje § 4, a kolega Brousek nic takového neřekl, ale nevzpomínám si a je potřeba, aby zpravodaj uvedl, jestli to udělal v alternativě už ve druhém čtení v podrobné rozpravě, když to navrhoval, aby to bylo k oběma tiskům, o kterých jednáme.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pan poslanec Tlustý má slovo ještě.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Pokusím se o zjednodušující výklad, i když si nejsem jist, jestli nezafunguje opačně. Vzhledem k tomu, že v této chvíli na základě předchozích hlasování je 1. květen uveden v § 2, má smysl hlasovat o těchto návrzích jedině jako o dvojici, jinak by mohl na konci tohoto hlasování být tento den uveden jak v § 2, tak v § 4, což asi nebylo cílem.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP