(17.40 hodin)

(pokračuje Sehoř)

Druhá úprava je k pozměňovacímu návrhu H2. Poznámka pod čarou č. 2 by měla být doplněna o text: "a § 1 odst. 1 vyhlášky č. 205/1999 Sb., kterou se provádí zákon č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla)."

Třetí úprava se týká pozměňovacího návrhu H4, kde text "doklad o pojištění z provozu vozidla" by měl znít: "doklad o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla".

Děkuji.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji, pane poslanče. Kdo se dále hlásí do rozpravy ve třetím čtení? (Nikdo.) Rozpravu končím.

Dávám možnost vystoupit se závěrečným slovem panu navrhovateli. Ten nehodlá této své možnosti využít. Pan zpravodaj také ne.

Prosím tedy pana zpravodaje, aby oznámil postup při hlasování, poté přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim on i pan ministr vyjádřili.

 

Poslanec Karel Sehoř: Dovolte mi přednést návrh procedury na hlasování. Dříve než bychom se dostali k hlasování o návrhu hospodářského výboru, musíme se vypořádat se dvěma body. Napřed bychom hlasovali o návrhu H1, který je modifikací bodu A58, potom budeme hlasovat o účinnosti zákona, kde máme tři návrhy k A62, z toho jeden G1 je nehlasovatelný, protože je spojen se zákony, které se hlasovaly v souvislosti se zákonem o Policii ČR. Zůstává nám B6 a E12. Až bychom odhlasovali tyto dvě věci, tzn. k A58 a k A62, hlasovali bychom o všech návrzích hospodářského výboru najednou.

Upozorňuji, že v tomto případě by ale body B2 a B3 byly nehlasovatelné.

Poté bychom hlasovali o bodu B1 - to už jsou návrhy výboru pro evropskou integraci - a pak o B4 a B5 současně. Dále bychom hlasovali o C1 až C3 současně, potom o prvním z návrhů pana kolegy Havlíčka D1. A předtím, než bychom hlasovali o D2, bychom hlasovali o návrhu H8, kde jde o promítnutí tisku 666 do zákona o povinném ručení a návrh H8 je přesnější. Pokud projde H8, už bychom o D2 nehlasovali, a pokud neprojde, tak bychom o D2 hlasovali.

Pak nastupují návrhy pana kolegy Vávry E1 až E11 a hlasovali bychom o každém zvlášť. Poté bychom hlasovali o návrhu pana kolegy Urbana, který si, pokud vím, přeje hlasovat ve dvou hlasováních, a to F1.1 a F1.2. Pak bychom hlasovali o mých návrzích H2 až H7 současně. Jsou to v podstatě legislativně technické úpravy, a o H9 až H23, což jsou rovněž legislativně technické úpravy, ale jiného typu. Na konec bychom ještě odhlasovali tři legislativně technické návrhy, které jsem přednesl ve třetím čtení.

Toto je můj návrh na proceduru hlasování.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji, pane kolego. Zeptám se, zda někdo z přítomných má námitku. Dovolím si návrh na proceduru zopakovat a prosím pana zpravodaje, aby mě kontroloval, tak abychom mohli vzájemně se ujistit, že jsme si rozuměli.

Nejprve H1, poté problematika účinnosti, tzn. A62, B6, E12, potom najednou zbytek bodu A, pak B1, pak B4 a B5, C1 až C3, D1, H8, v případě schválení pak nebude hlasovatelné D2, E1 až E11 každý zvlášť, F1.1 a F1.2, H2 až 7 najednou, H9 až 23 najednou a legislativně technické úpravy.

Toto je procedura hlasování. Ještě jednou se ptám, zda je námitka proti této navržené proceduře. Není tomu tak. Budeme tedy postupovat podle tohoto návrhu.

Prosím tedy, pane zpravodaji, předneste první návrh.

 

Poslanec Karel Sehoř: Navrhuji hlasovat o bodu H1. Zpravodaj doporučuje, pan ministr nedoporučuje, alternativa je A58, kterýžto bod je lepší.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji. Zahájil jsem hlasování číslo 438. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 155 pro návrh 105, proti 46. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Karel Sehoř: Nyní budeme hlasovat o době účinnosti, bodu B6, který zvýhodňuje olovnatý benzin pro veteránská vozidla. Mé stanovisko je záporné, pan ministr rovněž nedoporučuje.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 439. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 158 pro návrh 16, proti 118. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Karel Sehoř: E12 pana poslance Vávry nedoporučuji, pan ministr rovněž nedoporučuje.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 440. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 162 pro návrh 10, proti 147. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Karel Sehoř: Nyní můžeme hlasovat o návrzích A1 až A57 a současně o návrzích A59 až A62. To jsou všechny zbývající návrhy.

Moje stanovisko je kladné, stanovisko pana ministra také kladné.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 441. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 162 pro návrh 160, proti nikdo. Návrh byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP