(12.10 hodin)

(pokračuje Müllerová)

Dále potom pokračují body B3 a B4 pana poslance Štraita společně, pak by následovalo hlasování o pozměňovacích návrzích pana poslance Voláka, tzn. C1 a C2, dále hlasování o komplexním pozměňovacím návrhu pana poslance Krásy, a pak, pokud by byl přijat tento komplexní pozměňovací návrh, byly by nehlasovatelné pozměňovací návrhy výboru pro sociální politiku a zdravotnictví pod písmeny A6 a A8. Pokud komplexní návrh přijat nebude, budeme o těchto dvou pozměňovacích návrzích hlasovat na závěr.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji, dám hlasovat o této proceduře. Chtěla bych vyzvat všechny poslance, kteří vznesli pozměňovací návrhy, aby si ještě před tímto hlasováním dobře rozmysleli, zda s takto navrženou procedurou souhlasí, protože není možné v průběhu hlasování měnit schválenou proceduru.

 

V hlasování pořadové číslo 146, které zahajuji, se ptám, kdo souhlasí s návrhem procedury, jak jej přednesla paní kolegyně Müllerová. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 146 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 173 vyslovilo 145 a nikdo nebyl proti.

 

Paní zpravodajko, předkládejte prosím jednotlivé návrhy, o kterých budeme hlasovat.

 

Poslankyně Ludmila Müllerová: Jako o prvních budeme hlasovat o bodech A1, A2, A4, A5 a A7 výboru pro sociální politiku a zdravotnictví na straně 2 a 3. Tyto pozměňovací návrhy se společně týkají osob pečujících o bezmocné lidi, s nimiž dlí ve společné domácnosti. (Stanoviska předkladatele i zpravodaje kladná.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 147 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 147 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 174 vyslovilo 169, proti nikdo.

 

Pokračujte, prosím, paní zpravodajko.

 

Poslankyně Ludmila Müllerová: Dále budeme hlasovat o bodu A3 výboru pro sociální politiku a zdravotnictví na straně 2, který se týká výplat důchodů na účet manžela či manželky. (Stanoviska předkladatele i zpravodajky byla kladná.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 148 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 148 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 174 vyslovilo 171 a nikdo nebyl proti.

 

Poslankyně Ludmila Müllerová: Dalším bodem bude bod B1 pana poslance Štraita na straně 4, který se týká úpravy důchodu jako jediného zdroje příjmů. (Stanovisko předkladatele i zpravodajky bylo záporné.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 149 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 149 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 174 vyslovilo 26 a 135 bylo proti.

 

Poslankyně Ludmila Müllerová: Další hlasování bude o bodu B2 pana poslance Štraita na straně 4. Týká se výplat důchodů mezi Českou republikou a Slovenskou republikou. (Stanovisko předkladatele i zpravodajky bylo záporné.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 150 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že z přítomných 174 pro bylo 26, 138 bylo proti. Návrh tedy nebyl přijat.

 

Poslankyně Ludmila Müllerová: Dále pokračujeme hlasováním o bodu B3 spolu s bodem B4 pana poslance Štraita, které se týkají navýšení důchodů. (Stanoviska předkladatele i zpravodajky byla záporná.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 151 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 151 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 174 vyslovilo 23 a 140 bylo proti.

 

Poslankyně Ludmila Müllerová: Pokračujeme v hlasování o bodech C1 a C2 pana poslance Voláka na straně 5. Tyto pozměňovací návrhy se týkají navýšení procentní sazby, redukce procentní výměry jak u dočasně, tak i trvale krácených předčasných starobních důchodů. (Stanoviska předkladatele i zpravodajky záporná.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 152 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 152 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 174 vyslovilo 65 a 103 bylo proti.

 

Poslankyně Ludmila Müllerová: Další hlasování se týká komplexního pozměňovacího návrhu pana poslance Krásy uvedeného pod bodem D. Pokud tento návrh bude přijat, nehlasovali bychom o bodech A6 a A8. Návrh se zabývá změnou osobních vyměřovacích základů, změnou dob pojištění a změnou důchodového věku. (Stanoviska předkladatele i zpravodajky byla záporná.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 153 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 153 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 173 vyslovilo 63 a 101 bylo proti.

 

Poslankyně Ludmila Müllerová: Vzhledem k tomu, že tento komplexní pozměňovací návrh nebyl přijat, zbývá nám hlasovat o posledních dvou pozměňovacích návrzích, to znamená o návrhu A6 a A8, které se týkají účinnosti zákona. (Stanoviska předkladatele i zpravodajky byla kladná.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 154 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 154 návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 174 vyslovilo 144 a 4 byli proti.

 

Poslankyně Ludmila Müllerová: Paní předsedající, podle mých záznamů bylo hlasováno o všech pozměňovacích návrzích, a můžete tedy nechat hlasovat o zákonu jako celku.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Ano, přikročíme k hlasování o celém návrhu zákona. Přednesu návrh usnesení.

"Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 155/1995 Sb., o důchodovém pojištění, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 663, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 155 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 155 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 173 vyslovilo 145 a 24 bylo proti. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP