(12.30 hodin)

(pokračuje Kocourek)

Doporučuji tedy, abychom postupovali po pozměňovacích návrzích z tisku 839/4, a to od písm. B, což jsou pozměňovací návrhy hospodářského výboru, a pak pozměňovací návrhy označené písm. C, D a E. Dále doporučuji, abychom o pozměňovacích návrzích hospodářského výboru pod písm. B hlasovali jako o celku, pokud si někdo z kolegů nevymíní hlasování individuální z pozměňovacích návrhů pod písm. B, tedy hospodářský výbor. Po hlasování o pozměňovacích návrzích B, C, D a E bychom hlasovali nakonec o komplexním pozměňovacím návrhu rozpočtového výboru upraveném o schválené pozměňovací návrhy B, C, D a E.

Dále podotýkám, že body 10 a 11 v pozměňovacím návrhu B je nutné hlasovat dohromady, stejně jako body 14 a 15, neboť na sebe navazují.

Poprosím tedy o schválení této procedury, případně abyste vyzval kolegyně a kolegy, aby si vymiňovali individuální hlasování o pozměňovacích návrzích označených písm. B.

 

Místopředseda PSP František Brožík: Děkuji panu zpravodaji. Slyšeli jste návrh procedury. Táži se, kdo má k této proceduře připomínky. Pokud tomu tak není, nechám tuto proceduru odhlasovat, protože - jak zaznělo z úst zpravodaje - budeme hlasovat postupně o pozměňovacích návrzích, které vznikly ve druhém čtení i v hospodářském výboru, a to pod písm. B, C, D a E. Poté se vrátíme k celkovému hlasování o komplexním pozměňovacím návrhu pod písm. A, který přijal rozpočtový výbor.

Ještě jednou se táži, zda není připomínek. Pokud tomu tak není, zahajuji hlasování.

 

Kdo souhlasí s touto procedurou, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 276 z přítomných 158 poslanců pro 151, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Slovo má pan zpravodaj.

 

Poslanec Martin Kocourek: Pokud, pane místopředsedo, mohu využít práva individuálního hlasování o pozměňovacích návrzích pod bodem B, poprosil bych, abychom individuálně hlasovali o pozměňovacím návrhu B4, 8, 3 a 13. Prosím další kolegy.

 

Místopředseda PSP František Brožík: Já mám pocit, pane zpravodaji, že jsme odsouhlasili proceduru, když jste řekl, že budeme hlasovat o B jako celku, kromě těch dvou bodů, které jsou spojené.

 

Poslanec Martin Kocourek: Zkusím se opravit. Říkal jsem o celku, pokud si někdo nevymíní individuální hlasování, a upozornil jsem na to, že body 10 a 11 a 14 a 15 spolu souvisí, takže se budou hlasovat dohromady, pokud nikdo nenamítá.

 

Místopředseda PSP František Brožík: Pokud vymíníme ještě tyto další navržené body, pak můžeme o všech navrhovaných bodech hlasovat individuálně.

Hlásí se pan poslanec Exner.

 

Poslanec Václav Exner: Kromě bodů uvedených zpravodajem navrhuji hlasovat odděleně ještě o bodech 2 a 5.

 

Místopředseda PSP František Brožík: Pane zpravodaji, zaznamenal jste všechny návrhy? Pan poslanec Pilip se ještě hlásí.

 

Poslanec Ivan Pilip: Doporučoval bych pane předsedající, aby celé usnesení hospodářského výboru se hlasovalo po částech. Pokud ne, minimálně žádám, aby se hlasovalo zvlášť o bodech 1, 3, 4 a 13. Takže v tuto chvíli už se mi zdá lepší hlasovat po částech.

 

Poslanec Martin Kocourek: O částech znamená, že budeme hlasovat dvacetkrát. Tady kolega Pilip zmínil tři body, které už v individuálních hlasováních obsaženy jsou, připojil bych bod 1 a mohl by být uspokojen.

 

Místopředseda PSP František Brožík: Pan poslanec Miroslav Beneš fakticky.

 

Poslanec Miroslav Beneš: Omlouvám se, ale pokud jsem dával pozor, myslím, že už jsme odsouhlasili, že budeme hlasovat podle návrhu pana zpravodaje. Čili jestli tomu rozumím, tak pan poslanec Pilip dává návrh na revokaci usnesení.

 

Místopředseda PSP František Brožík: Přesně toto jsem hovořil, když pan poslanec Kocourek začal znovu si vymiňovat individuální hlasování. V jeho návrhu procedury bylo jasně řečeno, že budeme hlasovat o B jako o celku kromě bodů 15 a 16 - omlouvám se, teď si přesně nepamatuji čísla bodů - které musí být hlasovány společně, pokud nikdo nevznese návrhy. Rozpravu jsem ukončil, nikdo návrhy nevznesl a proceduru jsme odhlasovali - B jako celek.

 

Poslanec Martin Kocourek: Zrekapituluji. Byly požadavky na individuální hlasování o bodu 1, 2, 3, 4, 8, 11, 13 s tím, že technicky musíme hlasovat body 10, 11 a 14, 15 dohromady.

 

Místopředseda PSP František Brožík: Po odsouhlasené proceduře, že budeme hlasovat o celku.

 

Poslanec Martin Kocourek: Takže zrekapituluji ještě jednou. Individuální hlasování o pozměňovacích návrzích pod bodem B pod čísly 1, 2, 3, 4, 5, 8, 11, 13, přičemž hlasování o bodu 11 znamená také hlasování o bodu 10, jak jsem zmínil, protože jsou spojeny.

 

Místopředseda PSP František Brožík: Myslím si, že bude nejjednodušší, když podrobíme tento návrh ještě jednomu hlasování - abychom o pozměňovacích návrzích pod písm. B hlasovali individuálně o návrzích 1, 2, 3, 4, 5, 8, 10, 11, 13.

 

Kdo souhlasí s tímto návrhem, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Zahájil jsem hlasování. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 277 z přítomných 172 poslanců pro 146, proti 16. Návrh byl přijat.

 

Tím máme proceduru nadvakrát potvrzenou a začneme od písm. B pozměňovacím návrhem pod bodem B1. Prosím stanoviska. (Zpravodaj doporučuje, předkladatel neutrální.)

 

Zahájil jsem hlasování a táži se, kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 278 z přítomných 173 poslanců pro 142, proti 28. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Martin Kocourek: Bod B2. (Stanovisko předkladatele kladné, zpravodaje rovněž kladné.)

 

Místopředseda PSP František Brožík: Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 279 z přítomných 173 poslanců pro 149, proti 20. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Martin Kocourek: B3. (Stanovisko předkladatele výrazně záporné, zpravodaj doporučuje.)

 

Místopředseda PSP František Brožík: Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 280 z přítomných 173 poslanců pro 142, proti 29. Návrh byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP