(Jednání pokračovalo ve 14.04 hodin.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, dostavte se prosím do jednacího sálu, budeme pokračovat v našem jednání. V tuto chvíli prosím zástupce volební komise pana poslance Michala Doktora, aby nás seznámil s výsledky tajné volby.

 

Poslanec Michal Doktor: Děkuji za slovo. Vážená paní předsedající, vážené přítomné dámy a pánové, kolegyně a kolegové, dovolte, abych vám podal informaci o výsledku druhého kola třetí volby, o volbě člena dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury konané dne 12. dubna, to je dnes.

Počet vydaných hlasovacích lístků 166, počet odevzdaných platných i neplatných hlasovacích lístků 162. Pro pana poslance Jiřího Havlíčka bylo odevzdáno 83 platných hlasů, pro poslance Libora Ježka bylo odevzdáno 57 platných hlasů. Ve druhém kole nebyl zvolen nikdo. Tímto volba končí.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji. V tuto chvíli budeme projednávat body dle schváleného pořadu schůze. Dalším bodem tedy je

 

82.
Návrh poslanců Jiřího Havlíčka, Ladislava Šustra, Vladimíra Doležala,
Václava Brouska, Ladislava Korbela a Michala Krause na vydání zákona,
kterým se mění a doplňuje zákon č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech
a o změně některých souvisejících zákonů (rozpočtová pravidla)
/sněmovní tisk 817/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal za navrhovatele poslanec Jiří Havlíček a zpravodaj rozpočtového výboru poslanec Vlastimil Tlustý. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 817/3.

Otevírám rozpravu, do které se jako první přihlásil pan poslanec Karel Vymětal. Pan poslanec Karel Vymětal si nepřeje hovořit. Kdo se hlásí do rozpravy ve třetím čtení? Žádnou přihlášku nemám, rozpravu končím.

Ptám se pana navrhovatele, zda si přeje vystoupit se závěrečným vystoupením. Ještě jednou se ptám pana navrhovatele, zda si přeje vystoupit se závěrečným vystoupením. Není tomu tak. Prosím tedy pana zpravodaje, aby nás seznámil, jakým způsobem budeme hlasovat o předložených návrzích.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Vážená paní předsedající, vážená vládo, dámy a pánové, pozměňovací návrhy obsažené v tisku 817/3 jsou velmi jednoduché a přehledné. Navrhuji, abychom hlasovali v pořadí, jak jsou uvedeny, to znamená, první by bylo hlasování o písmenu A, tj. o komplexním pozměňovacím návrh rozpočtového výboru, nebude-li samozřejmě námitek. Potom o návrhu pana poslance Urbana pod písmenem B, o dvou návrzích pana poslance Plachého C1 a C2 a na závěr o návrhu pana poslance Pícla písmeno D.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Ano, pakliže nebude námitek, budeme hlasovat dle tohoto návrhu. Já jsem vás na žádost pléna všechny odhlásila a prosím o novou registraci.

Myslím, že v tuto chvíli už můžeme hlasovat. Prosím tedy pana zpravodaje, aby se ujal své funkce, předkládal jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim vždy spolu s panem navrhovatelem vyjádřil.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Komplexní pozměňovací návrh pod písm. A na druhé straně písemného podkladu. Zpravodaj doporučuje, navrhovatel doporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková:Zahajuji hlasování pořadové číslo 294 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 294 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 120 vyslovilo 118 a jeden byl proti.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Následuje pozměňovací návrh pana poslance Urbana pod písm. B, který jsem já ještě modifikoval v rozpravě ve druhém čtení. Musím upozornit ale, že v tisku 817/3 došlo oproti znění přednesenému ve druhém čtení ke dvěma chybám. Má být uveden § 45 a odst. 10, ale protože v rozpravě to bylo uvedeno správně, není nutné v tuto chvíli korigovat ve třetím čtení.

Takže upozorňuji jenom, že v tisku 817/3 je chyba. Správně zní: v § 45 odst. 10 a tak to bylo předneseno ve druhém čtení.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Stanoviska?

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Doporučuji. (Navrhovatel rovněž doporučuje.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 295 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 295 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 147 vyslovilo 144 a nikdo nebyl proti.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Následuje návrh C1 pana poslance Plachého. Zpravodaj doporučuje. Navrhovatel doporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 296 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 296 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 152 vyslovilo 131 a 16 bylo proti.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP