(14.10 hodin)

(pokračuje Buzková)

Pane zpravodaji, předkládejte prosím jednotlivé návrhy a před hlasováním se k nim spolu s panem ministrem vyjádřete.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Nejprve navrhuji, abychom hlasovali společně o pozměňovacích návrzích petičního výboru uvedených jako B1, B2, B3, B4, B6, B7, B8 a B9. Stanovisko zpravodaje je kladné. (Ministr souhlasí).

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 248 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 248 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 135 vyslovilo 128 a nikdo nebyl proti.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Dále budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu rovněž uvedeném pod písmenem B, a to je B5. Tam je stanovisko nesouhlas. (Ministr nesouhlas).

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 249 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 249 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 148 vyslovilo 41 a 89 bylo proti.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Dále budeme hlasovat o pozměňovacích návrzích uvedených pod bodem C, kromě bodu C4, který už byl schválen, když jsme schválili bod B4. Čili je to C1, C2, C3, C5, C6. Stanovisko je kladné. (Ministr - stanovisko kladné).

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 250 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 250 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 152 vyslovilo 144 a 3 byli proti.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Dále budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu pod bodem D. Stanovisko je kladné.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: S procedurální poznámkou pan poslanec Kučera Miloslav. (Poslanec nehovořil na mikrofon).

Prosím o chvilku strpení, než se vyjasní procedura.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Navrhuji hlasovat o pozměňovacím návrhu pod bodem D.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Prosím tedy, pane zpravodaji?

 

Poslanec Stanislav Křeček: Souhlas. (Ministr - souhlas).

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: O čem hlasujeme?

 

Poslanec Stanislav Křeček: Bod D.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Bod D.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 251 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 251 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 159 vyslovilo 136 a 12 bylo proti.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacích návrzích Zdeňka Koudelky, a to pod bodem E1, E2, E3. Stanovisko předkladatele je mírně negativní. (Ministr - nesouhlas).

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 252 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 252 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 161 vyslovilo 14 a 123 bylo proti.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Dále nám zbývá hlasovat o pozměňovacích návrzích Zdeňka Koudelky pod body E1, E2, E3. (Hlas z pléna: Ne, to jsme právě hlasovali!).

Pardon, vynechali jsme E4, takže navrhuji hlasovat o pozměňovacím návrhu E4. Tady je stanovisko kladné. (Ministr - souhlas).

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Já bych prosila o klid. Je mi líto, ale já vůbec neslyším, co pan zpravodaj říká. Prosím ještě jednou o klid.

Pane zpravodaji, budeme tedy hlasovat o návrhu E4.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Kladné stanovisko.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: A stanoviska jsou kladná.

Ale já skutečně prosím o klid! Mně je velmi trapné, když musím pana zpravodaje žádat, aby znovu opakoval své návrhy.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 253 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 253 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 162 vyslovilo 85 a 51 bylo proti.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Tak, a zbývá nám ještě poslední hlasování a to je pod bodem F - F1, F2 pana poslance Exnera. Stanovisko zpravodaje negativní. (Ministr - nesouhlas).

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 254 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 254 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 161 vyslovilo 22 a 133 bylo proti.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Domnívám se, paní místopředsedkyně, že byly projednány všechny pozměňovací návrhy, a navrhuji, aby se dalo hlasovat o celém zákonu jako o celku.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji. Přednesu návrh usnesení:

"Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o právech příslušníků národnostních menšin a o změně některých zákonů podle sněmovního tisku 778, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 255 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 255 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 163 vyslovilo 98 a 33 bylo proti. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, podle schváleného pořadu schůze bychom měli nyní projednávat další zákony, nicméně zcela nezvykle a proti naší tradici jsme byli příliš rychlí a všechny další zákony, které jsou zařazeny, lze projednávat po 15. hodině a později. To znamená, že v tuto chvíli je možnost zařadit body, které nebyly projednány dnes dopoledne, kam byly zařazeny, což jsou vládní návrhy zákonů o státní sociální podpoře a sociálně-právní ochraně dětí. Pakliže s tím sněmovna souhlasí, můžeme jednat tímto způsobem. Nicméně vzhledem k tomu, že se jedná o pevně zařazené body, chápejte prosím tento můj návrh jako procedurální návrh, o kterém v tuto chvíli dám hlasovat. Jednalo by se tedy o sněmovní tisky 840841.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 256 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 256 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 161 vyslovilo 132 a jeden byl proti.

 

Budeme tedy projednávat bod

 

72.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře,
ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony
/sněmovní tisk 840/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal místopředseda vlády a ministr práce sociálních věcí Vladimír Špidla a zpravodaj výboru pro sociální politiku a zdravotnictví pan poslanec Jaroslav Štrait. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 840/2.

V tuto chvíli otevírám rozpravu a ptám se, zda se do ní někdo hlásí. Hlásí se do ní pan poslanec Štrait, kterému udílím slovo.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP