(11.00 hodin)
(pokračuje Bartoš)

Podle mého názoru se může jednat asi o 10 milionů Kč.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Pane poslanče, promiňte, podrobná rozprava znamená návrhy usnesení. Všeobecná rozprava byla předtím.

 

Poslanec Walter Bartoš: Právě jsem skončil. Děkuji.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Hlásí se pan poslanec Mlynář. Promiňte, my jsme se teď na chvilku prohodili. Chtěl jsem požádat pana poslance Bartoše, aby dělal zpravodaje. On byl první, který vystoupil. Vezměte si tedy na starost sbírání návrhů na usnesení. Svůj návrh nemusíte nosit mně, nechte ho sám sobě. Prosím pana kolegu Mlynáře.

 

Poslanec Vladimír Mlynář: Vážené kolegyně, vážení kolegové. Podal bych doplnění usnesení, jak ho navrhl pan poslanec Bartoš, a to o bod 4, který by zněl:

"Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR doporučuje při přípravě nového Projektu 3 státní informační politiky ve vzdělávání vycházet

a) z koncepce účelových dotací jednotlivým školám s přesně definovanými podmínkami čerpání,

b) z koncepce rámcových smluv na úrovni ministerstva školství umožňujících existenci více dodavatelů stanovených služeb s přihlédnutím k dodacím a cenovým podmínkám.

Bod 5. Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR žádá vládu, aby na příštím jednání Poslanecké sněmovně předložila novou písemnou zprávu o plnění státní informační politiky ve vzdělávání."

Děkuji.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Děkuji. Kdo se dále hlásí do podrobné rozpravy? Paní poslankyně Svobodová.

 

Poslankyně Alena Svobodová: Děkuji, pane předsedo. Vážené kolegyně a kolegové, dovolte, abych i já přednesla v podrobné rozpravě návrh jménem poslaneckého klubu KSČM, a to ve smyslu vystoupení pana kolegy poslance Grebeníčka. Chtěla bych jen konstatovat, že řadu odpovědí na naše otázky a na naše váhání jsme dostali nejen na seminářích, které se konaly k této otázce, ale i v rozpravě k této zprávě.

Proto si dovoluji navrhnout, aby Poslanecká sněmovna vzala na vědomí informaci ministra školství o realizaci státní informační politiky. Děkuji.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Děkuji. Kdo další se hlásí? Pokud se nikdo nehlásí, budeme hlasovat. Pokusím se přivolat poslance. Prosím pana poslance Bartoše, aby rekapituloval jednotlivé návrhy.

Ještě se hlásí pan poslanec Mlynář.

 

Poslanec Vladimír Mlynář: Za klub Unie svobody žádám o pětiminutovou přestávku. Děkuji.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Pětiminutová přestávka od 11.03 do 11.08 hodin.

 

(Následovala krátká přestávka.)

 

Je 11.08, prosím vás, abyste se usadili, abychom mohli dokončit bod 87.

Prosím pana poslance Bartoše, aby uváděl jednotlivé návrhy.

 

Poslanec Walter Bartoš: Vážený pane předsedo, vážená vládo, dámy a pánové, dovolte, abych navrhl proceduru, podle které bychom hlasovali. Procedura by měla následující postup:

Nejprve bychom hlasovali o návrhu paní poslankyně Svobodové, neboť její návrh je protinávrhem k návrhu, který jsem přednesl já. Pokud by tento návrh nebyl přijat, hlasovali bychom o mých návrzích v pořadí -

 

Předseda PSP Václav Klaus: Pane poslanče, nezlobte se, ale mluvte do mikrofonu.

 

Poslanec Walter Bartoš: Ještě jednou. Nejprve budeme hlasovat o návrhu paní poslankyně Svobodové. V případě, že její návrh nebude přijat, budeme hlasovat o mých třech návrzích a nakonec můžeme hlasovat o návrzích pana poslance Mlynáře.

To je můj návrh procedury, pane předsedo.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Dobře. Opět, jako v předchozím případě, dám schválit proceduru.

Nejdříve vás všechny odhlásím, abyste se znovu přihlásili svými registračními kartami.

 

Dám tedy hlasovat o proceduře navržené poslancem Bartošem.

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro, nechť stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 169 z přítomných 178 poslanců 154 pro, 9 proti. Návrh byl přijat.

 

Nyní tedy poslouchejte pana poslance Bartoše.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP