(9.10 hodin)

Místopředseda PSP František Brožík: Děkuji. Táži se, kdo se hodlá vyjádřit k navržené proceduře. Pan poslanec Teplík.

 

Poslanec Tomáš Teplík: Vážený pane místopředsedo, dámy a pánové, omlouvám se, jestli jsem to přeslechl v tom ruchu, ale nicméně pokud pan zpravodaj navrhoval hlasovat o bodu A k části první dohromady, požádal bych o oddělené hlasování o bodu A7.

 

Místopředseda PSP František Brožík: Ano, bylo to tak navrženo. Pan zpravodaj bere v úvahu, že kromě celého bodu A bychom hlasovali nejprve samostatně o bodu A7.

Pan poslanec Vidím má náhradní kartu č. 26.

Jsou ještě připomínky k navržené proceduře? (Nebyly.) Necháme ji tedy schválit Poslaneckou sněmovnou.

 

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 208 z přítomných 154, nyní již ze 155 poslanců, když ve zlomku tisíciny vteřiny se přihlásil ještě jeden přítomný poslanec, pro 145, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Pane zpravodaji, požádám vás tedy o předkládání jednotlivých bodů podle vámi předložené procedury a budeme o nich neprodleně hlasovat. (Neustálý hluk v jednací síni.) A skutečně bych ještě jednou poprosil sněmovnu, aby se ztišila, i pana poslance Grůzu s panem předsedou Palasem. Děkuji.

 

Poslanec Josef Hojdar: Děkuji, pane místopředsedo. Nejprve bychom se tedy vyjádřili hlasováním k legislativně technické úpravě. Jak už jsem avizoval, jde o to, co vypadlo ze stenozáznamu. Bude to záležitost, kdy pan poslanec Gongol uvedl požadavek na úpravu § 7 odst. 7 a 8 a ze stenozáznamu toto vypadlo, takže odst. 7 tam musí být také doplněn. Promítne se to pochopitelně pak i do bodu A2, kde se také jedná o úpravu odst. 7 a 8.

Toto je legislativně technická záležitost, kterou musíme nyní upřesnit.

 

Místopředseda PSP František Brožík: Obě legislativně technické úpravy se týkají § 7 odst. 7 a 8. Je nám to zřejmé, jsou to dva skoro totožné návrhy pana poslance Gongola a hospodářského výboru.

 

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 209 z přítomných 158 poslanců pro 153, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Josef Hojdar: Dále na žádost pana poslance Teplíka máme v první části bloku A o bodu 7 hlasovat samostatně. Nejprve bychom tedy hlasovali samostatně o bodu A7 a potom o části první jako celku.

Stanovisko zpravodaje je souhlasné, pana místopředsedy vlády rovněž souhlasné.

 

Místopředseda PSP František Brožík: Ano, nyní tedy budeme hlasovat o bodu A7, který je uveden na straně 3 pozměňovacích návrhů.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 210 z přítomných 165 poslanců pro 109, proti 50. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Josef Hojdar: Děkuji. Nyní budeme hlasovat o celé části první bodu A, tzn. o bodech 1 až 9 mimo bod 7, který jsme nyní odhlasovali. A je to tak, jak je to uvedeno v materiálu, který máte před sebou.

Stanovisko zpravodaje je souhlasné, stejně jako stanovisko pana místopředsedy vlády.

 

Místopředseda PSP František Brožík: Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 211 z přítomných 166 poslanců pro 162, proti nikdo. Tento návrh byl přijat.

 

Poslanec Josef Hojdar: A nyní k části druhé. Budeme nejprve hlasovat o bodu 10, a pokud bude bod 10 A, B, C odhlasován, tak body 11 a 12 jsou nehlasovatelné.

Stanovisko zpravodaje je souhlasné, pana místopředsedy vlády taky souhlasné.

 

Místopředseda PSP František Brožík: Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 212 z přítomných 164 poslanců pro 162, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Josef Hojdar: Děkuji. Nyní k části páté, jak máte nadepsáno, bod č. 13. Je to účinnost, o které se už tady zmiňoval pan ministr ve svém úvodním slovu.

 

Místopředseda PSP František Brožík: Ano a ve svém úvodním slovu také doporučil, pokud si pamatuji, takže stanoviska jsou souhlasná.

 

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 213 z přítomných 165 poslanců pro 162, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Josef Hojdar: A nyní máme na poslední stránce pozměňovací návrhy přednesené ve druhém čtení dne 26. června t. r.

Budeme nyní hlasovat o bodu C pana poslance Tomíčka, tak jak je uveden.

 

Místopředseda PSP František Brožík: A o celém bodu B, tak jak jej navrhoval pan poslanec Gongol?

 

Poslanec Josef Hojdar: O celém bodu B můžeme hlasovat potom najednou, protože oba návrhy jsou stejné a bylo to odhlasováno už v legislativně technických úpravách. Můžeme tedy hlasovat najednou o bodech B a C.

Stanovisko zpravodaje souhlasné, stanovisko místopředsedy vlády taktéž souhlasné.

 

Místopředseda PSP František Brožík: Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 214 z přítomných 168 poslanců pro 159, proti 8. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Josef Hojdar: Vzhledem k tomu, že jsme odhlasovali všechny pozměňovací návrhy, můžeme hlasovat o návrhu zákona jako celku.

 

Místopředseda PSP František Brožík: Ano, přikročíme k hlasování o celém návrhu zákona.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 61/1988 Sb., o hornické činnosti, výbušninách a o státní báňské správě, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 44/1988 Sb., o ochraně a využití nerostného bohatství (horní zákon), ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 871, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 215 z přítomných 169 poslanců pro 167, proti nikdo. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Prosím pana zpravodaje, aby nás ještě uvedl do bodu doprovodného usnesení navrženého poslancem Gongolem.

 

Poslanec Josef Hojdar: Nyní máme hlasovat o návrhu doprovodného usnesení, tak jak ho přednesl pan poslanec Gongol, který máte na straně č. 4, takže myslím, že není nutné ho číst, a můžeme o něm hlasovat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP