Začátek schůze Poslanecké sněmovny
16. října 2001 ve 14.15 hodin

Přítomno: 189 poslanců

 

Předseda PSP Václav Klaus: Vážené kolegyně a kolegové, prosím, abyste se postupně usadili a zklidnili, abychom mohli zahájit schůzi.

Vážené kolegyně a kolegové, ještě jednou prosím o klid. Pan předseda vlády mě napomíná, že když byly pozice obrácené a začalo se o pět minut později, byl velmi kritizován, takže mě vybízí, abych se choval konzistentním způsobem. (Zvoní.) Vylekám všechny hlasem tohoto zvonu, aby se všichni soustředili.

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, zahajuji 39. schůzi Poslanecké sněmovny. Všechny vás na ní srdečně vítám. Schůzi jsem svolal a návrh pořadu stanovil na návrh organizačního výboru ze dne 4. října. Předpokládám, že vám pozvánka byla rozeslána v pondělí 8. října.

Prosím, abyste se všichni přihlásili svými identifikačními kartami. O vydání náhradní karty požádal zatím jen pan poslanec Starec - náhradní karta číslo tři a paní poslankyně Brynychová - náhradní karta číslo šest. (Hluk ve sněmovně.) Opravdu prosím o klid. Pan poslanec Mareš náhradní karta číslo čtyři.

Přistoupíme k určení ověřovatelů této schůze. Navrhuji, abychom určili poslance Miroslava Kalouska a poslance Jaroslava Melichara. Má někdo nějaký jiný návrh?

 

Ne-li, zahajuji první hlasování schůze. Kdo je pro tyto dva ověřovatele, nechť stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 1 z přítomných 169 bylo 149 pro, nikdo proti. Návrh byl přijat.

 

Poslance Kalouska a Melichara jsme určili ověřovateli schůze. Prosím schválené ověřovatele, aby zkontrolovali přihlášky poslanců na ústní interpelace se seznamy v počítači a dohlédli na jejich losování.

Vidím, že tady dostávám jednu zprávu za druhou. Pan poslanec Matějů má náhradní kartu číslo osm.

Teď mi tady zároveň také nabývají omluvení. Ze zdravotních důvodů se omlouvají poslanci Cisár a Maštálka. V zahraničí je poslankyně Navarová, na Ústavním soudu se účastní poslanec Němec. Pan poslanec Kučera mladší ze zdravotních důvodů a z vlády v zahraničí pan ministr Kavan. U Ústavního soudu pan místopředseda Rychetský. Pan ministr Gross se dostaví později vzhledem k naléhavým úkolům. To je snad všechno z nepřítomných.

Přistoupíme ke stanovení pořadu, jehož návrh je uveden v pozvánce. O slovo se vás přihlásila velká skupina, jako první pan poslanec Škromach.

 

Poslanec Zdeněk Škromach: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, navrhuji z programu dnešní schůze vypustit tisk číslo 1005, což je bod číslo 103, je to zákon o způsobilosti k výkonu zdravotnických povolání, z toho důvodu, aby byl tento zákon projednáván zároveň s prvním čtením zákona, který je v téže věci předložený jako vládní návrh na prosincové schůzi.

Dále navrhuji za bod 119, což jsou první čtení, zařadit nový bod - projednání tisku 1107. Je to návrh změny zákona o platu a odměně atd.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Ještě jednou, pane poslanče.

 

Poslanec Zdeněk Škromach: Je to sněmovní tisk 1107, je to novela zákona o platu a odměně za pracovní pohotovost - zařadit jako poslední bod prvních čtení.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP