(18.20 hodin)
(pokračuje E. Zeman)

Rozhodně to není filtr proti vstupu veřejnosti do těchto školských informací, ale je to přes vzdělávací portál filtrování celkových internetových informací pro potřeby škol. Nemyslím si, že by to veřejnosti mohlo komplikovat život, pokud pomineme tu část veřejnosti, která by měla zájem na dodávání takových informací do škol, které si tam rozhodně nepřejeme, a myslím, že ani paní poslankyně ne.

Ke třetí otázce, ta logicky vyplývá z otázky druhé. Bude hrazeno veškeré připojení, stávající i nově zavedené, a protože už jsem řekl, že nejde o žádný uzavřený systém typu intranet, tak je celkem z toho zjevné, že nehrozí, že by bylo hrazeno jenom toto.

Pokud jde o vzdělávání učitelů, tento proces, což je otázka programu P1, souvisí s celkovými potížemi, které jsme měli, protože všechny projekty byly pozastaveny, čili rozbíháme je teprve v této chvíli. Jedná se tam o 50 tisíc učitelů, kteří mají být školeni, peníze na to budou rozeslány školám v nejbližších dnech. 50 tisíc uživatelsky, 5 tisíc na vyšší odborné úrovni, to znamená správci sítí a ICT koordinátoři. Takto je projekt postaven a vychází z toho, že peníze mají k dispozici přímo školy a mají za ně možnost si lidi podle příslušné metodiky proškolit. Příslušná metodika znamená, že říká, jaké požadavky jsou na stupeň uživatel, jaké požadavky jsou na stupeň ICT koordinátor, jaké požadavky jsou na stupeň správce sítě.

Domnívám se, že jsem odpověděl na všechny otázky, které paní poslankyně položila.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji a ptám se paní poslankyně Šojdrové, zda si přeje přednést doplňující otázku.

 

Poslankyně Michaela Šojdrová: Nechci položit otázku. Chci panu ministrovi poděkovat za odpověď. Samozřejmě, že výběrové řízení vždycky skýtá nebezpečí, že se naskytnou jakási prodlení a že to nebude postupovat tak rychle, jaký byl původní záměr, a nezbývá než popřát ministerstvu a především školám, aby první počítače došly na své místo.

Děkuji za odpověď.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji. Pan ministr si přeje reagovat? Není tomu tak. Vzhledem k tomu, že uplynulo 18.20 hodin, byla tato interpelace poslední ústní interpelací dnešního dne. Končím dnešní jednání. Budeme pokračovat zítra v 9.00 hodin, a to sněmovním tiskem 892.

 

(Jednání skončilo v 18.22 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP