(Jednání pokračovalo v 10.29 hodin.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Vážení kolegové, budeme pokračovat v projednávání bodu 132. Máme za sebou závěrečné slovo navrhovatele, teď bych udělil slovo panu zpravodaji, aby nás seznámil s procedurou, jak budeme hlasovat.

 

Poslanec Rudolf Tomíček: Dámy a pánové, dovolte, abych vás seznámil s tím, jak jsem zpracoval předložené pozměňovací návrhy a jak bych postupoval.

K sumarizaci veškerých pozměňovacích návrhů, jak byly předloženy - jsou v parlamentním tisku 962/4, a to pod body A - F. Navrhuji postupovat takto: Nejdříve přistoupíme k pozměňovacím návrhům výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí, tj. odstavec A, kde na základě diskusí jsem z toho vyeliminoval sporné body, kterými jsou A2, A4, A8 a A17. O těch navrhuji hlasovat zvlášť. Potom ve své podstatě můžeme schválit všechny ostatní body odstavce A.

Jen bych chtěl říci, že při hlasování o bodu A2 pak budeme muset vzápětí hlasovat o bodu B6, protože spolu souvisí. Stejně tak u bodu A4 budeme muset hlasovat o bodu B9, protože s tím souvisí, včetně bodu A22, který buď bude, nebo nebude hlasovatelný na základě výsledků hlasování. U bodu A8 na to navazují body A24, E2, které také buď budou, nebo nebudou hlasovatelné. To záleží na výsledcích hlasování.

Potom bychom přistoupili k hlasování o celém úseku B, což jsou pozměňovací návrhy v usnesení hospodářského výboru, kde si opět dovoluji navrhnout zvláštní hlasování o bodech B13, 15, 16, 17 a 20, protože ty jsou jednoho zaměření. Dále potom o bodech B19 a B22. Potom o bodu B40. Pak ještě zvlášť o bodu B42, potom můžeme hlasovat o všech zbývajících bodech v oddělení B, protože nejsou proti žádným návrhům, jsou shodné.

Zde si dovoluji upozornit, že při hlasování o bodu B40 budeme muset ještě hlasovat o bodu E1.

Potom přistoupíme k hlasování dalších návrhů, jak byly předloženy, to znamená pod písmenem C poslance Křečka, pod písmenem D poslance Gongola. Bod E bychom měli mít v té době už vyřízen, protože o bodech poslance Aubrechta, jak je navrhl, bude hlasováno předtím. Nakonec budeme hlasovat o bodu F poslance Bláhy. Tím bychom měli mít srovnány a vyřízeny všechny jednotlivé body celého návrhu.

Legislativně technické připomínky, které byly k tomuto návrhu, byly přečteny v obecné rozpravě. Ty považuji za přednesené - alespoň si myslím, že tomu tak je - takže ve své podstatě můžeme přistoupit k samotnému hlasování.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Slyšeli jste návrh procedury. Je námitka proti takto navržené proceduře?

 

Poslanec Libor Krátký: Rád bych si s panem zpravodajem vyjasnil, jakým způsobem budou vyřešeny pozměňovací návrhy pod bodem E. Z předchozího postupu jsem to nepostřehl.

 

Poslanec Rudolf Tomíček: Pro upřesnění - jak jsem říkal, s bodem E2 se vyrovnáme při hlasování o bodu A2, protože na to navazuje bod B11 spolu s B44. K tomu se vztahuje bod E2. Když jsem navrhoval hlasování o bodu B40, tam vzápětí bude hlasováno o E1, neboť s tímto bodem přímo souvisí. V případě neschválení je tento bod nehlasovatelný.

S bodem E2 se vypořádáme v hlasování pátém, když začneme hlasovat o A8, s bodem E1 v hlasování 10, když budeme hlasovat o bodě B40. Stačí to pro vysvětlení?

***




Přihlásit/registrovat se do ISP