(Jednání pokračovalo ve 12.15 hodin.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Vážené kolegyně, vážení kolegové, pokračujeme v přerušeném jednání. Prosím pana poslance Pilipa, aby zaujal místo u stolku zpravodajů. Já jsem si v průběhu přestávky ověřil skutečně záznam rozpravy ve druhém čtení, ze kterého vyplývá, že připomínka pana poslance Pilipa je správná, a tudíž že by v bodu 35 v odst. 5 měla první věta znít takto: "Pro účely tohoto zákona se za závažné porušení celních a daňových předpisů atd. považuje…" Budeme-li hlasovat o tomto návrhu, vězte, že s touto úpravou, o které nemusíme hlasovat.

Nyní prosím pana poslance, aby nás seznámil s návrhem procedury, podle které budeme postupovat.

 

Poslanec Ivan Pilip: Můj návrh procedury je k tomuto bodu následující:

Jako první hlasování bych doporučil hlasování celého bloku A, tj. usnesení hospodářského výboru, kromě bodů 7, 9, 20, 28 a 29. Ty jsou totiž řešeny ještě jinými body v alternativě.

Dále by se hlasovalo o těchto bodech: o bodech A7, A9, A20 a A28 a 29, kde by se hlasovaly alternativy, které nahrazují tyto body, což jsou body C, A, B35, C, F, a souběžně s nimi by se potom případně vyloučil bod B99 a bod K.

Další hlasování v pořadí by se týkalo bodu B kromě bodů 4, 6, 7, 8, 15, 98 a 99 s tím, že alternativně k bodu B7 a B8 je bod H2. Ještě má v hlasování o bodech z části B logiku přehodit bod 5 a 4, protože v případě projití bodu 5 nedává smysl hlasování o bodu B 4.

Po tomto hlasování by bylo možné hlasovat o zbytku B.

Dále bych navrhoval hlasovat o bodu J pana poslance Bendy, který je ještě pozměňovacím návrhem k části C, stanovisku ústavně právního výboru.

Poté by bylo možné odhlasovat zbývající části C a hlasování bychom poté mohli dokončit už podle běžného pořadí, to znamená body D, E, F, G, H a poslední je bod I a K.

Zároveň potom upozorním na body, které byly škrtnuty panem poslancem Vlčkem. To je navržená procedura. A ještě si musíme poradit s tím, kam zařadíme, bude-li schválen, a ještě buď před touto procedurou, nebo po ní rozhodnout o tom, jestli zahrneme do hlasování návrh pana poslance Vojíře. Nechci si tady uzurpovat výklad procedurální, ale musím potvrdit to, že pan poslanec Vojíř návrh tady avizoval a potom při zmatcích nedodržel proceduru, že by ho řekl na mikrofon, ale přesto jej uvedl již v hlasování v druhém čtení, a byl předán k dispozici i písemně a zahrnovali jsme ho do přípravy podkladů. Ale procedurálně zřejmě bude nutné toto rozhodnout zvlášť.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Co kdybychom tedy nejprve hlasovali na samotný úvod stažení I11 až 16 a 18 pana poslance Vlčka, potom odhlasovali zařazení pana poslance Vojíře, pak legislativně technické věci, jak zazněly včetně i té vaší, a potom další procedura?

Pan kolega Vlček.

 

Poslanec Miloslav Vlček: Pane předsedající, já bych chtěl, aby se ještě hlasovalo zvlášť o bodu A10, B23, E1, 2 a F4, 5, 6. To můžeme hlasovat dohromady.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Dobře. Toto je připomínka k proceduře. Ještě se hlásí pan kolega Vymětal.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP