(18.50 hodin)

Místopředseda PSP František Brožík: Děkuji, pane ministře. Nyní se přihlásil poslanec Vojtěch Filip.

 

Poslanec Vojtěch Filip: Děkuji. Pane předsedající, vážená vládo, dámy a pánové, nemyslím, že debata byla zbytečná. Myslím si, že i argumenty zde byly zčásti nové a je důležité i pro kolegu Payna, že může být i jiný pohled na svět, než má on. Já se takového pohledu na svět chci zastat.

Jako opravdu nová myšlenka, kterou bych chtěl ocenit před vámi všemi, je myšlenka, kterou zde řekl pan kolega Kühnl. Byl bych rád, kdyby takzvaná čtyřkoalice, protože už vlastně čtyřkoalicí není, dnes opravdu nestavěla české společnosti obraz nepřítele.

Děkuji vám.

 

Místopředseda PSP František Brožík: Děkuji. Vzhledem k tomu, že se nikdo nehlásí, rozpravu končím.

Přikročíme k hlasování. Podle článku 50 odstavec 2 Ústavy České republiky je stanoveno, že pokud Poslanecká sněmovna setrvá na vráceném zákonu nadpoloviční většinou všech poslanců, zákon se vyhlásí. Jinak platí, že zákon nebyl přijat.

Budeme hlasovat o následujícím návrhu usnesení: "Poslanecká sněmovna setrvává na zákoně o svobodě náboženského vyznání a postavení církví a náboženských společností a o změně některých zákonů (zákon o církvích a náboženských společnostech) podle sněmovního tisku 919/3."

Potřebné kvorum 101 je nastaveno.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 542 z přítomných 179 poslanců pro 121, proti 48. Usnesení bylo přijato, zákon bude vyhlášen.

 

Končím projednávání bodu 151. Děkuji panu ministrovi i zpravodajům.

 

Vzhledem k tomu, že nás čeká poslední třetí čtení, které je odhadováno zhruba na 30 minut, a to zákon o ovzduší, budeme jej projednávat zítra po dvou mimořádných schůzích. Poté budeme pokračovat ještě přerušenými body, zprávami a různými body, abychom dopracovali program 43. schůze.

Přeji vám hezký večer a zítra ráno v 9 hodin na shledanou.

 

(Schůze byla přerušena v 18.53 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP