(10.00 hodin)
(pokračuje Langer)

Děkuji panu ministrovi a panu zpravodaji.

Dříve než přistoupíme k projednání dalších dvou bodů pořadu, chci upozornit, že se jedná o materiály označené stupněm "Důvěrné". Navrhuji proto, abychom další část našeho jednání prohlásili za neveřejnou, a současně chci důrazně požádat poslance, kteří si materiály vyzvedli, aby je po skončení jednání vrátili u prezence pracovníkům bezpečnostního odboru Poslanecké sněmovny.

Pokud přijme Poslanecká sněmovna návrh usnesení, které přednesu, bude nezbytné přijmout některá procedurální opatření. Jedno z nich určitě bude přerušení jednání schůze zhruba na dobu pět minut. Současně je to i nepříjemné sdělení pro návštěvníky galerie, neboť pokud Poslanecká sněmovna prohlásí toto jednání za důvěrné, nezbude návštěvníkům nic jiného, než nás opustit, a my se budeme těšit na to, že vás uvidíme někdy příště.

Přednesu návrh usnesení:

Poslanecká sněmovna prohlašuje jednání o

1. návrhu na vyslání 9. zesílené roty radiační, chemické a biologické ochrany a 6. polní nemocnice do protiteroristické operace "Trvalá svoboda" v souladu s článkem 5 Severoatlantické smlouvy a o

2. návrhu na vyslání posíleného kontingentu speciálních sil Armády České republiky do Afghánistánu v rámci plánované operace realizované na základě mandátu Rady bezpečnosti Organizace spojených národů

za neveřejné.

Znovu zdůrazňuji, že je to z důvodu toho, že podkladové materiály byly označeny stupněm "Důvěrné" podle zákona o ochraně utajovaných skutečností. Tak zněl návrh usnesení.

 

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 4. Ptám se, kdo souhlasí s takto navrženým usnesením. Kdo je proti?

Z přítomných 160 pro návrh 119, proti 15. Návrh byl přijat.

 

Ještě jednou se omlouvám návštěvníkům galerie, ale bohužel toto je realita.

Přerušuji jednání sněmovny na dobu 5 minut. Prosím Kancelář sněmovny, aby přijala všechna nezbytná organizační opatření k tomu, abychom v 10.10 hodin mohli jednat na uzavřeném jednání sněmovny.

 

(Jednání přerušeno v 10.04 hodin.)

 

Zbývající část 45. schůze Poslanecké sněmovny Parlamentu byla neveřejná.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP