(14.00 hodin)
(pokračuje Klaus)

Protože se v minulé schůzi osvědčilo opatření týkající se přeřazování bodů směrem dozadu a zklidnilo to situaci, tedy na závěr jednotlivých bloků, shodli jsme se, že toto opatření zůstává v platnosti i na této schůzi, a proto vás prosím, abyste nenavrhovali přeřazování bodů na pevný rámec.

Nyní několik všeobecných informací k průběhu schůze.

První jednací týden se budeme věnovat převážně druhým čtením návrhů zákonů.

Druhý týden se naopak budeme věnovat primárně projednávání návrhů zákonů v prvním čtení.

Třetí týden projednáme zákony ve třetím čtení, zprávy a další body.

Chtěl bych říci, že abychom postoupili kupředu, rozhodli jsme se dát návrh, abychom ve středu a ve čtvrtek příští týden, tj. 6. a 7. února, dvě hodiny po obědě, od 14 do 16 hodin, hlasovali po oba tyto dny o návrzích zákonů ve třetím čtení, čili těch zákonů, které v tu chvíli už budou připraveny k hlasování.

To jsou návrhy z naší dnešní porady, a já dám - nemáte-li zásadní námitky - hlasovat o těchto návrzích.

 

Táží se tedy, kdo je pro tyto mé návrhy, které jsem nyní prezentoval, nechť stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti těmto návrhům?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 2 z přítomných 155 poslanců bylo 122 pro, 2 proti, návrhy tedy byly přijaty.

 

Pan poslanec Vojíř má náhradní kartu číslo 4.

Nyní přistoupíme ke stanovení pořadu, jehož návrh je uveden na pozvánce.

Nejprve vám chci sdělit, že vláda vzala zpět sněmovní tisk 984, což znamená, že si máte vyškrtnout z programu bod číslo 176.

Od Senátu jsme po odeslání pozvánky obdrželi dalších pět návrhů zákonů, z toho dva zamítnuté a tři s pozměňovacími návrhy. Jedná se o sněmovní tisky 837/5, 880/5, 896/3, 960/4 a 1141/2.

Navrhuji, abychom tyto návrhy zákonů projednali v úterý 5. února jako první body odpoledního jednání. To je návrh číslo 1.

Dále navrhuji, aby odpovědi na písemné interpelace, čili bod 180 návrhu pořadu, byly zařazeny na čtvrtek 7. února, čili ne na tento čtvrtek, aby bylo jasno, na příští čtvrtek 7. února, a to jako první bod dopoledne.

A poslední návrh se týká zařazení nového bodu, a to "Návrh pravidel hospodaření poslaneckých klubů pro rok 2002". Tento bod navrhuji zařadit jako první do bodu "Zprávy", to znamená před bod č. 170.

Toto jsou tři mé návrhy. Nyní jsou na řadě návrhy vaše. Jako první vystoupí paní místopředsedkyně Buzková.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Vážený pane předsedo, členové vlády, dámy a pánové, navrhuji, aby na závěr bloku prvních čtení byl zařazen návrh poslanců Petry Buzkové, Vlastimila Tlustého, Vlastimila Krásy a Zdeňka Škromacha na vydání zákona o poskytnutí záruk České republiky za úvěry na rekonstrukci dětské části Fakultní nemocnice v Motole, sněmovní tisk 1125 - první čtení. Tento návrh byl projednáván na minulé schůzi Poslanecké sněmovny, kdy byl přerušen s tím, že Poslanecká sněmovna přijala usnesení s tím, že přerušuje projednávání tohoto návrhu a odročuje je do předložení technicko-ekonomické studie o Fakultní nemocnici v Motole a koncepce rozvoje dětské lůžkové zdravotní péče v Praze a v České republice.

Oba požadované dokumenty byly v průběhu mezi těmito schůzemi předloženy a všechny poslankyně a poslanci o tom byli informováni dopisem pana poslance Škromacha ze dne 24. ledna 2002, ve kterém se píše: "Vážená paní poslankyně, vážený pane poslanče, v souladu s usnesením č. 1942 Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Buzkové, Tlustého, Krásy a Škromacha na vydání zákona o poskytnutí záruk České republiky za úvěry na rekonstrukci dětské části Fakultní nemocnice v Motole, tisk 1125, vám za skupinu předkladatelů zasílám koncepci dětské lůžkové zdravotní péče v Praze a koncepci oboru pediatrie v České republice.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP