(Jednání opět zahájeno v 10.17 hodin.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Vážené kolegyně a kolegové, prosím, abyste zaujali svá místa.

Přikročíme k hlasování. Rekapituluji, že jsme ukončili hlasování o jednotlivých pozměňovacích návrzích. Nyní přikročíme k hlasování o celém návrhu zákona.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona správní řád, podle sněmovního tisku 1070, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 608. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Z přítomných 165 pro návrh 79, proti 67. S návrhem zákona nebyl vysloven souhlas.

 

Námitka není. Konstatuji, že s návrhem zákona nebyl vysloven souhlas.

 

O slovo požádal pan ministr vnitra.

 

Ministr vnitra ČR Stanislav Gross: Vážené paní poslankyně, páni poslanci, chtěl bych vám poděkovat za zvláštní přístup. V každém případě bych byl rád, kdyby ještě ústavně právní výbor nalezl trochu energie v závěru volebního období, aby se zanalyzovalo, co se vlastně stalo, protože ve vazbě na předchozí body a na reformu veřejné správy to může znamenat dost zásadní problém v ostatních věcech, o kterých sněmovna rozhodovala anebo rozhodovat bude.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: O slovo požádal předseda poslaneckého klubu ODS pan Vlastimil Tlustý, poté pan Vojtěch Filip.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, chtěl bych poděkovat těm, kteří pochopili, že větší katastrofu by bývalo znamenalo přijetí tohoto zákona. Děkuji. (Potlesk.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Předseda poslaneckého klubu KSČM Vojtěch Filip.

 

Poslanec Vojtěch Filip: Děkuji, pane předsedající. Vážení členové vlády, paní a pánové, myslím, že výsledek je logický. Pokud jsme nepostoupili ani o krok dál ve správním řízení, není pro občana výhodnější nemít správní řád. Nemůžete očekávat, že pro takový zákon můžeme hlasovat. (Potlesk.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Dalším bodem našeho pořadu je

 

104.
Vládní návrh, kterým se předkládá Parlamentu České republiky k vyslovení souhlasu
Smlouva o sociálním zabezpečení mezi Českou republikou a Kanadou,
podepsaná dne 24. května 2001
/sněmovní tisk 983/ - druhé čtení

 

Prosím, aby se slova ujal místopředseda vlády a ministr práce a sociálních věcí pan Vladimír Špidla bezprostředně poté, co se zklidní atmosféra v sále. Prosím všechny poslance, kteří nechtějí sledovat průběh rozpravy, aby opustili jednací sál.

 

Místopředseda vlády a ministr práce a sociálních věcí ČR Vladimír Špidla: Vážený pane předsedající, vážené poslankyně, vážení poslanci, jak už bylo dříve řečeno, omezuje se smlouva v souladu s tzv. smluvní praxí pouze na důchody a v předkládací zprávě a při projednávání v zahraničním výboru byly rozvedeny všechny nejdůležitější aspekty související s obsahem a sjednáním smlouvy.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP