(12.20 hodin)

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji. Slovo má pan poslanec Gongol.

 

Poslanec Jaroslav Gongol: Děkuji za slovo. Můj návrh zní: "Poslanecká sněmovna neschvaluje návrh rozpočtu Fondu národního majetku na rok 2002."

A k tomu doprovodné usnesení: "Poslanecká sněmovna žádá vládu, aby při dalším návrhu rozpočtu Fondu národního majetku předložila vyhodnocení oprávněnosti stanovených koeficientů ve vzorci pro určení výše nákladů na realizaci privatizačních projektů, případně jejich objektivizaci."

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pane poslanče, já si vás pouze troufám upozornit, že váš návrh doprovodného usnesení má jistý drobný problém, a to, že tato Poslanecká sněmovna by vlastně tímto usnesením zavazovala příští vládu, která vzejde z příštích voleb, o čemž si opravdu nejsem jista, zda je to možné. Ale pokud trváte na tom, aby se o tom návrhu usnesení hlasovalo, hlasujme o něm, prosím, s tímto vědomím.

Hlásí se dále někdo do podrobné rozpravy? Pan poslanec Karel Vymětal.

 

Poslanec Karel Vymětal: Děkuji za slovo. Paní místopředsedkyně, dámy a pánové. V podrobné rozpravě bych chtěl předložit jeden pozměňovací návrh, který s týká mzdových a ostatních osobních nákladů, jak jsou navrženy v rozpočtu Fondu národního majetku. Celkové mzdové a ostatní osobní náklady jsou navrženy ve výši 78 653 tisíc korun. Chci upozornit na to, že v této částce je zahrnuta také částka uvažovaná na výplatu odměn členům prezidia a dozorčí rady ve výši 1370 tisíc korun. Když si vezmu tento poměr - já tento poměr považuji za naprosto nemorální už vzhledem k tomu, že členové prezidia nedělají tuto funkci jako člena prezidia profesionálně, ne tedy že bych snižoval úroveň jejich práce, ale mají své mzdy z jiných funkcí. Předseda prezidia je ministr financí a další členové mají další funkce ve státní správě. Proto navrhuji, aby byla částka na výplatu odměn členů prezidia a dozorčí rady snížena z 1370 tisíc o 1 milion, to je na 370 tisíc.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji. Hlásí se dále někdo do podrobné rozpravy? Není tomu tak. Končím podrobnou rozpravu.

Nepředpokládám, že pan ministr by chtěl přednést závěrečné slovo. Budeme hlasovat o předložených návrzích. Já vás všechny odhlašuji, prosím o novou registraci a budeme hlasovat v tomto pořadí: nejprve o pozměňovacím návrhu pana poslance Karla Vymětala, poté o návrhu na schválení a poté o návrhu na zamítnutí. Poté o doprovodném usnesení.

Nejprve budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu k rozpočtu Fondu národního majetku, jak ho přednesl pan poslanec Karel Vymětal. Prosím o vyjádření navrhovatele a zpravodaje. (Navrhovatel nedoporučuje, zpravodaj nedoporučuje.)

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 626 a ptám se, kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 626 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 124 vyslovilo 28 a 81 bylo proti.

 

Nyní budeme hlasovat o návrhu tak, jak ho doporučil Poslanecké sněmovně rozpočtový výbor ústy pana zpravodaje Kocourka.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 627 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 627 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 127 vyslovilo 99 a 23 bylo proti.

 

Vzhledem k tomu, že tento návrh byl přijat, návrh na zamítnutí je nehlasovatelný a v tuto chvíli budeme hlasovat o návrhu na doprovodné usnesení, které dle mého soudu hlasovatelné je, takže o něm můžeme hlasovat zvlášť.

 

O tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 628, které zahajuji, a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 628 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 127 vyslovilo 43 a 58 bylo proti. Konstatuji, že s tímto návrhem usnesení nebyl vysloven souhlas.

 

Tím jsme ukončili projednávání tohoto bodu.

 

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vzhledem k tomu, že toto byl poslední projednaný bod schváleného pořadu schůze, v tuto chvíli končím 46. schůzi Poslanecké sněmovny.

 

(Schůze skončila ve 12.25 hodin).

***




Přihlásit/registrovat se do ISP