(15.20 hodin)
(pokračuje Klaus)

Budeme hlasovat o následujícím návrhu usnesení: Poslanecká sněmovna setrvává na zákoně o výkonu ústavní výchovy nebo ochranné výchovy ve školských zařízeních a o preventivně výchovné péči ve školských zařízeních a o změně dalších zákonů podle sněmovního tisku 837/5.

Doufám, že zde všichni zájemci o hlasování již jsou.

 

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 31 z přítomných 181 poslanců 112 hlasovalo proti panu prezidentovi, pouze 54 bylo solidárních s panem prezidentem. Návrh byl přijat, zákon bude vyhlášen.

 

Dostáváme se k onomu služebnímu zákonu, k bodu

 

2.
Vládní návrh zákona o službě státních zaměstnanců ve správních úřadech a o odměňování
těchto zaměstnanců a ostatních zaměstnanců ve správních úřadech (služební zákon)
/sněmovní tisk 792/ - třetí čtení

 

Prosím pana ministra Špidlu a zpravodaje poslance Škromacha, aby zaujali svá místa u stolku zpravodajů. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 792/3.

Otevírám rozpravu ke třetímu čtení. Hlásí se někdo do rozpravy ke třetímu čtení. Vidím, že ne, což vítám, ale znamená to, že není žádná legislativně technická rozprava. O. K.

Přikročíme k hlasování o pozměňovacích návrzích. Prosím pana zpravodaje, aby oznámil postup při hlasování.

 

Poslanec Zdeněk Škromach: Vážený pane předsedající, vážené dámy a pánové, dovolil bych si navrhnout způsob hlasování o pozměňovacích návrzích k tisku 792/3. Nejdříve bychom hlasovali o návrhu pod písmenem D/I/5 a 7, D/II/6. O těchto návrzích bychom mohli hlasovat společně. Bude-li hlasováno ano, pak je nehlasovatelný návrh pod písmenem A86 a A98. Bude-li hlasováno ne, pak bychom hlasovali o návrzích pod písmenem A86 a A98.

Návrh pod písmenem E6 je nehlasovatelný, není promítnuto do § 231 odstavec 1, § 235 odstavec 5 a § 245, ani do tzv. doprovodného zákona, tisk 794. Je to zmatečný návrh. Paní předkladatelka přikyvuje, takže souhlasí.

Dále návrh D/II/4 - je nehlasovatelný. Je již obsažen v návrhu D/I/5. Návrh D/I/4 - pokud bude schválen, bude jím nahrazen návrh pod písmenem A81, pak je tento návrh nehlasovatelný. V případě, že by tento návrh nebyl schválen, hlasovali bychom o návrhu pod písmenem A81.

Návrh pod písmenem D/II/3 je nehlasovatelný, je již obsažen v návrhu D/I/4.

Návrh D/II/1 hlasovat zvlášť. Bude-li návrh schválen, pak je A15 nehlasovatelný.

Návrh D/II/2. Bude-li tento návrh schválen, pak je nehlasovatelný návrh pod písmenem A22. Pokud by nebyl schválen, tak bychom hlasovali o návrhu A22.

Návrh pod písmenem D/II/5 - bude-li tento návrh schválen, pak je nehlasovatelný návrh pod písmenem A94.

Návrh pod písmenem F - bude-li tento návrh schválen, pak je nehlasovatelný návrh pod písmenem A4.

Poté bychom mohli hlasovat o zbývajících pozměňovacích návrzích pod písmenem A, pokud nebude námitek.

Dále bychom hlasovali o jednotlivých návrzích pod písmenem B jako celek, protože to je komplexní návrh. Pak písmeno C, pod písmenem D, které ještě nebyly hlasovány, to znamená DI, II, III a VI. Dále bychom hlasovali o návrzích pod písmenem E paní poslankyně Talmanové - E1, E2, E3, E4. Návrh E5 je podle mého názoru nehlasovatelný.

Toto je návrh procedury pro hlasování. Bylo by dobře, kdybychom o něm hlasovali.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Pane poslanče, já jsem se do jisté míry snažil pochopit váš návrh. Možná že nejsem zainteresovaný člověk v jednotlivých dílčích hlasováních, ale nejsem si jist, jestli to sněmovna vzala na vědomí. Nevím, co s tím udělat. Apeluji na sněmovnu. Říkají zodpovědně předsedové klubů, že registrovali návrh procedury a že jednotliví nositelé pozměňovacích návrhů respektují toto pořadí? To je jediná možnost. Myslím, že standardní poslanec to nemohl obsáhnout.

Chvíli se rozhlížím, jestli ti, kterých se to týká - pan poslanec Krása.

 

Poslanec Václav Krása: Pane předsedo, chtěl bych se zpravodaje zeptat, zda o mém pozměňovacím návrhu pod písmenem D/I/4 řekl, že je nehlasovatelný.

 

Poslanec Zdeněk Škromach: Bod D/I/4 je v konfliktu s A81. Je hlasovatelný.

 

Poslanec Václav Krása: Děkuji.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Takže paní poslankyně Talmanová.

 

Poslankyně Lucie Talmanová: Vážený pane předsedo, dámy a pánové, dovoluji si požádat o to, abychom hlasovali zvlášť o následujících bodech, které jsou obsaženy v pozměňovacím návrhu výboru pro sociální politiku a zdravotnictví, a to o bodu 38, 53, 82 - 85 a o bodu 89. Děkuji.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Doufám, že to pan poslanec akceptuje, jinak nemůžeme postoupit jinak, než že na jeho dvacet návrhů i tento bereme. Jinak nevidím, jak bychom postoupili.

Kdo další se hlásí? Nikdo. Končím proceduru a přistoupíme k hlasování o pozměňovacích návrzích. Já vás přilákám, vidím, že nás zde hodně ubylo.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP