(10.00 hodin)

Poslanec Libor Ježek: Děkuji. Vážený pane předsedající, dámy a pánové, navrhuji přerušení před koncem podrobné rozpravy a pokračování jako zítřejší první bod této schůze.

 

Místopředseda PSP František Brožík: Musím konstatovat, že na zítřek, to je na čtvrtek 14. 3., máme již první bod pevně stanovený, a to bod č. 20 - vývoz kulturních statků pana ministra Dostála, takže jako druhý bod zítřejšího dopoledního jednání. To je procedurální návrh. Přesto, než ukončíme obecnou rozpravu, se táži, kdo se do ní dále hlásí. Nikdo se nehlásí, obecnou rozpravu tedy končím a budeme hlasovat o procedurálním návrhu, aby před ukončením podrobné rozpravy byl tento bod přerušen do zítřejšího dopoledne - před ukončením podrobné rozpravy, podrobnou rozpravu ještě budeme absolvovat.

 

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 74 z přítomných 130 poslanců pro 95, proti 4. Návrh byl přijat.

 

Než otevřu podrobnou rozpravu, jedno technické sdělení - pan poslanec Miroslav Kalousek má náhradní kartu č. 4.

A nyní otevírám podrobnou rozpravu a táži se, kdo se do ní hlásí. Pan poslanec Jaroslav Palas.

 

Poslanec Jaroslav Palas: Vážený pane předsedající, vážené dámy a pánové, dovolte mi, abych přednesl následující pozměňovací návrh:

1. V § 2 se na konci odst. 1 vypouští tečka a doplňují slova, která včetně poznámky pod čarou č. 4 zní: "a namísto Pozemkového fondu České republiky, jestliže vykonává k tomuto majetku správu podle zvláštního právního předpisu (dále jen spravující Pozemkový fond)". Pod čarou § 17 odst. 1 zákona č. 229/1991 Sb., o úpravě vlastnických vztahů k půdě a jinému zemědělskému majetku, ve znění pozdějších předpisů. Dosavadní poznámky pod čarou č. 4 - 7 se označují jako poznámky pod čarou č. 5 - 8, a to včetně odkazu na poznámky pod čarou.

2. V § 2 se na konci odst. 2 vypouští tečka a doplňují slova "nebo spravující Pozemkový fond".

3. V § 3 se na konci odst. 2 zrušuje tečka a doplňují se slova "nebo spravující Pozemkový fond".

4. V § 4 se na konci první věty zrušuje tečka a doplňují se slova "nebo spravující Pozemkový fond". Současně se na konci druhé věty zrušuje tečka a doplňují slova "nebo spravující Pozemkový fond".

5. V § 6 se doplňuje odst. 4, který včetně poznámky pod čarou č. 9 zní: "Finanční prokuratura se může na základě smlouvy podle zvláštního právního předpisu dohodnout se spravujícím Pozemkovým fondem, že zajistí procesní jednání v řízení před soudem nebo rozhodčím orgánem ve věci týkající se určení vlastnického práv státu k nemovité věci za spravující Pozemkový fond, pod čarou § 51 občanského zákoníku. Dosavadní poznámky pod čarou č. 8 a 9 se označují jako poznámky pod čarou č. 10 a 11, a to včetně odkazu na poznámky pod čarou.

6. V § 8 písm. e) se za slova "organizační složkou" vkládají slova "nebo spravujícím Pozemkovým fondem".

7. V § 9 odst. 1 se slova "ke kterému vykonává správu Pozemkový fond České republiky (dále jen Pozemkový fond) podle zvláštního právního předpisu" nahrazují slovy "ke kterému vykonává správu spravující Pozemkový fond podle zvláštního právního předpisu". Dosavadní poznámka pod čarou č. 10 se zrušuje a dosavadní poznámky pod čarou č. 11 - 19 se označují jako poznámky pod čarou č. 12 - 20, a to včetně odkazu na poznámky pod čarou.

8. V § 13 odst. 1 se slova "Pozemkového fondu" nahrazují slovy "spravujícího Pozemkového fondu".

9. V § 20 odst. 3 se slova "o správě majetku na straně Pozemkového fondu" nahrazují slovy "o správě majetku na straně spravujícího Pozemkového fondu".

10. V § 21 odst. 3 se za slova "příslušné organizační složky" vkládají slova "nebo spravujícího Pozemkového fondu". Současně se za slova "příslušná organizační složka" vkládají slova "nebo spravující Pozemkový fond".

11. V § 21 odst. 4 se za slovy "příslušnost organizační složky hospodařící s majetkem" zrušuje čárka a vkládají slova "nebo správa vykonávaná spravujícím Pozemkovým fondem". Současně se na konci zrušuje tečka a doplňují slova "nebo spravující Pozemkový fond".

12. V § 22 odst. 1 se na konci zrušuje tečka a doplňují slova "nebo spravujícím Pozemkovým fondem".

13. V § 23 odst. 1 se za slova "příslušná organizační složka" vkládají slova "nebo spravující Pozemkový fond".

14. V § 23 odst. 4 se za slovy "příslušná organizační složka" zrušuje čárka a vkládají slova "nebo spravující Pozemkový fond".

15. V § 23 odst. 5 se za slovy "příslušná organizační složka" zrušuje tečka a doplňují slova "nebo spravující Pozemkový fond".

16. V § 24 odst. 1 se za slovy "příslušné organizační složky" zrušuje tečka a doplňují slova "nebo spravujícího Pozemkového fondu".

17. V § 25 odst. 2 se slova "Pozemkový fond" nahrazují slovy "spravující Pozemkový fond".

18. V § 25 odst. 3 se za slova "příslušným organizačním složkám" vkládají slova "nebo spravujícímu Pozemkovému fondu".

19. V § 25 odst. 4 se za slova "příslušné organizační složky" vkládají slova "nebo spravující Pozemkový fond".

20. V § 25 odst. 5 se za slovy "příslušná organizační složka" zrušuje tečka a doplňují slova "nebo spravující Pozemkový fond".

21. V § 25 odst. 6 se slova "příslušné organizační složky odvede příslušná organizační složka" nahrazují slovy "příslušné organizační složky nebo spravujícího Pozemkového fondu odvede příslušná organizační složka nebo spravující Pozemkový fond".

22. V § 29 odst. 3 včetně poznámky pod čarou č. 18 zní: (3) Ustanovení odst. 1 se nevztahuje na majetek, který přechází do správy spravujícího Pozemkového fondu podle zvláštního právního předpisu, jakož i práva, která podle zvláštního právního předpisu přecházejí na spravující Pozemkový fond. Pod čarou - zákon č. … Sb., o přechodu některých dalších věcí, práv a závazků České republiky na kraje a obce a o souvisejících změnách.

23. V § 29 odst. 4 se za slova "přecházejí na" vkládá slovo "spravující". V bodech 22 a 23 je platný odkaz č. 18 na poznámku pod čarou k připravovanému zákonu o přechodu některých dalších věcí, práv a závazků České republiky na kraje a obce a o souvisejících změnách, a nikoliv, jak je chybně uvedeno, na zákoník práce.

Děkuji za pozornost.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP