(9.10 hodin)
(pokračuje Talíř)

Z tohoto místa chci říci, že náš výbor se tímto zákonem zabýval dvakrát a právě při prvním projednávání přerušil své zasedání proto, aby mohlo proběhnout jednání, které inicioval výbor pro evropskou integraci, kde došlo ke shodě na textu, který je předkládán jako sněmovní tisk 1149/1 jako usnesení výboru pro evropskou integraci, a náš výbor posléze doporučil sněmovně přijmout tento zákon ve znění tohoto komplexního pozměňovacího návrhu.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji. Nyní prosím, aby nás o jednání výboru pro evropskou integraci informoval pan poslanec Jaroslav Lobkowicz.

 

Poslanec Jaroslav Lobkowicz: Vážená paní předsedající, vážené kolegyně, vážení kolegové, výbor pro evropskou integraci se zabýval návrhem zákona na své 55. schůzi dne 21. února 2002. I náš výbor se zabýval tímto návrhem dvakrát. Při prvním jednání bylo jednání přerušeno a po delším jednání s právníky jak Ministerstva kultury, tak Parlamentního institutu došel nakonec k řešení, které bylo též dalšími výbory a ministerstvem akceptováno.

Tedy usnesení výboru pro evropskou integraci zní následovně: Výbor pro evropskou integraci po úvodním slově náměstkyně ministra kultury České republiky paní dr. Petry Smolíkové a po vyslechnutí zpravodajské zprávy poslance Jaroslava Lobkowicze a po rozpravě doporučuje Poslanecké sněmovně, aby návrh schválila ve znění přijatého komplexního pozměňovacího návrhu. Tento pozměňovací návrh najde každý ve svém tisku 1149/1.

Děkuji za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji panu poslanci Lobkowiczovi a otevírám obecnou rozpravu, do které nemám žádnou písemnou přihlášku. Hlásí se pan poslanec Talíř.

 

Poslanec Jaromír Talíř: Paní místopředsedkyně, chtěl bych jen v rámci obecné rozpravy navrhnout, aby se základem pro projednávání ve druhém čtení stal komplexní pozměňovací návrh výboru pro evropskou integraci, tak jak je uveden v tisku 1149/1.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pane poslanče, máte bezesporu pravdu, ale na počátku podrobné rozpravy.

Ptám se, zda se dále někdo hlásí do obecné rozpravy. Pakliže tomu tak není, končím obecnou rozpravu.

Zahajuji rozpravu podrobnou a udílím slovo panu poslanci Talířovi.

 

Poslanec Jaromír Talíř: Já si dovolím z tohoto místa potřetí navrhnout, abychom za základ projednávání ve druhém čtení vzali komplexní pozměňovací návrh výboru pro evropskou integraci uvedený v tisku 1149/1.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Budeme tedy hlasovat v tuto chvíli o procedurálním návrhu, aby základem pro projednávání tohoto tisku ve druhém čtení byl sněmovní tisk 1149/1.

 

O tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 91, které zahajuji. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 91 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 106 vyslovilo 90 a jeden byl proti.

 

Můžeme tedy pokračovat v podrobné rozpravě, jejímž základem je sněmovní tisk 1149/1. Hlásí se někdo do podrobné rozpravy? Pakliže tomu tak není, končím podrobnou rozpravu, a tím končím druhé čtení tohoto návrhu.

 

Dalším bodem je bod

 

17.
Vládní návrh zákona o Finanční prokuratuře
/sněmovní tisk 1100/ - druhé čtení

 

Tento návrh byl přerušen ve středu 13. března před uzavřením podrobné rozpravy.

Prosím, aby se ke stolku zpravodajů dostavil pan ministr Jiří Rusnok a pan zpravodaj Libor Ježek.

Upozorňuji, že podrobná rozprava byla přerušena před uzavřením proto, aby bylo možné vznést některé případné pozměňovací návrhy. Proto prosím, aby, pakliže takové pozměňovací návrhy jsou připraveny, se příslušní poslanci k těmto návrhům přihlásili. Podrobná rozprava je otevřena a já se ptám, kdo se do ní hlásí. Pan poslanec Macháček.

 

Poslanec Antonín Macháček: Vážená paní místopředsedkyně, kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych v otevřené podrobné rozpravě podal jeden pozměňovací návrh k zákonu o Finanční prokuratuře, a sice návrh se týká změny názvu tohoto zákona.

Navrhuji proto, aby název "Finanční prokuratura" byl nahrazen názvem "Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových". Znamenalo by to, že:

1. v názvu vládního návrhu zákona se slova "Finanční prokuratuře" nahrazují slovy "Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových".

2. V nadpise části první se rovněž slova "Finanční prokuratury" nahrazují slovy "Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových".

3. V § 1 odst. 1 se slova "Finanční prokuratura" nahrazují slovy "Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových", dále jen "Úřad".

Současně navrhuji, aby pokud bude tento pozměňovací návrh přijat, byla tato změna promítnuta v textu celého zákona, včetně potřebných gramatických úprav.

Děkuji za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji. Hlásí se dále pan poslanec Libor Ježek.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP