(14.20 hodin)
(pokračuje Ekert)

K bodu 4. Za prvé. V úvodní části textu bodu novely slova "včetně poznámky pod čarou č. 13 a 14" nahradit slovy "včetně poznámek pod čarou č. 11 a 11b)". V návaznosti na to přečíslovat označení poznámek pod čarou č. 13 a 14.

Za druhé. V ustanovení § 19 odst. 2 ve větě druhé slova "obchodníka s cennými papíry, odkaz na 13, oprávněného" nahradit slovy "osoby, která má povolení Komise pro cenné papíry k poskytování hlavních investičních služeb a doplňkové investiční služby podle zvláštního právního předpisu s odkazem na 11a) (dále jen obchodníka s cennými papíry) oprávněné" a slova "zahraničního obchodníka s cennými papíry, odkaz na 14" nahradit slovy "obchodníka s cennými papíry se sídlem v zahraničí", odkaz na 11b). (Dále jen zahraniční obchodník s cennými papíry). Za závorkou slovo "se" a tečka.

K bodu 5. Za prvé. V úvodní části textu bodu novely slova "včetně poznámky pod čarou č. 15" nahradit slovy "včetně poznámky pod čarou č. 13".

Za druhé. V ustanovení § 25A písm. b) odkaz na poznámku pod čarou č. 15 nahradit odkazem na poznámku pod čarou č. 14 a odkazy na poznámky pod čarou č. 13 a 14 vypustit.

K článku II. Článek II uvést v tomto znění. Část 2 - změna zákona o zadávání veřejných zakázek, čl. 2. V § 1 zákona č. 199/1994 Sb., o zadávání veřejných zakázek, ve znění zákona č. 148/1996 Sb., zákona č. 93/1998 Sb., zákona č. 28/2000 Sb. a zákona 256/2000 Sb., se na konci textu odst. 2 tečka nahrazuje čárkou a doplňuje se písm. u), které zní:

u) Smlouvy na poskytování finančních služeb spojených s vydáváním, prodejem, koupí nebo jiným převodem cenných papírů a jiných finančních nástrojů České republiky a služby ústřední banky.

Dále pak v čl. III. Článek III uvést v tomto znění:

Část 3 - změna zákona o burze cenných papírů. V § 14 zákona 214/1992 Sb., o burze cenných papírů, ve znění zákona č. 152/1996 Sb. a zákona č. 251/2000 Sb., se slova "je oprávněna též Česká národní banka" nahrazují slovy "jsou oprávněny též Česká národní banka a Česká republika prostřednictvím Ministerstva financí".

Článek IV uvést v tomto znění:

Část 4 Účinnost, článek IV: Tento zákon nabývá účinnosti prvním dnem druhého měsíce následujícího po dni jeho vyhlášení.

Děkuji za vaši pozornost.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Děkuji panu poslanci Ekertovi. Hlásí se někdo další s pozměňovacími návrhy ve druhém čtení do podrobné rozpravy?

Vidím, že tento návrh nevzbuzuje žádné parlamentní vášně, takže končím projednávání druhého čtení tohoto návrhu. Děkuji oběma zúčastněným - navrhovateli i zpravodaji.

Vážení, dostáváme se k prvním čtením. Zjistil jsem před chvílí, že někdo je překvapen, že jsou první čtení. Na začátku týdne jsme řekli, že primárně jedeme čtení druhá, ale když už všechna skončila, která jsou možná, tak se musíme dostat ke čtením prvním.

 

Začínáme bodem

 

48.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 58/1995 Sb., o pojišťování
a financování vývozu se státní podporou a o doplnění zákona č. 166/1993 Sb.,
o Nejvyšším kontrolním úřadu, ve znění pozdějších předpisů, ve znění pozdějších předpisů,
a zákon č. 166/1993 Sb., o Nejvyšším kontrolním úřadu, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 1243/ - prvé čtení

 

Chci oznámit, že předseda vlády mě v průvodním dopise požádal o zkrácení lhůty pro projednávání tohoto návrhu zákona o 40 dnů.

Nemocný pan místopředseda vlády Grégr nemůže vystoupit. Místo něj vystoupí ministr vnitra pan Gross.

 

Ministr vnitra ČR Stanislav Gross: Vážený pane předsedo, paní poslankyně, páni poslanci, já se vám pokusím přednést návrh zákona, ke kterému mám velmi blízko, a jak už bylo uvedeno, jedná se o zákon o pojišťování a financování vývozu se státní podporou. Tento návrh zákona byl vypracován Ministerstvem průmyslu a obchodu a Ministerstvem financí, Ministerstvem zahraničních věcí, Ministerstvem životního prostředí a také Exportní garanční a pojišťovací společností, a. s., a Českou exportní bankou, a. s.

Pokud jde o hlavní cíl této předlohy, tak jejím hlavním cílem je dokončit proces harmonizace českého práva s právem Evropských společenství právě v této oblasti, tedy v oblasti pojišťování a financování vývozu se státní podporou.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP