(13.00 hodin)

Poslanec Vladimír Doležal: Nyní budeme hlasovat o návrhu A1. Zpravodaj doporučuje, ministr také doporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 271 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 271 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 158 poslanců vyslovilo 129 a 17 bylo proti.

 

Poslanec Vladimír Doležal: Nyní budeme hlasovat o zbývajících pozměňovacích návrzích pod bodem A. Zpravodaj doporučuje, ministr souhlasí.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 272 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 272 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 158 vyslovilo 144 a nikdo nebyl proti.

 

Tím jsme projednali všechny přednesené pozměňovací návrhy a přistoupíme k hlasování o celém návrhu zákona.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 16/1993 Sb., o dani silniční, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 1067, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 273 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 273 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 159 vyslovilo 149 a jeden byl proti. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Dalším bodem je bod 99, kterým je

 

99.
Vládní návrh zákona o ochraně státních hranic České republiky
a o změně některých zákonů (zákon o ochraně státních hranic)
/sněmovní tisk 1148/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal ministr vnitra Stanislav Gross a zpravodaj výboru pro obranu a bezpečnost poslanec Tomáš Kladívko. Pozměňovací návrh je uveden ve sněmovním tisku 1148/3.

Otevírám rozpravu a ptám se, zda se do ní někdo hlásí.

Prosím pana poslance Kladívka. Nevidím pana poslance Kladívka. Už vidím pana poslance Kladívka. Prosím ho, aby zaujal místo u stolku zpravodajů, a současně prosím o klid.

Otevírám rozpravu a ptám se, kdo se do ní hlásí. Do rozpravy se nikdo nehlásí, proto rozpravu končím.

Prosím pana zpravodaje Kladívka, aby nás seznámil s procedurou, jak budeme hlasovat.

 

Poslanec Tomáš Kladívko: Děkuji. Vážená paní předsedající, máme před sebou poměrně jednoduché hlasování, protože ve sněmovním tisku 1148/3 jsou obsaženy dva pozměňovací návrhy. Jeden je pozměňovací návrh výboru pro obranu a bezpečnost a druhý pozměňovací návrh je výboru pro evropskou integraci a oba jsou naprosto stejné. Dovolím si dát hlasovat nejdříve o pozměňovacím návrhu pod písm. A. Jestli ten bude přijat, je automaticky nehlasovatelný návrh B. Potom můžeme hlasovat o zákonu jako o celku.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Budeme tedy hlasovat o jediném pozměňovacím návrhu. Já se zeptám na stanoviska k němu.

Pan ministr stanovisko kladné, zpravodaj rovněž kladné.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 274 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 274 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 157 vyslovilo 141 a nikdo nebyl proti.

 

Můžeme tedy přistoupit k hlasování o celém návrhu zákona.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o ochraně státních hranic České republiky a o změně některých zákonů (zákon o ochraně státních hranic), podle sněmovního tisku 1148, ve znění schváleného pozměňovacího návrhu."

 

O tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 275, které zahajuji, a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 275 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 157 poslanců vyslovilo 145 a nikdo nebyl proti. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Dalším bodem je

 

93.
Vládní návrh zákona o Finanční arbitráži
/sněmovní tisk 1097/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo o stolku zpravodajů zaujal ministr financí Jiří Rusnok a zpravodaj rozpočtového výboru pan poslanec Jiří Patočka. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 1097/2.

Otevírám rozpravu a ptám se, zda se do ní někdo hlásí. Do rozpravy se nikdo nehlásí, rozpravu končím.

Prosím pana zpravodaje, aby nás seznámil s návrhem procedury.

 

Poslanec Jiří Patočka: Vážená paní předsedající, vážené kolegyně kolegové, procedura je jednoduchá. Jsou dva pozměňovací návrhy. Budeme nejdříve hlasovat o návrhu pana poslance Gongola a potom o pozměňovacím návrhu rozpočtového výboru.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Ano. Pan poslanec Recman.

 

Poslanec Svatomír Recman: Děkuji, paní místopředsedkyně. Chtěl bych požádat, abychom hlasovali o bodu A1 samostatně, jinak nemám výhrady, abychom o zbylých částech bodu A hlasovali najednou. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji. Předpokládám, že pan zpravodaj na tento návrh přistoupí. Myslím, pokud nebude námitek, že o takto jednoduché proceduře můžeme hlasovat bez jejího samostatného schválení.

Prosím, pane zpravodaji, můžeme začít, jak jste navrhl, bodem B.

 

Poslanec Jiří Patočka: Děkuji. Nejdříve hlasujeme o poslaneckém návrhu pana kolegy Gongola. Je to pozměňující návrh B. Nedoporučuji. Pan ministr doporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 276 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 276 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 156 poslanců vyslovilo 75 a 72 bylo proti.

 

Poslanec Jiří Patočka: Další hlasování je o pozměňovacím návrhu rozpočtového výboru č. 1, zákon o finančním arbitrovi. Tento pozměňovací návrh pana kolegy Recmana nedoporučuji. Pan ministr má neutrální stanovisko.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP