(14.30 hodin)
(pokračuje K. Vymětal)

V páté části se předkládá také novela zákona o Fondu národního majetku. Nevím, jestli je tak obecný názor, že by Fond národního majetku měl financovat, z jeho zdrojů, které momentálně jsou spíše v minusu než v plusu, se měla financovat tato nadzvuková letadla.

Komplexní pozměňovací návrh je velice široký, zasahuje do dalších oblastí, o kterých zatím nebylo hovořeno.

Takže, dámy a pánové, dovolte mi, abych navrhl vzhledem k novému obsahu komplexního pozměňovacího návrhu, aby Poslanecká sněmovna se usnesla, že vrací předložený sněmovní tisk k novému projednání ve výborech. Domnívám se, že je třeba tuto novou materii projednat ve výborech. Pokud by tento návrh neprošel, navrhuji zamítnutí sněmovního tisku.

Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji, pane kolego. Kdo se další hlásí do rozpravy? Žádnou přihlášku nevidím, rozpravu tedy končím.

V rámci podrobné rozpravy, pokud se nepletu, zazněl jeden návrh, a to právě pana kolegy Karla Vymětala na vrácení návrhu zákona výboru k novému projednání a podmíněný návrh, pokud tento návrh nebude přijat, tak hlasovat o zamítnutí předloženého návrhu zákona.

Prosím, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami, neboť jsem vás odhlásil. Přistoupíme k hlasování.

Myslím, že prostoru bylo dáno dost.

 

Zahajuji hlasování číslo 49. Kdo je pro návrh vrátit předložený návrh zákona výboru k novému projednání? Kdo je proti?

Z přítomných 168 kolegyň a kolegů pro návrh 83, proti 77. Návrh nebyl přijat.

 

Budeme v tuto chvíli hlasovat o podmíněném návrhu, a to je předložený návrh zákona zamítnout. Znovu vás odhlašuji.

Přece jen ještě počkám na kontrolu výsledku předcházejícího hlasování, jestli nebude nějaké zpochybnění. Je zpochybnění. Mými ústy paní poslankyně Dundáčková zpochybňuje výsledek hlasování. Přece jen sama. Prosím.

 

Poslankyně Eva Dundáčková: Pane předsedající, já zpochybňuji toto hlasování, neboť na sjetině nejsem vůbec uvedena, ačkoliv jsem seděla na svém místě, snažila jsem se po celou dobu, kdy probíhalo hlasování, se nejen přihlásit, ale také zahlasovat. Myslím, že všichni přítomní v sále to viděli, včetně vás, který sedíte přímo naproti mně, a prosím, aby hlasování bylo opakováno.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Já jsem to viděl, protože se na vás dívám téměř neustále, takže to mohu potvrdit.

 

Poslankyně Eva Dundáčková: Já vám děkuji, pane předsedající.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zazněla námitka proti výsledku předcházejícího hlasování, o které nechám hlasovat vzápětí.

 

Zahájil jsem hlasování číslo 50. Kdo souhlasí s touto námitkou? Kdo je proti?

Z přítomných 170 pro návrh 142, proti 7. Návrh byl přijat.

 

Budeme tedy opakovat hlasování o vrácení návrhu zákona výboru k novému projednání.

Zahájil jsem hlasování číslo 51. Kdo je pro tento návrh, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Z přítomných 171 pro návrh 86, proti 81. Tentokrát byl návrh přijat.

 

Je námitka proti tomuto výsledku hlasování? Pokud není námitka, konstatuji, že tento návrh zákona byl vrácen výboru k novému projednání. (Potlesk.)

Vím, že to je potlesk, který má ocenit zodpovědnou práci členů výboru pro obranu a bezpečnost. Velmi by mě zajímalo, jestli tleskali také členové tohoto výboru.

 

Dalším bodem je bod 11 - Návrh poslanců Miloslava Vlčka, Hany Orgoníkové, Bohuslava Sobotky a Ladislava Korbela na vydání zákona o některých podmínkách ochrany vnitřního trhu a o změně některých zákonů, sněmovní tisk 1027, druhé čtení

 

Vážené kolegyně a kolegové, prosím, abyste se ke mně otočili čelem, nikoli zády. Prosím všechny kolegyně a kolegy zleva, zprava nebo ty, kteří se promíchali navzájem a není možné odlišit, kdo je levicový a kdo je pravicový poslanec...

Prosil bych ministerského předsedu, kdyby váhu své osobnosti přenesl do foyeru a spolu s sebou strhl i své auditorium. - Pane ministerský předsedo.

Kolegyně a kolegové, opravdu vám dám prostor pro jednání, ale mimo jednací sál.

Vyhlašuji přestávku do 14.45 hodin.

 

(Jednání přerušeno ve 14.39 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP