(11.10 hodin)
(pokračuje Ransdorf)

Za prvé. Poslanecká sněmovna bere zprávu o plnění programového prohlášení a o činnosti vlády na vědomí.

Druhý návrh, který učinil Poslanecké sněmovně, je, že Poslanecká sněmovna oceňuje práci, kterou vláda České republiky odvedla při plnění programového prohlášení a při vyvedení země z ekonomické krize.

Tyto dva návrhy jsou předloženy Poslanecké sněmovně k hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji. Nyní tedy budeme postupně hlasovat o těchto dvou předložených návrzích. Nejdříve o prvním návrhu, který zní, že Poslanecká sněmovna bere zprávu na vědomí.

 

O tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 324, které zahajuji, a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 324 tento návrh nebyl přijat, když se z přítomných 184 pro vyslovilo 84 a 63 bylo proti.

 

Nyní tedy zbývá hlasovat o druhém návrhu usnesení: "Poslanecká sněmovna oceňuje práci, kterou vláda České republiky odvedla při plnění programového prohlášení a při vyvedení země z ekonomické krize."

Na žádost pléna vás odhlašuji a prosím o novou registraci.

 

O tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 325, které zahajuji, a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 325 tento návrh nebyl přijat, když se z přítomných 175 pro vyslovilo 68 a 93 bylo proti.

 

Konstatuji, že ani s tímto návrhem usnesení nebyl vysloven souhlas. Žádné další návrhy usnesení nebyly předloženy.

 

Tím jsme ukončili projednávání tohoto bodu a dalším bodem je bod 79 schváleného pořadu schůze, kterým je

 

79.
Návrh poslanců Petra Nečase a Miloše Titze na vydání ústavního zákona,
kterým se mění ústavní zákon č. 1/1993 Sb., Ústava České republiky,
ve znění ústavního zákona č. 347/1997 Sb., ústavního zákona č. 300/2000 Sb.
a ústavního zákona č. 395/2001 Sb. a ústavního zákona č. 448/2001 Sb.
/sněmovní tisk 1214/ - třetí čtení

 

3. 5. bylo přerušeno projednávání tohoto bodu a mně zde bohužel nevyplývá, zda to bylo před uzavřením rozpravy ve třetím čtení, anebo po něm. Budu tedy vycházet z toho, že rozprava nebyla uzavřena, a ptám se, zda se do rozpravy dále někdo hlásí. Žádnou přihlášku do rozpravy nemám, rozpravu tedy končím.

Ptám se pana navrhovatele, zda si přeje vystoupit se závěrečným slovem. Není tomu tak. Prosím tedy pana zpravodaje Starce, aby oznámil postup při hlasování, poté přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim vždy spolu s panem navrhovatelem vyjádřil.

 

Poslanec Martin Starec: Vážená paní předsedající, vážená vládo, kolegyně a kolegové, máme před sebou pozměňovací návrhy k tisku 1214, to znamená, že nás čeká hlasování o písmenu A, B, C a D a závěrečné hlasování.

Legislativně technické připomínky nemám žádné a bylo by možná dobré zeptat se, zdali ještě nějaké jsou.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Ty již být těžko mohou, protože jsem umožnila v rozpravě, aby v takovémto případě došlo k vystoupení, a nikdo se nehlásil.

 

Poslanec Martin Starec: Děkuji. Dovolil bych si navrhnout postup hlasování, přičemž budou-li připomínky, tak vzhledem k tomu, že je to hlasování poměrně jednoduché, nevidím důvodu, proč vzít verzi jinou.

Možná že by stálo za to nejdříve hlasovat o písmenu B, potom o písmenu C, potom o písmenu D a potom o písmenu A, protože jednotlivé návrhy se vzájemně prolínají a jsou k jednotlivým částem, měla by šance býti takto. Páté hlasování by potom bylo hlasování závěrečné.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji. Pakliže nejsou žádné připomínky k této proceduře, rozhodneme o návrhu procedury v hlasování pořadové číslo 326, které zahajuji, a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 326 tento návrh byl přijat, když se z přítomných 177 pro vyslovilo 166 a tři byli proti.

 

Pane zpravodaji, přednášejte prosím v souladu se schválenou procedurou jednotlivé návrhy.

 

Poslanec Martin Starec: Navrhl jsem hlasovat nejdříve o písmenu B, to je návrh poslance Dalibora Matulky. Nesouhlasím, nedoporučuji.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pan navrhovatel také nedoporučuje.

 

O tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 327, které zahajuji, a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 327 tento návrh nebyl přijat, když se z přítomných 177 pro něj vyslovilo 21 a 144 bylo proti.

 

Poslanec Martin Starec: Další písmeno je písmeno C, respektive hlasování, poslance Miloslava Ransdorfa. I v tomto případě nedoporučuji.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pan poslanec Nečas také nedoporučuje.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 328 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 328 tento návrh nebyl přijat, když se z přítomných 177 pro vyslovilo 20 a 147 bylo proti.

 

Poslanec Martin Starec: Třetí hlasování bude hlasování o písmenu D poslance Karla Vymětala. Připomínám, že žádá hlasovat o celku, jako o celku tohoto návrhu. I v tomto případě nedoporučuji.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pan navrhovatel také nedoporučuje.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 329 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 329 tento návrh nebyl přijat, když se z přítomných 177 pro vyslovilo 20 a 149 bylo proti.

 

Poslanec Martin Starec: Čtvrté hlasování bude hlasování o písmenu A, to je pozměňovací návrh obsažený v usnesení ústavně právního výboru. Doporučuji.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pan navrhovatel také doporučuje.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 330 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 330 tento návrh byl přijat, když se z přítomných 177 pro něj vyslovilo 152 a 18 bylo proti.

 

Vzhledem k tomu, že o všech návrzích bylo hlasováno, můžeme hlasovat o návrhu jako o celku. Upozorňuji, že se jedná o ústavní zákon a že k jeho přijetí je třeba třípětinové většiny všech poslanců.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Petra Nečase a Miloše Titze na vydání ústavního zákona, kterým se mění ústavní zákon č. 1/1993 Sb., Ústava České republiky, ve znění ústavního zákona č. 347/1997 Sb., ústavního zákona č. 300/2000 Sb. a ústavního zákona č. 395/2001 Sb. a ústavního zákona č. 448/2001 Sb., podle sněmovního tisku 1214, ve znění schválených pozměňovacích návrhů.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP