(17.50 hodin)

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji. Otevírám rozpravu. Rozpravu končím.

Budeme hlasovat o předloženém návrhu usnesení: Poslanecká sněmovna schvaluje nominované ověřovatele v tomto složení - budu číst jenom jména: Bičík, Bratský, Carbol, Hovorka, Jacques, Konečná, Korytář, Krákora, Laudát, Mlčák, Šplíchal, Talmanová.

 

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 15 z přítomných 194 poslanců hlasovalo pro návrh 184, nikdo proti. Návrh usnesení byl schválen.

 

V souladu s § 54 odstavec 3 našeho jednacího řádu nyní přistoupíme k určení dvou ověřovatelů pro tuto naši první schůzi. Navrhuji, abychom jimi učinili poslance Petra Bratského a poslankyni Kateřinu Konečnou. Ptám se, zda má někdo jiný návrh. Jiný návrh nevidím.

 

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 16 z přítomných 195 poslanců hlasovalo pro návrh 185, proti návrhu nikdo. Konstatuji, že ověřovateli naší ustavující schůze jsme určili poslance Petra Bratského a poslankyni Kateřinu Konečnou.

 

Dalším bodem by měl být Návrh na zřízení výborů Poslanecké sněmovny, ale měl jsem zde avizováno vystoupení minimálně jednoho předsedy s tím, že před tímto bodem bychom naše jednání přerušili a pokračovali v jednání až zítra od 10 hodin.

Vidím, že se o slovo hlásí pan předseda Tlustý. Pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Vážený pane předsedo, dámy a pánové, dovolte mi požádat o přestávku na jednání, které se označuje jako pět krát dvě, to znamená pět předsedů poslaneckých klubů a pět dalších zástupců těchto klubů. Jednání se uskuteční jako tradičně v místnosti u předsedy Poslanecké sněmovny. Cílem tohoto jednání je dosáhnout dohody o složení výborů, to znamená počet výborů a jejich zaměření, a počtu členů těchto výborů.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji. Dívám se na pana předsedu Kováčika. Nechce vystoupit.

Naše jednání přerušíme do zítra do 10 hodin. Zítra bychom pokračovali v projednávání těchto bodů: Návrh na zřízení výborů Poslanecké sněmovny, Návrh na stanovení počtu členů výborů Poslanecké sněmovny, Vyhlášení lhůty na podání návrhů na členy výborů Poslanecké sněmovny a Návrh termínu 2. schůze Poslanecké sněmovny.

Já se s vámi, vážené poslankyně a poslanci, loučím, přeji vám příjemný večer a zítra v 10 hodin se těším nashledanou.

 

(Jednání skončilo v 17.58 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP