Začátek schůze Poslanecké sněmovny
24. října 2006 ve 14.04 hodin

Přítomno: 182 poslanců

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, zahajuji 6. schůzi Poslanecké sněmovny a všechny vás vítám. Schůze byla svolána a návrh pořadu stanoven na návrh organizačního výboru Poslanecké sněmovny ze dne 12. října 2006. Pozvánka vám byla rozeslána v pátek 13. října 2006.

Prosím, abyste se všichni přihlásili identifikačními kartami a případně mi oznámili, kdo žádá o vydání náhradní karty. Doposud se mi přihlásili s náhradními kartami: pan poslanec Tluchoř - č. 12, pan poslanec Lhota - č. 2, pan poslanec Hamáček - č. 19, paní poslankyně Bebarová-Rujbrová - č. 1, pan poslanec Liška - náhradní karta č. 16.

Nyní přistoupíme k určení dvou ověřovatelů této schůze. Navrhuji, abychom určili poslankyni Lucii Talmanovou a poslance Ladislava Mlčáka. Má někdo jiný návrh? (Nikdo se nehlásí.) Nevidím.

 

Hlasovali bychom o tom, že tito dva - paní poslankyně Talmanová a pan poslanec Mlčák - budou ověřovateli.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 1: z přítomných 149 poslanců hlasovalo pro návrh 149, proti nikdo. Návrh byl schválen. Konstatuji, že jsme ověřovateli 6. schůze Poslanecké sněmovny určili poslance Ladislava Mlčáka a poslankyni Lucii Talmanovou.

 

Sděluji, že do zahájení schůze požádali o omluvení své neúčasti na jednání tito poslanci.

Pan poslanec Fiala - náhradní karta č. 20.

O omluvení z dnešní schůze požádali poslanci Dlouhý - nemoc, pan poslanec Paroubek, pan poslanec Škromach - pracovní cesta, pan poslanec Votava - hospitalizace.

Z členů vlády pan ministr Julínek, pan ministr Šedivý, paní ministryně Vicenová a pan ministr Vondra.

Nyní přistoupíme ke stanovení pořadu 6. schůze, jehož návrh je uveden na pozvánce.

Pokud jde o celkový průběh projednávání schváleného pořadu schůze, shodli jsme se na dnešním grémiu na následujících návrzích:

Bod 10 návrhu pořadu, sněmovní tisk 52, rozpočet, zařadit pevně na čtvrtek 26. října jako první bod.

Body 16, 17, 18, 20, 23, 25 a 26 návrhu pořadu, jelikož jsou předkladateli páni senátoři a krajští zastupitelé, pevně zařadit na úterý 7. listopadu jako 1. až 7. bod.

Navrhujeme změnit 44. týden, tedy od 30. 10. do 5. 11., na výborový a 45. týden, tedy od 6. 11. do 12. 11., na jednání Poslanecké sněmovny. To znamená, že příští týden by Poslanecká sněmovna nejednala.

Dále navrhujeme v pátek 27. října jednat pouze do 12 hodin. To je z důvodu, že proběhne 2. kolo senátních voleb.

Pokud proti tomu není zásadních námitek, hlasovali bychom o těchto návrzích najednou. (Nikdo se nehlásí.) Námitky nevidím.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto návrhem, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 2: z přítomných 174 poslanců hlasovalo pro návrh 129, proti 9. Konstatuji, že návrh byl přijat.

 

To je z mé strany všechno. Nyní prosím paní poslankyně a pány poslance, aby se k návrhu pořadu schůze vyjádřili. Takže pan poslanec Pleva má technickou.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP