(19.10 hodin)

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji. Poprosil bych pana poslance Petra Rafaje, aby řekl několik slov či vět. Prosím.

 

Poslanec Petr Rafaj: Vážené kolegyně, vážení kolegové, jak již tady řekl ministr financí, jedná se o úvěr, který potřebujeme nutně na odstraňování povodňových škod a na opravu jak už rybníků a vodních nádrží, které byly nějakým způsobem poškozeny při povodních, tak i na budování nových.

V případě programu Podpora prevence před povodněmi dvojka se jedná o finance, které půjdou do našich podniků povodí a do Lesů České republiky, hlavně tedy na úpravu řek, potoků, abychom tedy jednoznačně vytvořili ochranu před možným vznikem povodní, aby škody byly co nejmenší. V případě druhého programu, a to je Podpora obnovy, odbahnění, rekonstrukce rybníků a výstavby vodních nádrží, se jedná, jak už jsem říkal, o opravy rybníků a vodních nádrží, o jejich odbahnění, které byly poškozeny, zaneseny v případě povodní. Příjemci těchto financí by měly být většinou obce. Krajské úřady jsou do toho zataženy, i tedy organizační jednotky Českého rybářského svazu, popřípadě Moravského rybářského svazu, takže se jedná hlavně o správce tady těchto objektů.

Já bych tímto svou zprávu k tomuto ukončil, protože si myslím, že od ministra financí k tomu bylo řečeno prakticky vše. Na rozdíl od návrhu, který tady padl, tak bych podal návrh, aby bylo zkráceno projednávání o 58 dní, abychom byli schopni tento úvěr bez problémů do konce roku čerpat od EIB.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobře, registruji návrh na zkrácení. Otevírám rozpravu. Ptám se, kdo se do ní hlásí, do obecné rozpravy k tomuto návrhu. Nikdo. - Hlásí se do obecné a podá návrh.

 

Poslanec Petr Rafaj: Takže mi bylo řečeno, aby to platilo, že zopakuji návrh zkrátit lhůtu projednání o 58 dní.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, výborně. To je asi všechno v rozpravě. Můžeme rozpravu ukončit. Budeme hlasovat. Nejdřív o návrhu na přikázání. Organizační výbor přikázal, doporučil, navrhl přikázat k projednání rozpočtovému výboru. Má někdo jiný návrh než rozpočtový výbor? Není žádný jiný návrh. Budeme hlasovat.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tím, aby návrh byl přikázán k projednání rozpočtovému výboru? Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 30. Přítomno je 157, pro hlasovalo 151, proti žádný. Návrh byl přijat. Přikázali jsme to rozpočtovému výboru.

 

Pak tady zazněl návrh, abychom zkrátili lhůtu projednávání o 58 dní. O tom musíme také hlasovat.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zkrátit lhůtu projednávání o 58 dní? Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 31. Přítomno je nyní 156 poslanců, pro hlasovalo 148, proti žádný. Tento návrh na zkrácení lhůty byl přijat také.

 

To je poslední, co jsme si řekli, že projednáme. Děkuji vám. Přeji vám příjemný večer. Budeme se zítra zabývat přerušeným bodem, který jsme dnes nedokončili, jako prvním.

 

(Jednání skončilo v 19.14 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP