(18.40 hodin)
(pokračuje Filip)

Budeme pokračovat bodem číslo 81. Tím je

 

81.
Návrh na změnu usnesení Poslanecké sněmovny č. 13 ze dne 15. srpna 2006

 

kterým jsme vzali na vědomí dohodu zástupců parlamentních stran zastoupených v Poslanecké sněmovně, že zřízení podvýborů včetně jejich personálního obsazení bude možné po předchozí dohodě zástupců všech parlamentních stran. Přitom bude respektována zásada, že ve výboru Poslanecké sněmovny bude možné zřídit nejvýše tři podvýbory a že vedení podvýboru bude mít vždy předsedu a jednoho místopředsedu. Toto usnesení vám bylo rozdáno na lavice.

Navrhovatel změny tohoto usnesení je pan poslanec Karel Sehoř. Žádám ho, aby se ujal slova. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Karel Sehoř: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, já vás asi dlouho nezdržím. Já jsem ráno odůvodňoval zařazení tohoto bodu z toho důvodu, že hospodářský výbor má přece jenom velký repertoár činnosti, tak jsme se snažili domluvit s petičním výborem, on udělá jenom dva podvýbory a my čtyři nebo pět, podle toho, kolik nám Sněmovna dovolí. Mezitím jsem se ale dozvěděl, že nějaké nároky mají také jiné výbory a že snad organizační výbor bude chtít tuto problematiku řešit souhrnně, takže si myslím, že řešením by bylo přerušit tento bod, a až se organizační výbor dohodne, tak že bychom to souhrnně vyřešili.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano, děkuji. Otevírám obecnou rozpravu. Nevidím do ní žádnou přihlášku, proto obecnou rozpravu končím.

Vnímám návrh na přerušení tohoto bodu. Protože mám stejnou informaci od předsedů jednotlivých poslaneckých klubů, přerušuji bod číslo 81 s tím, že v něm budeme pokračovat po rozhodnutí organizačního výboru. Děkuji předkladateli.

 

Posledním bodem dnešního jednání je bod číslo 84. Jde o pevně zařazený bod.

 

84.
Návrh poslanců Libora Ambrozka, Robina Böhnische, Vladimíra Dlouhého,
Jana Látky, Václava Mencla a Ladislava Mlčáka na vydání zákona,
kterým se mění zákon č. 341/2005 Sb., o veřejných výzkumných institucích
/sněmovní tisk 58/ - druhé čtení

 

Žádám zástupce navrhovatelů pana poslance Václava Mencla, aby se ujal slova. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Václav Mencl: Děkuji. Dámy a pánové, děkuji, že jste souhlasili se zařazením tohoto bodu. Myslím, že v prvním čtení jsem ten návrh dostatečně zdůvodnil, a nemám ambici v tom pokračovat. Děkuji vám.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Předložený návrh jsme v prvním čtení přikázali výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu. Usnesení výboru vám bylo rozdáno jako sněmovní tisk 58/2. Prosím, aby se slova ujal zpravodaj výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu, pan poslanec Ivan Ohlídal. Pane zpravodaji, máte slovo.

 

Poslanec Ivan Ohlídal: Děkuji za udělené slovo. Vážený pane předsedající, vážení členové vlády, vážené kolegyně a kolegové, výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu projednal tento návrh na své schůzi, která se konala 24. října 2006. Tento výbor po odůvodnění poslance Václava Mencla, zpravodajské zprávě poslance Ivana Ohlídala a po rozpravě doporučuje Poslanecké sněmovně Parlamentu, aby vyslovila souhlas s návrhem poslanců Libora Ambrozka a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 341/2005 Sb., o veřejných výzkumných institucích. Je to tisk 58.

Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu zpravodaji. Otevírám obecnou rozpravu. Nemám do ní žádnou písemnou přihlášku. Ptám se, kdo se hlásí z místa. Nikoho nevidím, obecnou rozpravu končím.

Pravděpodobně v tom případě nebude zájem o závěrečná slova po obecné rozpravě. Není nic k hlasování.

Zahajuji rozpravu podrobnou. Také nemám žádnou písemnou přihlášku do podrobné rozpravy. Vidím pana poslance Petra Tluchoře. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji, pane předsedající. Pane premiére, dámy a pánové, dovolte, abych předložil tento krátký pozměňovací návrh na žádost Ministerstva zdravotnictví:

V článku 1 bod 1 se za slovo "vypouští" vkládají slova "Psychiatrické centrum Praha, 00023752, Ústavní 91, 18103 Praha 8, Institut zdravotní politiky a ekonomiky 70871060, Kutnohorská 1102, 28163 Kostelec nad Černými Lesy."

Děkuji pěkně.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu poslanci Tluchořovi. Má někdo další zájem o podrobnou rozpravu? Není tomu tak. Končím podrobnou rozpravu.

Ptám se, jestli je zájem od pana navrhovatele nebo pana zpravodaje. Není tomu tak.

Protože nepadl žádný návrh, o kterém bychom mohli hlasovat, končím druhé čtení tohoto návrhu. Končím i bod číslo 84. Program dnešní schůze je vyčerpán.

Ještě předtím, než se s vámi rozloučím, konstatuji, že zítra se sejdeme v 9 hodin ráno. Jsou před námi pevně zařazené body 79, 80, 13, 82 a 61. Po vyčerpání pevně zařazených bodů budeme pokračovat v bodu zpráv.

Ještě před skončením vidím přihlášku. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Václav Snopek: Pane předsedající, dámy a pánové, při kontrole záznamu o hlasování chci pro záznam upřesnit, že jsem v případě bodu 75 (?) hlasoval proti a není to uvedeno v záznamu. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Děkuji, to je pro stenozáznam. Nejde tedy o zpochybnění hlasování, řekl pan Václav Snopek. Bude to opraveno ve stenozáznamu.

Pokud nikdo další nemá nic procedurálního, končím dnešní jednání. Přeji vám hezký večer a těším se zítra v 9 hodin ráno na shledanou.

 

(Jednání skončilo v 18.47 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP