(10.20 hodin)

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Já se omlouvám, asi nebudeme ušetřeni smrště dialogů prostřednictvím faktických poznámek. Já jenom poprosím, abychom se příliš neodchylovali od projednávaného tématu. Přesto, pane poslanče Severo, máte slovo.

 

Poslanec Pavel Severa: Já nechci zdržovat, chci jen na pravou míru uvést to, co tady bylo řečeno. Panu poslanci Bublanovi chci sdělit, že souhlasím s tím, že těch osob nebude mnoho. Nicméně i každé jednotlivé zneužití je amorální, a já myslím, že na to musíme dávat pozor.

Za druhé, až si policie vytvoří stejný systém pojistek, jako si vytvořili vojáci, to znamená, že vojáci například nezapočítávají odměny do průměrného platu, příjmu, ale dělají to jako kázeňskou odměnu, potom budu klidný. Bohužel, policejní prezídium ani Ministerstvo vnitra tato opatření nepřipravila, takže v tuto chvíli bych to dal do zákona, a jestliže se shodujeme v tom, že se jedná o několik jednotlivců, tak si myslím, že tím nic nezkazíme. Pokud se ta interní opatření přijmou, můžeme to zrušit klidně za měsíc, za rok, za půl roku. Je to pouze otázka principu.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Také děkuji. Mezitím jsem obdržela modifikovanou žádost o pauzu pro jednání poslaneckého klubu ODS, a to tak, že ještě před ukončením podrobné rozpravy. Protože nemám do podrobné rozpravy nikoho dalšího přihlášeného, tak myslím, že je ten pravý okamžik, abych nyní vyhlásila patnáctiminutovou pauzu pro jednání poslaneckého klubu. Sejdeme se v 10.40 hodin. Schůze bude pokračovat v 10.40 hodin. Já tímto vyhlašuji přestávku pro jednání poslaneckého klubu.

 

(Jednání bylo přerušeno v 10.22 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP