(17.10 hodin)

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Takže budeme hlasovat o této první delegaci do Parlamentního shromáždění Rady Evropy. Jména jste slyšeli. Budeme hlasovat.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, schválit delegaci do Parlamentního shromáždění Rady Evropy v té sestavě, jak jsme vyslechli? A kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 191. Přítomno je 168 poslanců. Pro hlasovalo 156, proti žádný. Tento návrh byl tedy přijat. Konstatuji, že členové Bartoš, Čurdová, Konečná, Melčák, Svoboda a jako náhradníci Kateřina Jacques, paní Němcová, Skopal, Úlehla, Vojíř jsou zvoleni do Parlamentního shromáždění Rady Evropy, do stálé delegace.

 

Prosím, další delegace.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Další delegace. Jedná se o stálou delegaci do Parlamentního shromáždění Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě. Jsou navrženi členové Petr Bratský - ODS, Kosta Dimitrov - ČSSD, Václav Exner - KSČM, Ondřej Liška - KDU-ČSL, Strana zelených a Jaroslav Plachý - ODS.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Budeme hlasovat o tomto návrhu.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, schválit tyto členy stálé delegace do OBSE, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Toto hlasování má pořadové číslo 192. Přítomno je nyní 168. Pro hlasovalo 152, proti 1. Tento návrh byl přijat. Poslanci Bratský, Dimitrov, Exner, Liška, Plachý jsou našimi zástupci ve stálé delegaci do Parlamentního shromáždění OBSE.

 

Prosím další delegaci.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Další delegace je do Parlamentního shromáždění NATO. A nominováni jsou Tomáš Dub - ODS, Václav Klučka - ČSSD, Vlasta Parkanová - KDU-ČSL, Antonín Seďa - ČSSD, Jan Vidím - ODS. A jako náhradníci Pavel Bohatec - ODS, Michael Hrbata - ODS, Pavol Kubuš - ČSSD, Pavel Severa - KDU-ČSL a Jeroným Tejc - ČSSD.

Prosím o hlasování.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: O této sestavě také hlasujeme.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, schválit tuto delegaci v tomto složení, stiskne tlačítko, zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 193. Přítomno je 168 poslanců v této chvíli. Pro hlasovalo 158, proti žádný, a mohu tedy sdělit, že jsme do Parlamentního shromáždění NATO schválili delegaci Dub, Klučka, Parkanová, Seďa, Vidím, Bohatec, Hrbata, Kubuš, Severa a Tejc.

 

A můžeme k další delegaci. Prosím.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Další delegací je stálá delegace do Meziparlamentní unie, kde jsou jako členové navrženi následující kolegové a kolegyně: paní poslankyně Eva Dundáčková - ODS, Pavel Hrnčíř - ODS, Zdeněk Jičínský - ČSSD, Jozef Kochan - ODS, Vladimír Koníček - KSČM, Daniel Reisiegel - ODS, Bohuslav Sobotka - ČSSD a paní poslankyně Hana Šedivá - ČSSD.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Hlasujeme o tomto návrhu.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout tento návrh do Meziparlamentní unie, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 194. Přítomno je 168 poslanců. Pro hlasovalo 155, proti žádný. Návrh byl přijat a konstatuji, že poslanci paní Dundáčková, Hrnčíř, Jičínský, Kochan, Koníček, Reisiegel, Sobotka a Hana Šedivá byli schváleni jako členové naší stálé delegace do Meziparlamentní unie. Prosím další.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji. Další je stálá delegace do Shromáždění Západoevropské unie. Jsou nominováni tito kolegové a kolegyně na členy: Jan Babor - ČSSD, Pavel Hojda - KSČM, Jan Kasal - KDU-ČSL, Helena Mallotová - ODS a Miloš Patera - ODS. A jako náhradníci… Pardon. Pavel Hojda - KSČM, David Kafka - ODS, Jozef Kochan - ODS, Karel Kratochvíle - ČSSD a Břetislav Petr - ČSSD.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Výborně, budeme hlasovat.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, tuto kandidátku, tento návrh, schválit, stiskne tlačítko a zvedne ruku. A kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 195. Přítomno je 168 poslanců, pro hlasovalo 157, proti žádný. Takže tento návrh byl přijat a poslanci Jan Babor, Hojda, Kasal, paní Mallotová, Patera a náhradníci Hojda, Kafka, Kochan, Kratochvíle a Břetislav Petr byli schváleni jako členové delegace do Shromáždění Západoevropské unie.

 

A tuším, že nám zbývá Středoevropská iniciativa. Prosím.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Ano, pane předsedající. Do stálé delegace do Středoevropské iniciativy jsou navrženi tito kolegové na pozici členů: Stanislav Grospič - KSČM, Václav Mencl - ODS, Břetislav Petr - ČSSD a David Šeich - ODS.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Slyšeli jste návrh.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout tento návrh, tak stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 196. Přítomno je 168, pro hlasovalo 156, proti jediný. Návrh byl přijat. Poslanci Grospič, Mencl, Břetislav Petr a David Šeich byli schváleni jako členové stálé delegace do Středoevropské iniciativy.

 

To by mělo být poslední hlasování. Prosím, pane předsedo.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Ano, to bylo poslední hlasování. Já si jen dovolím upřesnit záležitost stálé delegace do Shromáždění Západoevropské unie, kde jako člen byl zvolen pan poslanec Hojda, a logicky tedy, byť v tom návrhu byl, už není zvolen jako náhradník. Tímto jedno místo v této delegaci zůstává neobsazené, stejně tak jako jedno místo neobsazené zůstává ve stálé delegaci do Středoevropské iniciativy. Můžeme se k tomu samozřejmě vrátit na příští schůzi.

Tímto jsme, prosím, vyčerpali všechny veřejné volby a nyní prosím, pane předsedající, budeme pokračovat, pokud to dovolíte, ve druhém kole volby dozorčí rady České konsolidační agentury (bod 38) a správní rady Všeobecné zdravotní pojišťovny (bod 45). Tato volba je připravena. Vydávání lístků může za pět minut začít. Navrhuji dobu patnácti minut a následné sčítání třicet minut.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Volba by mohla začít, prosím, v kolik, pane předsedo? Za pět minut?

 

Poslanec Petr Tluchoř: Volba může začít za pět minut. Je připravena.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: A volba by končila potom v kolik? V 17.40?

 

Poslanec Petr Tluchoř: Volba by končila v 17.40. A já myslím, že zvládneme, že bychom se v 18 tady sešli.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: V 18 bychom mohli pokračovat. Takže jste slyšeli. Sděluji, za pět minut začínají tajné volby. Volby budou probíhat do 17 hodin 40 minut. A tady se znovu sejdeme v 18 hodin. Přerušuji jednání Sněmovny.

 

(Jednání přerušeno v 17.18 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP