(14.50 hodin)
(pokračuje Sehoř)

A poslední, třetí návrh. Do kapitoly 298210, podpora rozvoje a obnovy materiálně technické základny regionálního školství, položku rekonstrukce školní kuchyně Základní školy Leoše Janáčka v Hukvaldech, a to objemem 4 mil. korun.

Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Já děkuji. Slovo má pan poslanec Jaroslav Plachý, připraví se pan poslanec Miroslav Grebeníček.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Vážená paní předsedající, dámy a pánové, dovolte mi, abych načetl následující pozměňovací návrhy.

V programu 298210 podpora rozvoje a obnovy materiálně technické základny regionálního školství doplnit položky:

1. Výstavba šaten Základní školy Hluk, identifikační číslo 00290939, dotace 10 mil. korun.

2. Rekonstrukce školního hřiště Základní školy Polešovice, identifikační číslo 00291251, dotace 5,7 mil. korun.

3. Rekonstrukce objektu Křesťanské mateřské školy Uherský Ostroh, identifikační číslo 00291480, dotace 4,9 mil. korun.

4. Střešní nástavba a zateplení Mateřské školy Komenského 1721, Staré Město, identifikační číslo 00567884, dotace 8,5 mil. korun.

Dále v programu 298110 podpora rozvoje a obnovy regionální infrastruktury doplnit položky: rekonstrukce místní komunikace v lokalitě Chalúpky-Topolná, identifikační číslo 00291421, dotace 1 mil. korun.

Dále v programu 229313 výstavba a obnova infrastruktury kanalizací doplnit položku: rekonstrukce kanalizace Topolná, identifikační číslo 00291421, dotace 1 mil. korun.

A jako v posledním programu 298220 akce financované z rozhodnutí Poslanecké sněmovny a vlády České republiky doplnit položky:

1. Rekonstrukce kulturního zařízení Zámeček Strání, identifikační číslo 00291340, dotace 15 mil. korun.

2. Rekonstrukce sportovní haly Ostrojská Lhota, identifikační číslo 00291196, dotace 4 mil. korun.

3. Půdní vestavba a celková rekonstrukce domu s pečovatelskou službou č.p. 1707, Staré Město, identifikační číslo 00567884, dotace 9,5 mil. korun.

Všechny pozměňovací návrhy by měly jít na vrub kapitoly 396 Státní dluh, snížení výdajů na úroky. Kdyby ovšem pan ministr financí namítal, že z tohoto důvodu pozměňovací návrhy nejsou hlasovatelné, pak bych navrhl financovat všechny pozměňovací návrhy z kapitoly 398 Všeobecná pokladní správa, vládní rozpočtová rezerva.

Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji. Hovořit bude pan poslanec Miroslav Grebeníček, připraví se pan Pavel Ploc.

 

Poslanec Miroslav Grebeníček: Vážená paní předsedající, dámy a pánové, budu se orientovat na dva návrhy.

Za prvé, do kapitoly Všeobecná pokladní správa, program 298110, zařadit novou položku: obec Nové Sady, okres Vyškov, v částce 4 500 000 korun. O tuto částku bude v kapitole Všeobecné pokladní správy snížena vládní rozpočtová rezerva. Pokud bych měl stručně zdůvodnit tento požadavek, jde o zachycení povrchových vod v lokalitě pod lesem, zlepšení vodohospodářských poměrů, výstavbu pobočné vodní nádrže. Chci věřit tomu, že i reprezentace Strany zelených bude mít pochopení pro tento požadavek.

Dámy a pánové, mezi pozměňovací návrhy k tabulkové části a číselným položkám v návrhu zákona o státním rozpočtu za rok 2007, podle sněmovního tisku 52, a v návrhu státního rozpočtu na rok 2007, obsaženými v usnesení z jednání rozpočtového výboru a zpravodajů výboru, najdete pod pořadovým číslem 25/8 číslo kapitoly 398 - kapitola VPS, program 298220, obec Kostice, okres Břeclav, Jihomoravský kraj - oprava místních komunikací a chodníků, částku 2 mil. korun. Na základě požadavků této obce navrhuji zvýšení o 4 mil. korun. Celková částka by tedy činila 6 mil. korun. Samozřejmě pokud jde o zvýšení, znamená to, že se orientuji v tomto případě na zdroj a tím zdrojem je vládní rozpočtová rezerva.

Dámy a pánové, děkuji za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: I já děkuji. Slovo má pan poslanec Pavel Ploc, připraví se pan poslanec Karel Černý.

 

Poslanec Pavel Ploc: Dobrý den. Vážená paní předsedající, kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych přednesl sedm pozměňovacích návrhů se žádostí o dotace. Všechny tyto položky spadají do programu MŠMT podpora rozvoje a obnovy materiálně technické základny sportovních organizací.

Jedná se o akci rekonstrukce atletické haly, město Jablonec, navrhovaná výše dotace 15 mil. korun.

Tréninkové vzdělávací centrum mládeže, FC Slovan Liberec, navrhovaná výše dotace 45 mil. korun.

Dvoukurtová tenisová hala ČLTK Bižuterie Jablonec nad Nisou, navrhovaná výše dotace 15 mil. korun.

Rekonstrukce hřiště s umělým povrchem ČAFC Židenice, navrhovaná výše dotace 2 600 000 korun.

Obec Žabčice, výstavba fotbalového hřiště s umělým povrchem, navrhovaná výše 15 mil. korun.

Rekonstrukce víceúčelového sportovního areálu TJ Jiskra Harrachov, navrhovaná výše dotace 17 mil. korun.

Mistrovství světa národních týmů Grand prix formule A1, Brno, navrhovaná výše dotace 8 mil. korun.

Tyto akce navrhuji hradit z vládní rozpočtové rezervy. Děkuji za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: I já děkuji. Slova se ujme pan poslanec Karel Černý, připraví se pan poslanec František Bublan.

 

Poslanec Karel Černý: Vážená paní místopředsedkyně, kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych přednesl několik pozměňovacích návrhů ke sněmovnímu tisku číslo 52.

Do programu 235210 podprogramu 235212 navrhuji zařadit nové položky:

Za prvé. Nemocnice Nové Město na Moravě, obměna mamografického přístroje, výše dotace 6 mil. korun.

Za druhé. Nemocnice Nové Město na Moravě, digitalizace rentgenového provozu, výše dotace 6 mil. korun.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP