(15.30 hodin)

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: I já děkuji. Slovo má pan poslanec Oldřich Vojíř, připraví se pan poslanec Jan Hamáček.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Vážená paní předsedající, dámy a pánové, já vás dlouho nezdržím. Dovolte mi požádat vás o to, abyste zvážili možnost projednání a případně i podpoření následujících dvou návrhů:

1. Zařadit do kapitoly 398 VPS program 298 210 - podpora 3 mil. korun na výměnu oken a rekonstrukci fasády v Základní škole ve městě Varnsdorf.

2. Kapitola 398 VPS program 298 220 - rekonstrukce náměstí v obci Polerady v částce 1 mil. korun.

A oba dva projekty vyvážit z vládní rozpočtové rezervy. Děkuji pěkně za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: I já děkuji. Slovo má pan poslanec Jan Hamáček, připraví se pan poslanec Miroslav Váňa.

 

Poslanec Jan Hamáček: Vážená paní předsedající, kolegyně, kolegové, já navrhuji tři pozměňovací návrhy.

Prvním je zařazení položky rekonstrukce technologie chlazení a hlavní ledové plochy zimního stadionu v Mladé Boleslavy do kapitoly 398 Veřejná pokladní správa, vládní rozpočtová rezerva, ve výši 20 mil. korun. Příjemcem dotace je statutární město Mladá Boleslav.

Druhý pozměňovací návrh je rovněž zařazení nové položky - rekonstrukce sportovního areálu 6. základní školy v Mladé Boleslavi. Příjemcem je rovněž statutární město Mladá Boleslav ve výši 8 mil. korun do kapitoly 398 Veřejná pokladní správa, vládní rozpočtová rezerva.

Tím třetím pozměňovacím návrhem je spíše návrh technického charakteru. Je to pozměňovací návrh k usnesení rozpočtového výboru, kdy v položce 35/47 došlo k chybě a nové znění položky by mělo být, že příjemcem dotace je obec Bezno, identifikační číslo 237469 - rekonstrukce autobusové čekárny na autobusovém nádraží Bezno. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji. Hovořit bude pan poslanec Miroslav Váňa, připraví se pan poslanec Michal Doktor.

 

Poslanec Miroslav Váňa: Vážená paní předsedající, kolegyně, kolegové, přednesu pouze jeden pozměňovací návrh, a to je přesun finančních prostředků z vládní rozpočtové rezervy do kapitoly Všeobecné pokladní správy v částce 16 mil. korun. Jde o akci přístavba tělocvičny v Základní škole v obci Moravany, okres Pardubice. Pro pořádek uvedu identifikační číslo investora: 273988.

Chci říci, že celá akce má kladné vyjádření krajského úřadu, resp. školského odboru. Děkuji za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: I já děkuji. Slova se ujme pan poslanec Michal Doktor, připraví se pan poslanec Petr Krill.

 

Poslanec Michal Doktor: Děkuji za udělené slovo. Dovolte, vážené kolegyně a kolegové, abych v rychlosti přečetl návrh svých pozměňovacích návrhů, přičemž ta první část se týká usnesení rozpočtového výboru č. 100, neboli je úpravou už stávajícího usnesení.

V bodě A bych rád upravil text položky 25/33 takto: Správné označení čísla kapitoly 398 Všeobecná pokladní správa, program 298 220.

V další položce 36/30 má být správně uvedeno číslo kapitoly 398 Všeobecná pokladní správa, program 298 220.

V další části bych rád upravil jak zařazení do jednotlivých programů, tak i schválenou částku v usnesení rozpočtového výboru, a sice takto: Položka 36/24, číslo kapitoly 398 Všeobecná pokladní správa, program 298 220. Částka, kterou navrhuji, je upravena na konečnou částku 8,7 mil. Položka 36/21, číslo kapitoly 398 Všeobecná pokladní správa, program 298 220, konečná částka navržena na 2,9 mil. Položka 36/29 text beze změn, pouze navrhuji upravit částku na 4,9 mil. A v položce 36/37 text rovněž beze změn a navrhuji upravit částku na konečnou sumu 5,9 mil. korun. Onou úpravou konečných čísel navržené dotace jsem dosáhl úspory 2,4 mil. a tuto navrhuji vázaným sloučeným hlasováním v celku poskytnout ve prospěch nového titulu - číslo kapitoly 398 VPS, program 298 112, příjemce město Lišov, předmět dotace - dokončení výstavby multifunkčního domu v částce 2,4 mil., se zdrojem, který už jsem uvedl.

A jako samostatnou část k hlasování bych rád uvedl druhý pozměňující návrh. Navrhuji do kapitoly 398 Všeobecná pokladní správa programu 298 220 pro příjemce ENYA, občanské sdružení, identifikační číslo organizace 65998871, na předmět dotace: dokončení stavebních úprav a nástavby Domova na půli cesty Maják částku 2,7 mil. a jako zdroj ke krytí tohoto výdaje navrhuji alternativně tyto tři návrhy: 1. kapitolu Ministerstva práce a sociálních věcí - výdaje na aktivní politiku zaměstnanosti; 2. kapitolu výdajů na právní zastupování státu; 3. vládní rozpočtovou rezervu.

Děkuji. Pozměňovací návrhy předám písemně panu zpravodaji.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: I já děkuji. Poprosím pana poslance Petra Krilla, aby se ujal slova. Připraví se paní kolegyně Alena Páralová.

 

Poslanec Petr Krill: Děkuji. Vážená paní předsedající, vážené kolegyně, kolegové, dovoluji si předložit šest pozměňovacích návrhů k programovému financování pro druhé čtení návrhu zákona o státním rozpočtu. Jedná se o návrhy, které souvisí s žádostmi starostů obcí a měst z mého volebního obvodu.

1. Je to žádost obce Vikýřovice, okres Šumperk, o dotaci na rekonstrukci a dostavbu šaten a sociálních zařízení TJ Sokol, které využívají převážně děti a mládež. Zařízení je v havarijním a nevyhovujícím stavu. Požadovaná částka 4,088 mil.

2. Žádost obce Mikulovice, okres Jeseník, o dotaci na financování rekonstrukce základní školy ve výši 10 mil. korun.

3. Žádost města Mohelnice, okres Šumperk, o dotaci na financování rekonstrukce Základní školy Mlýnská ul. ve výši 5 mil. korun.

4. Žádost obce Bohuňovice, okres Olomouc, o dotaci na rekonstrukci školní jídelny, družiny ve výši 11 mil. korun.

5. Žádost obce Medlov, okres Olomouc, o dotaci na rekonstrukci základní školy ve výši 10 mil. korun.

6. Žádost o dotaci občanského sdružení FK Holice-Hodolany, okres Olomouc, o dotaci na výstavbu fotbalové plochy s umělým povrchem ve výši 6 mil. korun.

O uvedené částky doporučuji snížit vládní rozpočtovou rezervu. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Já děkuji. Slovo má paní poslankyně Alena Páralová, připraví se pan poslanec Ladislav Mlčák.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP